راهنمای نصب بلندگوی تحت شبکه

راهنمای نصب و راه اندازی بلندگوی تحت شبکه

اگر به دنبال نصب و راه اندازی بلندگوی تحت شبکه یا بلندگوی SIP هستید می توانید تا پایان این مطلب در کنار ما باشید. بلندگوی تحت شبکه یک وظیفه ی اصلی دارد و آن عبارت است از دریافت سیگنال صدا و انتشار آن در فضا برای مخابره به افرادی که در محیط تحت پوشش آن قرار دارند. همانطور که می دانید بلندگو های تحت شبکه چند سالی است که با ظهور سیستم تلفنی ویپ تولید و مورد استفاده قرار گرفته اند. با شروع پاراگراف بعدی به معرفی SIP Speaker خواهیم پرداخت. در ادامه سعی خواهیم کرد تا مقایسه ای کوتاه بین اسپیکر SIP و آنالوگ داشته باشیم. سپس بررسی انواع بلندگوی تحت شبکه را در این مطلب خواهید یافت. با توجه به عنوان اصلی این مقاله با شرح پیش نیاز های نصب اسپیکر تحت شبکه به سراغ انجام تنظیمات مربوط به آن خواهیم رفت. سعی داریم تا با ترتیب توالی در موضوعات شما را به یک برداشت صحیح در راهنمای نصب و راه اندازی بلندگوی تحت شبکه برسانیم. بدون در نظر گرفتن این مقدمات به سراغ آخرین مرحله یعنی تنظیمات نروید چون ممکن است حتی با انجام صحیح و دقیق تنظیمات نرم افزاری به نتیجه مطلوبی نرسید.

SIP Speaker چیست؟

برای ارائه تعریف در مورد SIP Speaker بهتر است ابتدا به بررسی پروتکل SIP بپردازیم. SIP اختصار Session Initiation Protocol می باشد یعنی سلسله قوانینی که از آن برای برقراری یک جلسه ارتباطی در بستر شبکه استفاده می کنیم. SIP Speaker یا اسپیکر SIP از این پروتکل به منظور ایجاد ارتباط و دریافت و انتشار صدا در قالب پیغام ارتباطی استفاده می کند. در اصل SIP یک پروتکل سیگنالینگ برای ایجاد ، نگهداری و خاتمه به جلسات ارتباطی یا تماس هایی است که می تواند شامل صدا ، تصویر و متن باشد. البته همانطور که از شکل ظاهری اسپیکر SIP مشخص است تنها از بعد صدا در این ارتباط استفاده می شود. این پروتکل توسط جمعی از دانشمندان برای برادکست صدا استفاده شد. یعنی یک پیغام صوتی از یک مبدا برای چندین مقصد پخش می شد که بعد ها این پروتکل پیشرفت های چشم گیری داشت. SIP اسپیکر ها امروزه بر مدار این پروتکل توانسته اند کابل کشی ها را کمتر ، مدیریت صدا را آسانتر و امکانات بیشتری را در اختیار متقاضیان نصب و راه اندازی سیستم های صوتی تحت شبکه قرار دهند. امروزه عناوین مختلف دیگری به SIP اسپیکر ها داده می شود مثل بلندگوی تحت شبکه ، اسپیکر IP و یا اسپیکر VoIP که سرمنشا سیستم های VoIP نیز همین پروتکل است. 

مقایسه اسپیکر SIP و آنالوگ

اسپیکر SIP و یا بلندگوی تحت شبکه در شکل ظاهری شباهت زیادی دارند و تشخیص آنها صرفا از روی دیدن پورت شبکه ، خروجی رابط آداپتور برق و رله ها ممکن است. اسپیکر آنالوگ برای دریافت و انتشار صدا از یک آمپلی فایر مستقل اسفاده می کند. در بیشتر اوقات چندین اسپیکر آنالوگ به صورت سری و با کابل صدا به یک آمپلی فایر متصل می شوند ولی اسپیکر SIP دارای آمپلی فایر داخلی است . این آمپلی فایر در اسپیکر تحت شبکه با توجه به توان آن دارای قدرت مشخصی است. در اسپیکر های با توان پایین(تا 30 وات) می توان از جریان برق روی شبکه که توسط سوئیچ تامین می شود استفاده کرد. برای کنترل صدای اسپیکر آنالوگ می بایست از ولوم مکانیکی روی آن و یا کم و زیاد کردن ولوم مکانیکی آمپلی فایر کمک گرفت ولی در اسپیکر تحت شبکه این کار به صورت نرم افزاری انجام می شود. 

انواع بلندگوی تحت شبکه 

در بررسی انواع بلندگوی تحت شبکه می توانیم به 3 شکل ظاهری در ساخت آن اشاره کنیم که به عنوان بخشی از راهنمای نصب اسپیکر تحت شبکه خواهد بود. بلندگوی سقفی ، دیواری و شیپوری از انواع اسپیکر های تحت شبکه هستند و در نوع انتقال صدا دو دسته بندی بلندگوی تحت شبکه به نام بلندگوی اهمی و ولتی تحت شبکه وجود دارد. این دسته بندی ها می تواند در برگیرنده ی هم دیگر هم باشد مثلا بلندگوی سقفی تحت شبکه حتما اهمی است ولی بلندگوی تحت شبکه ولتی بیشتر به آمپلی فایر ولتی تحت شبکه ای اشاره دارد که بلندگو های آن ولتی هستند. نوع دیگری از بلندگو های تحت شبکه بر اساس دسته بندی نوع انتشار به Midrange و 2Way تقسیم میشود که سعی بر آن خواهد بود تا در ادامه این مطلب به آن بپردازیم.

🔍🔍🔍 انواع بلندگوی تحت شبکه بر اساس شکل ظاهری

🔍 بلندگوی سقفی تحت شبکه 

🔍 بلندگوی دیواری تحت شبکه 

🔍 بلندگوی شیپوری تحت شبکه

📌📌 انواع بلندگوی تحت شبکه بر اساس نوع انتقال صدا

📌 بلندگوی اهمی تحت شبکه 

📌 بلندگوی ولتی تحت شبکه 

⭕️⭕️ انواع بلندگوی تحت شبکه بر اساس نوع انتشار صدا

⭕️ بلندگوی Midrange

⭕️ بلندگوی 2Way

پیش نیاز نصب اسپیکر تحت شبکه 

همانطور که قبلا اشاره کردیم برای نصب و راه اندازی اسپیکر SIP نیازمند در نظر گرفتن پیش نیاز هایی هستیم که اگر در آن دقت کافی نداشته باشیم حتی با وجود تنظیمات صحیح نمی توانیم کارایی خوبی را انتظار داشته باشیم.. این دو پیش نیاز یکی محاسبه و دیگری نصب فیزیکی بلندگو های تحت شبکه است.

✅ محاسبه تعداد و توان اسپیکر تحت شبکه 

✅ نصب فیزیکی و جانمایی اسپیکر تحت شبکه 

آموزش تنظیمات اسپیکر تحت شبکه 

نکات ایمنی در نصب اسپیکر SIP

📌 مطمئن شوید که اگر می خواهید از آداپتور برای تامین برق استفاده نمائید حتما ولتاژ و جریان مطابق با نیازمندی هایی باشد که تولید کننده در ارجاعات راهنمای نصب به ان اشاره کرده است در غیر این صورت همزمان با اتصال بلندگوی تحت شبکه به آداپتور امکان آتش سوزی و یا شوک الکتریکی وجود خواهد داشت که می تواند منجر به آسیب دیدن مدار اسپیکر SIP شود. 

📌 در صورت استفاده از سوئیچ PoE برای تامین برق مطمئن شوید که استاندارد و کلاس PoE سوئیچ با آنچه برای اسپیکر تحت شبکه در نظر گرفته شده است مطابقت داشته باشد. اگر اسپیکر SIP نیاز به PoE با کلاس ++PoE داشته باشد ولی سوئیچ شما استاندارد +PoE را پشتیبانی کند یا صدای کمتری از اسپیکر دریافت خواهید کرد و یا اصلا روشن نخواهد شد.

📌 به هنگام استفاده از اسپیکر تحت شبکه مراقب باشید که کابل شبکه یا آداپتور تحت فشار نباشند چون در صورت زخمی شدن کابل امکان ایجاد اتصالی و یا مدار کوتاه به وجود خواهد آمد. در هنگام نصب می توانید از فلکسی برای مراقبت از کابل استفاده نمائید و یا کابل ها آرمورد را خریداری نمائید.

📌 قبل از نصب بلندگوی تحت شبکه باید از میزان رطوبت و دمای محیطی مناسب برای آن مطلع باشید. برد الکترونیکی و یا مدار PCBA در اسپیکر SIP بایت استفاده از تراشه های تقویت صدا مثل TPA گرمای زیادی تولید می کند و این گرما اگر با دمای محیطی بالاتری ترکیب شود می تواند منجر به سوختن تراشه صدا و یا دیگر قطعات مثل مقاومت و دیود ها گردد. 

📌 استفاده از افراد غیر متخصص برای نصب می تواند باعث ایجاد شکستگی و یا شوک الکتریکی به بلنگوی تحت شبکه شود بنا بر این پیشنهاد می کنیم از افراد کار آزموده برای نصب استفاده نمائید. 

📌 در هنگام نصب بلندگوی تحت شبکه اگر بلندگوی شما از نوع سقفی یا ستونی باشد ممکن است نیاز به باز کردن قاب بیرونی آن داشته باشید. قرار گرفتن خرده سیم یا دیگر فلزات می تواند منجر به اتصال کوتاه و یا لوپ در مدار اسپیکر SIP شود . بهتر است قبل از بستن با یک دمنده روی مدار الکتریکی را تمیز نمائید. در هنگام روشن بودن بلندگو از دست زدن و یا اتصال پیچ گوشی ، پنس و یا امثال آن به تراشه ها و یا دیگر قطعات برد بلندگوی تحت شبکه خودداری کنید.

آشنایی با پورت ها 

نام پورت تصویر پورت شرح پورت
آداپتور برای تامین برق 12 ولت
ریست کارخانه ای برای بازگشت به تنظیمات کارخانه
ولوم برای تنظیم میزان صدا
WAN استفاده به منظور اتصال به شبکه
LAN استفاده برای انجام تنظیمات

ورود به صفحه تنظیمات اسپیکر SIP

برای این منظور باید آی پی آدرس اسپیکر تحت شبکه را در اختیار داشته باشید. این آی پی آدرس در راهنمای نصب و راه اندازی ارائه شده از سوی کارخانه وجود دارد. اگر نتوانستید آن را پیدا کنید نگران نباشید به راحتی می توانید با نرم افزار IP Scanner آن را بیابید. کافیست پورت شبکه لپ تاپ یا PC را به پورت شبکه اسپیکر SIP متصل کنید و دکمه استارت در نرم افزار IP Scanner را فشار دهید. با کمی حوصله می توانید آی پی آدرس آن را در صفجه ی جستجو گر بیابد. 

پس از بافتن آی پی آدرس برای ورود به تنظیمات باید نام کاربری و کلمه عبور را در اختیار داشته باشید که به ترتیب Guest و Guest می باشد. اگر متوجه شدید که آنها قبلا توسط شخص دیگری تغییر یافته اند دکمه ریست را با یک سوزن به مدت 5 ثانیه در زمانی که بلندگوی تحت شبکه روشن است نگه دارید تا به تنظیمات کارخانه بازگردد. در این صورت نام کاربری و کلمه عبور می بایست Guest , Guest باشد. 

صفحه مربوط به اطلاعات اسپیکر تحت شبکه

در این صفحه می توانید اطلاعات کلی از اسپیکر را داشته باشید  مدل ، نام سخت افزار ، ورژن سخت افزاری ، ورژن نرم افزار ، مدت زمانی که بلندگوی تحت شبکه بدون خاموشی روشن است، وضعیت شبکه و وضعیت رجیستر بودن اکانت SIP در این بخش قابل مشاهده است. 

صفحه تنظیمات مربوط به کلمه عبور و کاربران

در زیر منوی اکانت از منوی System می توانید کلمه عبور مربوط به وب را تغییر دهید برای این کار کافی است تا پسورد قبلی وب بلندگوی تحت شبکه را بدانید. در تب پایین هم می توانید به راحتی کاربری به سیستم معرفی کنید و سطح دسترسی آن را به تنظیمات در سطح مدیر و یا پایین تر محدود کنید. 

زیر منوی پیکر بندی در تنظیمات سیستم اسپیکر SIP

بسیاری از اوقات ممکن است نگهداری از بلندگو های تحت شبکه را به شخص دیگری واگذار کنید و یا همکاران شما با دستکاری آن تنظیمات را به نحوی غیر مطلوب تغییر دهند. در این زیر منو می توانید تنظیمات انجام شده را روی یک فایل خروجی بگیرید و در آینده در صورت نیاز آن را دوباره بارگذاری کنید تا بدین صورت تنظیمات دلخواه شما مجدد روی اسپیکر تحت شبکه قرار گیرد. 

کمی پایین تر دکمه بازگشت به تنظیمات کارخانه قرار دارد. با فشردن این دکمه همه تغییرات شما پاک خواهد شد و پنل اسپیکر SIP بعد از یکبار خاموش و روشن شدن به حالت اولیه باز خواهد گشت. توجه داشته باشید که بعد از لود شدن مجدد اسپیکر آی پی آدرس نیز به تنظیمات کارخانه باز خواهد گشت. 

به روز رسانی نرم افزار اسپیکر تحت شبکه 

با توجه به افزایش نیاز های کاربران و یا وجود مشکل در نسخه های نرم افزاری، تولید کننده ها در تلاشند تا به صورت پیوسته نرم افزار های بلندگوی تحت شبکه را به روز رسانی کنند. این بروز رسانی به وسیله وب انجام می شود و در محصولات اکثر تولید کننده ها می بایست به صورت دستی و از طریق بارگذاری فایل ، فریم ور در تب تنظیمات بارگذاری شود. مراقب باشید که در زمان انجام این کار به هیچ عنوان برق اسپیکر SIP قطع نشود در غیر این صورت اسپیکر ممکن است نیاز به ارسال به کارخانه یا خدمات پس از فروش داشته باشد. 

تنظیمات آی پی در بلندگوی تحت شبکه

در زیر منوی Basic از منوی Network می توانیم آدرس آی پی و دیگر تنظیمات شبکه را مشاهده و تغییر دهیم. 

تنظیمات مربوط به SIP اکانت در منوی Line

بلندگو های تحت شبکه برای رجیستر شدن در مرکز تلفن و یا نرم افزارپیجینگ نیاز دارند تا تنظیمات SIP آن ها برای هر لاین به صورت اختصاصی تنظیم شود. 

 

چت با کارشناسان در واتس آپ