آموزش ایجاد لیست دسترسی با Access Lists برای مرکز تلفن (IP-PBX) دلتا

توسط: رامین رحیمی ، نازنین مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/04/01
به اشتراک گذاری در:

آموزش ایجاد لیست دسترسی با Access Lists برای مرکز تلفن (IP-PBX) دلتا

با استفاده از منوی مذکور می‌توان سیاست‌‌های امنیتی خاصی را بر روی پورت‌های مختلف شبکه اعمال نمود. به‌عنوان ‌مثال می‌توان یک پورت مشخص را که جهت دسترسی به صفحه تنظیمات تحت وب است، تنها برای رایانه‌‌‌هایی ‌با IP Addressهای خاص باز نمود.

به این منظور باید ابتدا در منوی Access List گروه‌‌های خاصی را تعریف شود (به‌عنوان‌ مثال گروه Admins). با استفاده از این منو امکان مشاهده، حذف و ویرایش اطلاعات فراهم‌ شده است.

1. از منوی اصلی Configuration وارد زیر منویAccess Lists  شده و تغییرات لازم را اعمال می‌نماید.

2. Safe Apply و Save Configuration انجام می‌شود.

Configuration/Access List

  • Access List: نام لیست دسترسی را مشخص می‌کند.
  • IP Address: آدرس‌‌IP مختص Access List را نشان می‌دهد.
  • NetmaskNetmask آدرس‌‌IP مشخص ‌شده را نشان می‌دهد.
  • Function: قابلیت حذف و ویرایش اطلاعات مربوط به Access List را فراهم می‌سازد.

با استفاده اززیر منوی Add میتوان Access List ایجاد کرده.

 Configuration/Access List/Add

  • ACL Name: نام لیست دسترسی در این بخش مشخص می‌گردد.
  • IP Address: آدرس ‌‌IP مختص Access List جدید در این فیلد مشخص می‌گردد.
  • NetmaskNetmask مختص آدرس ‌‌IP وارد شده در این قسمت قابل تنظیم است.

به‌طور مثال می‌خواهید به یک IP مشخص همانند 192.169.10.100 اجازه دسترسی صادر کنید. تنظیمات ذیل را برای آن انجام می‌دهید:

ACL Name: Test-ACL-Name

IP Address: 192.168.10.100

NetMask: 255.255.255.255

اکنون، به‌عنوان مثال دوم می‌خواهید به تمامیIP های در محدوده 192.168.10.0 تا 192.168.10.255 مجوز دسترسی به سیستم را بدهید. بنابراین پارامترها را این‌گونه تنظیم می‌کنید:

ACL Name: Test-ACL-Name

IP Address: 192.168.10.0

NetMask: 255.255.255.0

مرجع مقاله: نت استاک

با برترین مدیران عامل‌ دنیای فناوری در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید

توسط: رامین رحیمی ، نازنین|آخرین به روز رسانی: 1398/04/01
به اشتراک گذاری در:

هرساله و به انتخاب نشریه‌های مختلف، فهرست برترین مدیران عامل دنیای فناوری منتشر می‌شود؛ افرادی که در دنیای سخت و رقابتی این روز‌های فناوری، عملکرد کسب‌و‌کار خود را در بالاترین سطح ممکن نگه داشته‌اند. به‌تازگی فهرست دو مؤسسه‌ی معتبر گلس‌دور (Glassdoor) و بارون (Barron) منتشر شده که اطلاع از آن‌ها در نوع خود جالب است. مؤسسه‌ی کاریابی گلس‌دور، بزرگ‌ترین نمونه‌ی موجود در جهان، هر‌ساله با بررسی عملکرد مدیران عامل و نظرسنجی از کارمندان آن‌ها، بهترین مدیران عامل جهان را رده‌بندی می‌کند. درمقابل، مؤسسه‌ی بارون با تمرکز بر عملکرد مدیران شرکت‌های فناوری در حوزه‌ی کاری خود در یک سال گذشته، فهرست نهایی را معرفی می‌کند. درادامه، نگاهی کوتاه به برترین مدیران عامل در سال ۲۰۱۹ خواهیم انداخت:

شانتانو ناراین، مدیرعامل ادوبی

شانتانو ناراین، مدیرعامل ۵۷ ساله و هندی ادوبی جزو معدود افرادی است که در فهرست هر دو مؤسسه‌ی مذکور قرار دارد. طبق بررسی‌های گلس‌دور، کارمندان ادوبی وی را یکی از بهترین مدیران جهان می‌دانند و ادوبی را محل کار ایده‌آلی توصیف می‌کنند. مؤسسه‌ی بارون نیز عملکرد عالی ناراین را دلیل قرارگیری مداوم ادوبی در بالاترین سطح ممکن می‌داند.

ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت

کمتر علاقه‌مندی به دنیای فناوری وجود دارد که نام ساتیا نادلا را نشنیده باشد؛ مدیرعامل ۵۱ ساله و هندیمایکروسافت که پس از افول این شرکت در دهه‌ی گذشته، با هدف ایجاد تحولات گسترده‌ پست مدیریت غول ردموندی دنیای فناوری را برعهده گرفت و این شرکت را مجدد به دوران اوج خود بازگرداند. برنامه‌های گسترده‌ی مایکروسافت به‌منظور توسعه‌ی پلتفرم ابری آژور و کاربری‌های آن، تأثیر گسترده‌ای در وضعیت این شرکت گذاشت. نادلا دیگر نامی است که در فهرست برترین‌های هر دو مؤسسه قرار دارد.

جف بزوس، مدیرعامل آمازون

بنیان‌گذار ۵۵ ساله‌ی آمازون، جف بزوس، یکی دیگر از نام‌های بزرگ دنیای فناوری است که چندی پیش به‌عنوان ثروتمند‌ترین شخص جهان نیز شناخته شد. سرمایه‌گذاری گسترده‌ی بزوس در سرویس‌های مختلف باعث شده آمازون درکنار اپل و مایکروسافت، به تنها شرکتی تبدیل شود که ارزش آن از یک‌تریلیون دلار عبور کرده است. مؤسسه‌ی بارون از بزوس به‌عنوان یکی از بهترین مدیران عامل جهان یاد کرده است. البته این در حالی است که نام وی در فهرست ۱۰۰ نفره‌ی گلس‌دور به‌چشم نمی‌خورد.

لری پیچ، مدیرعامل آلفابت

هم‌مؤسس گوگل که در‌حال‌حاضر مدیریت هلدینگ آلفابت را برعهده دارد، دیگر نام مطرح دنیای فناوری است که در سال ۲۰۱۹ به‌عنوان یکی از بهترین مدیران عامل جهان شناخته می‌شود. لری پیج ۴۶ ساله با ۵۰.۷ میلیارد دلار در فهرست ثروتمندترین افراد جهان نیز قرار دارد. آلفابت با سرمایه‌گذاری‌های اخیر خود نیز درصدد رسیدن به ارزش بیش از یک‌تریلیون دلار است. نام لری پیج در فهرست گلس‌دور به‌چشم نمی‌خورد؛ اما مؤسسه‌ی بارون وی را یکی از ۳۰ مدیرعامل برتر جهان می‌‌داند.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک

پس از رسوایی و مشکلات گسترده‌ی فیسبوک در سال‌های گذشته، حفظ این شرکت در بالاترین سطح عملکرد خود امری بسیار دشوار است که مارک زاکربرگ از عهده‌ی آن به‌خوبی برآمده تا دیگر مدیرعامل دنیای فناوری باشد که نامش در فهرست هر دو مؤسسه‌ی بررسی‌شده در این مقاله به‌چشم می‌خورد.

لیزا سو، مدیرعامل AMD

AMD پیش از هر موضوعی تحول خود در سال‌های اخیر را باید مدیون مدیرعامل توانمند خود باشد. لیزا سو پس از به‌عهده‌گرفتن پست مدیریت AMD، این شرکت را از نمونه‌ای ضعیف و دنباله‌رو رقبای قدرتمند خود اعم از اینتل، به پیشرو بازار تبدیل کرده که به‌سرعت در‌حال‌کسب سهم بیشتری از بازار و رشد ارزش سهام خود است. بارون در تشریح فهرست خود و نام‌های حاضر در آن، لیزا سو را برترین مدیرعامل دنیای فناوری توصیف می‌کند.

 

پت گلسینگر، مدیرعامل VMware

پت گلسینگر مدیرعامل ۵۷ ساله‌ی VMware‌ که از سال ۲۰۱۲ بر صندلی مدیریتی این شرکت تکیه زده، نه‌تنها عملکرد موفق این شرکت را حفظ کرده؛ بلکه آن را به بهترین شرایط خود رسانده است. به‌اعتقاد مؤسسه‌ی گلس‌دور، گلسینگر بهترین مدیرعامل سال ۲۰۱۹ است.

جف واینر، مدیرعامل لینکدین

از جف واینر ۴۹ ساله به‌عنوان مهم‌ترین فرد در فروش ۲۶ میلیارد دلاری لینکدین به مایکروسافت نام می‌برند. واینر با ۹۷ درصد میزان تأیید، در فهرست گلس‌دور در رتبه‌ی هشتم برترین مدیران عامل جهان قرار گرفته است.

جنسون هوانگ، مدیرعامل انویدیا

جنسن هوانگ ۵۶ ساله دیگر نام بزرگ دنیای پردازنده‌های کامپیوتری است که یکی از برترین مدیران عامل جهان در سال ۲۰۱۹ شناخته می‌شود. عملکرد درخشان انویدیا در سال‌های گذشته و کنفرانس‌های جذاب این شرکت، تنها بخشی از دستاورد‌های مدیر ۵۶ ساله‌‌ی تایوانی این شرکت است. البته نکته‌ی جالب حذف نام هوانگ از فهرست بارون در سال ۲۰۱۹ است؛ جایی که لیزا سو مدیرعامل بزرگ‌ترین رقیب انویدیا جایگزین وی در این فهرست شده است.

چاک رابینز، مدیرعامل سیسکو

چاک رابنیز با قرارگیری در رده‌ی چهلم فهرست گلس‌دور، موفق شده آرای بیشتری درمقایسه‌با نام‌های بزرگی مانند تیم کوک کسب کند.

سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل

سوندار پیچای دیگر مدیرعامل هندی دنیای فناوری است که در سال‌های گذشته، وظیفه‌ی هدایت گوگل را برعهده داشته است. پیچای با خدمات چشمگیری نظیر معرفی گوگل کروم و توسعه‌ی اندروید، به ارزشمندترین مهره‌ی لری پیج در این شرکت تبدیل شد و پس از او، به مقام مدیرعاملی گوگل رسید.

تیم کوک ، مدیرعامل اپل

شاید بتوان از تیم کوک به‌عنوان سرشناس‌ترین نام دنیای فناوری یاد کرد. مدیرعامل ۵۸ ساله‌ی اپل که پس از مشکلات جسمی استیو جابز سِمَت مدیریت این شرکت را برعهده گرفت، نقش پررنگی در افزایش ارزش این شرکت و رساندن آن به یک‌تریلیون دلار ایفا کرده است. تیم کوک با حضور پیاپی هفت‌ساله در فهرست گلس‌دور، از این حیث رکورد‌دار است. البته، عملکرد ضعیف کوپرتینویی‌ها در مدت اخیر، باعث شده کوک از فهرست بارون به‌عنوان برترین مدیرعامل جهان خارج شود.

 

مرجع خبر : نت استاک

افزایش امنیت سیسکو با Secret password

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/04/02
به اشتراک گذاری در:

آموزش افزایش امنیت سیسکو با Secret password

پسورد های set شده در سوئیچ و روتر سیسکو(cisco) حتی اگر encrypt شده باشند باز هم به راحتی باز میشوند کافی است در اینترنت عبارت Cisco Password Crack را سرچ کنید. هم نرم افزار و هم وب سایت هایی که encrypt شده پسورد را میگیرند و پسورد اصلی را مشخص میکنند.

درجه بعدی امنیت استفاده از Secret به جای Password میتواند باشد. کلمه عبوری که با استفاده از Secret ساخته میشود از مدل MD5 بوده و با هیچ ترفندی بازیابی نمیشود.

Switch(config)#enable secret PSDELTA

Switch(config)#username NETSTOCK secret PSDELTA

مرجع مقاله : نت استاک

پیجینگ VoIP

توسط: اتصال صوت|آخرین به روز رسانی: 1398/04/02
به اشتراک گذاری در:

پیجینگ VoIP یکی از محبوب‌ترین راه‌های ارتباطی در دنیای امروز است. این فناوری امکان ارتباط صوتی و تصویری از طریق اینترنت را فراهم می‌کند. از مزایای استفاده از پیجینگ VoIP می‌توان به کیفیت بالا، هزینه کمتر و امکانات ارتباطی بیشتر اشاره کرد. بنابراین، اگر شما هم از این فناوری استفاده می‌کنید یا به دنبال راه‌های بهبود استفاده از آن هستید، حتما باید به موارد فنی و امنیتی آن توجه کنید. 

 

پیجینگ VoIP

پیجینگ ویپ، یکی دیگر از قابلیت های سیستم تلفنی تحت شبکه امکان فراخوانی و مخابره به صورت تلفنی می باشد. شما می توانید با داخلی سازمان چه در زمان حضور وچه از طریق تماس اینترنتی دسترسی کامل به سیستم پیجینگ VoIP و بلندگوهای کارخانه یا محل کار خود داشته باشید. شما می توانید حتی از منزل یا از خیابان هشدارهای لازم را به کارگران و کارکنان خود در محیط کار بدهید و مجموعه خود را مدیریت نمایید. همچنین کارکنان حراست یا نگهبانی سازمان می توانند با در دست داشتن یک تلفن بیسیم یا تلفن همراه ضمن گشت زنی در محوطه فراخوانی های مورد نیاز را انجام دهند.

 

کاربرد سیستم پیجینگ مبتنی بر ویپ

سیستم پیجینگ مبتنی بر ویپ یک فناوری مدرن است که در بسیاری از صنایع و سازمان‌ها به کار می‌رود. این سیستم امکان ارسال و دریافت پیام‌ها و اعلان‌ها را از طریق تلفن‌های همراه یا دستگاه‌های دیگر فراهم می‌کند. از جمله کاربردهای اصلی آن می‌توان به بیمارستان‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها، واحدهای تولیدی و همچنین سازمان‌ها و شرکت‌ها اشاره کرد.
یکی از مزایای اصلی استفاده از سیستم پیجینگ مبتنی بر ویپ، افزایش بهره‌وری و کارایی است. با استفاده از این سیستم، ارتباط بین کارکنان بهبود می‌یابد و زمان انتقال اطلاعات کاهش می‌یابد. همچنین، این سیستم به مدیران امکان می‌دهد تا به راحتی پیام‌ها و اعلان‌های مختلف را به کارکنان ارسال کرده و کنترل کنند.
سیستم پیجینگ مبتنی بر ویپ همچنین امکان ارسال پیام‌های اضطراری را فراهم می‌کند. این امر بهبود امنیت و ایمنی در محیط‌های کاری و خدماتی را تضمین می‌کند. در صورت وقوع حوادث یا وقایع اضطراری، کارکنان می‌توانند به سرعت اطلاعات را دریافت کرده و به موقع واکنش نشان دهند.

 

تجهیزات پیجینگ  ip شامل چه مواردی است؟

تجهیزات پیجینگ یکی از ابزارهای ارتباطی حیاتی برای شرکت ها و سازمان ها است که به آنها این امکان را می دهد تا اطلاعات مهم و فوری را به کارکنان خود ارسال کنند. تجهیزات پیجینگ ip یکی از انواع پیجینگ است که با استفاده از شبکه های اینترنتی ارتباط برقرار می کند.

سرور تحت شبکه

سرور تحت شبکه یکی از ابزارهای اصلی در محیط های شبکه و اینترنت است. این سرورها به عنوان مرکز اصلی برای ذخیره سازی و مدیریت اطلاعات و منابع شبکه استفاده می شوند. 
سرورهای تحت شبکه با سخت افزارهای قدرتمند و سیستم عامل های خاصی که برای اجرای برنامه های سرور طراحی شده اند تجهیز می شوند. آنها باید دارای قابلیت های امنیتی بالا و قابلیت های مدیریتی مناسب باشند تا بتوانند اطلاعات حساس و منابع شبکه را به خوبی مدیریت کنند.

ترمینال (دکودر)

ترمینال (دکودر) یکی از ابزارهای مهم در دنیای فناوری اطلاعات است که به کاربران امکان می‌دهد تا به سیستم عامل و دستگاه‌های دیگر متصل شوند و دستورات مختلف را اجرا کنند. این ابزار برای مدیران سیستم و توسعه دهندگان بسیار حیاتی است و به آنها کمک می‌کند تا به صورت موثرتری با سیستم‌ها و دستگاه‌های مختلف ارتباط برقرار کنند. 

آمپلی‌فایر تحت شبکه 

آمپلی‌فایر تحت شبکه یکی از ابزارهای امنیتی حیاتی برای شبکه‌های سازمانی است. این ابزار به شما کمک می‌کند تا ترافیک شبکه را مدیریت کرده و حملات سایبری را بهبود بخشید. با استفاده از آمپلی‌فایر تحت شبکه، شما می‌توانید قوانین و سیاست‌های امنیتی خود را اجرا کرده و از دسترسی غیرمجاز به شبکه جلوگیری کنید. 

سوئیچ

سوئیچ تحت شبکه یکی از اجزای اساسی و حیاتی در یک شبکه کامپیوتری است که نقش بسیار مهمی در ارتباط و ارسال داده‌ها بین دستگاه‌ها دارد. سوئیچ‌ها به عنوان یک نقطه مرکزی برای اتصال دستگاه‌ها به یکدیگر عمل می‌کنند و اطلاعات را از یک دستگاه به دیگری منتقل می‌کنند.

سوئیچ‌ها امکان ارسال داده‌ها با سرعت بالا، ارتباط پایدار و مدیریت کارآمد را فراهم می‌کنند. آن‌ها قابلیت ارتباط با تعداد زیادی از دستگاه‌ها را دارند و به صورت همزمان اطلاعات را ارسال و دریافت می‌کنند.

 

امکانات سیستم پیجینگ

سیستم پیجینگ یکی از ابزارهای مهم در ارتباطات تجاری و صنعتی است که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا به صورت موثر و سریع با کارکنان و مشتریان خود ارتباط برقرار کنند. این سیستم امکانات متنوعی ارائه می‌دهد که در این مقاله به بررسی این امکانات می‌پردازیم. یکی از امکانات اصلی سیستم پیجینگ، ارسال پیام‌های متنی و صوتی به گیرندگان مشخص است. این امکان به شرکت‌ها کمک می‌کند تا به راحتی پیام‌های خود را به کارکنان یا مشتریان ارسال کرده و از آن‌ها درخواست پاسخ یا اقدام بگیرند.

همچنین، سیستم پیجینگ امکان ارسال پیام به گروه‌های مختلف را فراهم می‌کند. این امکان به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد که به صورت گروهی با کارکنان یا مشتریان خود ارتباط برقرار کنند و پیام‌های خود را به یک گروه از افراد ارسال کنند.

 

نصب و راه اندازی پیجینگ voip 

یکی از ابزارهای مهم در این زمینه، پیجینگ VoIP است که به کاربران امکان می دهد تا از طریق اینترنت به صورت صوتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. برای نصب و راه اندازی پیجینگ VoIP، ابتدا باید یک سرور VoIP راه اندازی شود. سپس باید از یک سرویس دهنده VoIP خدمات خریداری کرد و پیکربندی های لازم را بر روی سرور اعمال کرد. پس از نصب و راه اندازی، باید اطمینان حاصل شود که تمامی تنظیمات به درستی اعمال شده اند و سرویس به درستی عمل می کند. همچنین باید از امنیت بالایی برای این سرویس استفاده شود تا اطلاعات کاربران محافظت شود.

در نهایت، برای استفاده بهینه از پیجینگ VoIP باید از تجهیزات و نرم افزارهای مناسب استفاده کرد تا تجربه کاربری بهتری برای کاربران فراهم شود. در مجموع، نصب و راه اندازی پیجینگ VoIP نیازمند مراقبت و دقت است تا بهترین عملکرد و امنیت برای کاربران فراهم شود.

 

پیجینگ VoIP چگونه کار می کند؟

پیجینگ VoIP یکی از انواع خدمات VoIP است که به شما این امکان را می‌دهد تا به صورت رایگان یا با هزینه کمتر از طریق اینترنت تماس بگیرید. این سرویس به شما امکان می‌دهد تا از طریق اینترنت به تمام نقاط جهان تماس بگیرید و از امکاناتی مانند تماس تصویری و ارسال پیام صوتی نیز بهره‌مند شوید. برای استفاده از پیجینگ VoIP، شما نیاز به داشتن یک اتصال اینترنت قوی و یک دستگاه مخصوص برای این منظور دارید. سپس می‌توانید از طریق نرم‌افزارهای مختلفی که ارائه می‌شود به راحتی از این خدمات استفاده کنید.

در نهایت، پیجینگ VoIP یک راه مناسب و اقتصادی برای برقراری ارتباطات تلفنی است که با استفاده از اینترنت به شما این امکان را می‌دهد تا به صورت هوشمندانه‌تری با دوستان و خانواده‌تان ارتباط برقرار کنید.

 

چگونه می توانیم پیجینگ VoIP را تنظیم کنیم؟

برای تنظیم پیجینگ VoIP ابتدا باید از یک سیستم پیجینگ VoIP مناسب استفاده کنید. سپس باید تنظیمات مربوط به اتصال به شبکه و تنظیمات صوتی را انجام دهید. همچنین باید از پروتکل‌های امنیتی مانند SRTP استفاده کنید تا ارتباطات تلفنی شما امن باشند. با انجام این مراحل و تنظیم صحیح پیجینگ VoIP می‌توانید از این فناوری برای ارتباطات تلفنی خود بهینه استفاده کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

 

جهت خرید پیجینگ VoIP چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

وارد شدن به دنیای VoIP و خرید پیجینگ برای استفاده در سیستم تلفنی شما ممکن است یک وظیفه گیج کننده باشد. اما با رعایت چند نکته مهم می‌توانید از خرید خود لذت ببرید و بهترین تجربه را داشته باشید.

• اولین نکته که باید در نظر داشته باشید، کیفیت صدا است. مطمئن شوید که پیجینگ VoIP که می‌خواهید خریداری کنید، دارای کیفیت صدای بالا و کاهش نویز است.
• در ادامه، مطمئن شوید که پیجینگ VoIP قابلیت سازگاری با تجهیزات شما را داراست. اطمینان حاصل کنید که پیجینگ ویپ قابلیت اتصال به تلفن‌های شما را دارد.
• همچنین، قیمت و قابلیت‌های اضافی نیز از جمله نکاتی است که باید در نظر گرفته شوند. مطمئن شوید که پیجینگ VoIP انتخابی مناسبی باشد و قیمت آن نیز با بودجه شما سازگاری داشته باشد.
• در نهایت، از امکانات پشتیبانی و خدمات پس از فروش نیز مطمئن شوید. انتخاب یک شرکت با خدمات پس از فروش قوی می‌تواند به شما کمک زیادی کند.

با رعایت این نکات، می‌توانید پیجینگ ویپ مناسبی را برای سیستم تلفنی خود انتخاب کنید و از تجربه‌ی بهتری برخوردار شوید.

 

جمع بندی

با توجه به اهمیت ارتباطات صوتی در محیط کاری و تجاری، مدیران و کاربران VoIP نیاز دارند تا به دقت به مسائل مربوط به پیجینگ توجه کنند. برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از تجهیزات و نرم افزارهای مدیریت ترافیک و کنترل پیجینگ ضروری است. با اینکه پیجینگ می‌تواند یک چالش بزرگ برای ارتباطات VoIP باشد، اما با استفاده از راهکارهای مناسب و همکاری با تیم‌های فنی متخصص، می‌توان این مشکل را به خوبی حل کرد و از کیفیت ارتباطات صوتی بهره‌مند شد.


سوالات متداول

1. پیجینگ VoIP چیست؟ 
پیجینگ VoIP به کاربران این امکان را می‌دهد تا از طریق دستگاه‌های مختلف، از جمله تلفن همراه یا تبلت، به سیستم VoIP دسترسی داشته و از آن استفاده کنند. این به کاربران این امکان را می‌دهد تا هر جایی که هستند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند.

2. پیجینگ ویپ چه مزایایی دارد؟ 
مزایای پیجینگ VoIP شامل افزایش انعطاف‌پذیری و دسترسی آسان به سیستم VoIP است. 

3. چگونه می‌توان پیجینگ VoIP را پیکربندی کرد؟ 
برای پیکربندی پیجینگVoIP، ابتدا باید یک نرم افزار پیجینگ را بر روی دستگاه مورد نظر نصب کرده و سپس با استفاده از اطلاعات حساب VoIP خود آن را پیکربندی کنید.

دستگیری عاملان ایجاد اختلال در آنتن دهی تلفن‌های همراه

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/02
به اشتراک گذاری در:

دستگیری عاملان ایجاد اختلال در آنتن دهیتلفن‌های همراه 

سرهنگ محمد احمدی دبار درباره جزئیات سرقت‌ها و دستگیری این سارقان اظهار کرد: طی روزهای گذشته یکی از شرکت‌های مخابراتی با مراجعه به پلیس شکایتی را درباره به سرقت رفتن باطری‌های دکل مخابراتی‌ در محدوده مرکز شهر تهران طرح کرد، بنابراین رسیدگی به موضوع و دستگیری سارقان در دستور کار پلیس قرار گرفت. 

وی با بیان اینکه اقدامات پلیسی برای شناسایی متهم انجام شد گفت: طی انجام بررسی‌ها مشخص شد که دو متهم با یک خودرو سمند به محل انجام سرقت می‌رفتند، پس از مدتی نیز راننده خودرو شناسایی شد که ماموران با شناسایی مخفیگاه این متهم، وی را دستگیر و به کلانتری منتقل کردند.

رئیس کلانتری عباس آباد با اشاره به انجام بازجویی از متهم برای دستگیری دیگر متهمان این پرونده گفت: متهم در اعترافات خود اظهار کرد که سارق اصلی ۵۰ ساله است و تبحر خاصی در بازکردن باطری‌ها از دکل دارد. بنابراین با انجام اقدامات لازم متهم اصلی نیز دستگیر و به کلانتری منتقل شد.

سرهنگ احمدی دبار در پایان گفت: این دو نفر طی اعترافاتشان مالخر خود را نیز معرفی کردند. این مالخر نیز دستگیر شد و از بازرسی از مخفیگاهش ۱۴باطری کشف شد. وی ادعا می‌کرد که بابت هر باطری مبلغ ۱۶۰هزار تومان پرداخت می‌کرده است.

گفتنی است که این اقدام سارقان موجب اختلال در آنتن‌دهی برخی از تلفن‌های همراه شده بود. این اختلال هم اکنون برطرف شده است.

مرجع اخبار : نت استاک

آذری جهرمی: توجیهات مدیران شرکتهای ارائه دهنده خدمات ارتباطی، قابل قبول نیست

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/03
به اشتراک گذاری در:

مهندس آذری جهرمی در دو توئیت نوشت:

مهلت دو هفته‌ای برای بهبود کیفیت خدمات پشتیبانی تمام شد. توجیهات مدیران شرکتهای ارائه دهنده خدمات ارتباطی، قابل قبول نیست. باید بیشتر تلاش کنند، هنوز با مطلوب فاصله معناداری دارند. چون خودشان جدی وارد گود اصلاح روالها شدند، ما هم در وزارت ارتباطات کمکشان می‌کنیم.

وقتی در سال گذشته، ۴۸۰ میلیون تماس تنها با مراکز تماس یک شرکت برقرار شده است، این یعنی اولا کیفیت سرویس آن شرکت مطلوب نیست، دوم راهکارهای خدمات پشتیبانی استاندارد نیست، بگذریم که در برخی شرکتها یک‌سوم حقوق پرسنل پایمال شده. حرکت شروع شده، باید جدی‌تر ادامه یابد.

 

مرجع خبر: نت استاک

 

آموزش کانفیگ پورت های سیسکو (Interface)

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/04
به اشتراک گذاری در:

آموزش کانفیگ پورت های سوئیچ و روتر سیسکو (Interface)

ارتباط تجهیزات شبکه به سوئیچ(Switch) و روتر(Router) سیسکو از طریق interface ها یا پورت های اترنت امکان پذیر است که بر اساس پهنای باند و استفاده در شبکه متفاوت هستند:

Ethernet (10-Mbps)

Fast Ethernet (100-Mbps)

Gigabit Ethernet (1000-Mbps)

جهت ورود به هر پورت از دستور زیر استفاده میکنید :

Switch (config)#interface type madouleNUM/portNUM  

به عنوان نمونه :

Switch(config)#interface fastethernet 0/5

Switch(config)#interface gigabit 0/2

عدد صفر مربوط به ماژول یا به عبارتی پورت fixed است. یعنی روی مادر بورد سوئیچ از اول بوده . اگر سوئیچ پورت کم بیاورد از طریق ماژول به آن پورت اضافه کنید شماره ماژول را بجای صفر می زنید. با دستور show run اطلاعات پورت را میتوانید نگاه کنید.

لازم به ذکر است که بهتر است پورت هایی را که استفاده نمیکنید خاموش کنید. پورت ها به صورت پیش فرض روشن up است.

Switch(config-if)#shutdown

میتوانید روی هر پورت که لازم دارید یک توضیح هم اضافه کنید که در صورت ریموت زدن و اتصال به سوئیچ یا روتر با توجه به توضیحات میتوان متوجه محل اتصال پورت به سوئیچ شد.

Switch (config)#interface fasteternet 0/2

Switch(config-if)#description switch3 fast0/3

برای مانیتورینگ اطلاعات کانفیگ شده روی پورت ها:

Switch#show interface description

 

مرجع مقاله : نت استاک

حمایت از کسب‌وکارها؛ رویکرد کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/04
به اشتراک گذاری در:

حمایت از کسب‌وکارها؛ رویکرد کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات

ساماندهی پروانه‌ها و تصویب ضوابط حاکم بر صدور پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در سال ۹۳؛ نوید عرصه تازه‌ای از فعالیت را برای اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات اینترنت می‌داد. چرا که این بار پس از یک دهه، پروانه‌های جدید با رویکرد حذف وابستگی به فناوری، سرعت بخشیدن به توسعه خدمات در سراسر کشور و ایجاد رقابت بیشتر در توسعه شبکه و ارائه خدمات ارتباطی و انتقال داده صادر می‌شد، پروانه‌هایی که در دو بخش شبکه و سرویس و با نام‌های FCP و Servco دسته‌بندی شدند. هم‌زمان با حوزه ارتباطات ثابت، ارتباطات سیار نیز تغییراتی را تجربه می‌کرد که حلقه اول آن با ارتقای شبکه اپراتورهای تلفن همراه به نسل ۳ و بالاتر ایجاد شده بود.

علی‌محمد منتظری، مدیرکل دفتر بررسی‌های فنی و اقتصادی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: پهن‌باند سیار و کاربردهای آن در زندگی روزمره کاربران تلفن همراه پر رنگ‌تر شد، اجرای ترابردپذیری (MNP) امکان جدیدتری در اختیار مشترکان تلفن همراه برای تغییر اپراتورشان گذاشت و اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO) با رؤیای ارائه خدمات ارزش افزوده متفاوت وارد فضای ICT شدند. دارندگان پروانه‌های جدید هنوز در حال دست و پنجه نرم‌کردن با الزامات پروانه‌ای و مرزکشی‌های جدید حوزه فعالیت‌شان بودند که شرایط ناشی از وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور از یک سو و تغییر فرهنگ مصرف مردم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی دیگر، فضایی متفاوت از پیش‌بینی‌های سال ۹۳ را برای فعالان این عرصه رقم زد. فضایی که این بار دست‌اندرکاران نهاد مقررات‌گذار حوزه ICT را بر آن داشت تا رویکرد کاهش هزینه‌های اپراتوری و استفاده بهینه از منابع و امکانات زیرساختی موجود و توسعه کسب و کارهای حوزه ICT را در تدوین مقررات پُر رنگ‌تر از پیش دنبال کنند.

حوزه ICT نیز مانند سایر حوزه‌های کسب و کار تحت تأثیر شرایط اقتصادی کشور قرار گرفته، از سوی دیگر به دلیل ماهیت تکنولوژی و اقبال مردم به استفاده از آن انتظار می‌رود کمتر از شرایط موجود تأثیر بپذیرد. در حوزه تدوین مقررات در این بخش شما چهرویکردهائی را در شرایط فعلی دنبال می‌کنید؟
در هر صورت؛ عرصه کسب‌وکارهای حوزه ICT نیز از فضای اقتصادی کشور تأثیر می‌پذیرد. شاید تفاوت در تدابیری باشد که با اندیشیدن به آنها و توسعه زیرساخت‌ها، فضای کسب‌وکار در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بهبود پیدا کند. در رگولاتوری نیز مقررات، با توجه به شرایط کشور و پیش‌بینی چالش‌های احتمالی در سال ۹۸ تدوین و در کمیسیون تصویب شده است. یکی از مهم‌ترین مصوبات در سال ۹۷ شرایط و تعرفه اجاره و نگهداری فیبر (تار) تاریک بود که با هدف تخصیص بهینه منابع و امکانات و کاهش هزینه‌های اپراتوری برای ایجاد شبکه تصویب شد. پیش از این مصوبه، شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت مخابرات ایران که دارای شبکه وسیع فیبر نوری هستند، بر روی این بستر خدمات انتقال را ارائه می‌کردند و ساز و کار لازم برای ارائه این بستر، به صورت فیبر تاریک به سایر متقاضیان مهیا نبود. از یک سو اپراتورها درصورت نیاز به ظرفیت انتقال بسیار زیاد و ضرورت ایجاد شبکه بایستی در تمام مسیرهای مورد نظرشان فیبرکشی انجام می‌دادند که این کار با توجه به هزینه‌های بالای عملیات اجرایی مقرون به صرفه نبود و از سوی دیگر ایجاد بستر موازی، مسیر اپراتورها را در شبکه‌سازی دشوار می‌کرد و در نهایت هزینه تمام شده خدمات ارتباطی بالا می‌رفت. این در حالی است که شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت مخابرات ایران فقط بخشی از تارهای در اختیار خود را استفاده می‌کنند و قسمت قابل توجهی از این امکانات و منابع قابل واگذاری به سایر دارندگان پروانه است.

• در واقع این مصوبه ضمن کاهش هزینه‌های ایجاد و توسعه شبکه برای سایر اپراتورها امکان تخصیص بهینه منابع و امکانات موجود را فراهم می‌کند، آیا این مصوبه فقط در مورد شرکت زیرساخت و مخابرات قابل پیاده‌سازی است؟
o خیر. علاوه بر این دو شرکت، دستگاه‌هایی که در چارچوب بند ب ماده ۶۷ قانون برنامه پنج ساله ششم و مصوبه ۲۷۱ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مجوز ارائه تار تاریک را دریافت کرده‌اند هم می‌توانند امکانات مازاد خود را با نظر رگولاتوری در اختیار سایر دارندگان پروانه قرار دهند.
• انحصارزدایی و آزادسازی یکی از اهداف ذاتی رگولاتورها در سراسر دنیاست، آیا در حال حاضر در بخش ICT حوزه‌ای هست که بتوان با ورود به آن و انحصارزدایی، شرایط جدیدی برای بهبود کسب‌وکار اپراتورها ایجاد کرد؟
براساس پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی، در سال ۹۸ کسب‌وکارهایی موفق هستند که بتوانند درآمد ارزی بیشتری داشته باشند. بر همین اساس کمیسیون در اسفند سال ۹۷ مقررات حاکم بر آزادسازی ترافیک مکالمات صوتی بین‌الملل را تصویب کرد. این مصوبه با هدف ایجاد شرایط لازم برای فعالیت اپراتورهای همراه و ثابت در حوزه ترافیک وارده و صادره مکالمه بین‌الملل و از بین بردن انحصار، کاهش هزینه اپراتورها، افزایش سرمایه‌گذاری تصویب و ابلاغ شد تا در نهایت به ارائه خدمات مکالمه بین‌الملل با کیفیت بالاتر و قیمت مناسب‌تر به مشترکین منجر شود.

• تعرفه مکالمات بین‌الملل در این مصوبه چگونه پیش‌بینی شده است؟
o نرخ تعرفه مکالمات بین‌الملل و نرخ ترافیک صوتی وارده به کشور براساس شرایط بازار و به صورت کاملاً رقابتی خواهد بود و طبق مصوبه، دارندگان پروانه شبکه‌ای که به صورت مستقیم با کریرهای بین‌الملل قرارداد دارند موظف هستند نرخ عمده‌فروشی خدمات مکالمه صادره بین‌الملل را حداقل ۳۰ درصد پایین‌تر از میانگین نرخ خرده‌فروشی به مشترکین خود در هر ماه تعیین کنند. ضمن اینکه تعرفه انجام وظایف حاکمیتی شرکت ارتباطات زیرساخت بابت عبور ترافیک از مراکز سوئیچینگ بین‌الملل در مکالمات بین‌الملل صادره و وارده در مصوبه کمیسیون تعیین شده است و تمامی دارندگان پروانه موظف هستند مشترکینی را که به صورت غیرمجاز ترافیک بین‌الملل را به داخل یا خارج کشور وارد می‌کنند شناسایی و با آنها برخورد کنند.
• یکی از دغدغه‌های اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات در حوزه ICT هزینه‌های ارائه سرویس است که با نوسانات ارزی افزایش داشته، در حالی که تعرفه‌ها تغییر چندانی نکرده است، در این زمینه چه راهکاری در رگولاتوری پیش‌بینی شده است؟
o اصلاح روش محاسبه تعرفه پهنای باند اینترنت که با هدف کاهش هزینه‌های ارائه‌کنندگان خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات انجام شده، یکی از اقدامات حمایتی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات از اپراتورهاست. قبلاً محاسبه تعرفه پهنای باند اینترنت طبق مصوبه کمیسیون در اسفند سال ۹۵ بر مبنای بیشترین پیک مصرف ماهانه با میانگین ۵ دقیقه‌ای انجام می‌شد و درصورتبروز پیک‌های مصرف ناخواسته، دریافت‌کنندگان خدمات پهنای باند باید متناسب با پیک ناخواسته، هزینه پهنای باند اینترنت را پرداخت می‌کردند که در واقع هزینه اضافی به اپراتورها تحمیل می‌کرد. اما در مصوبه اصلاحی کمیسیون در مرداد سال ۹۷ برای حذف پیک‌های مصرف ناخواسته و غیرقابل کنترل، روش Burstable Billing با احتساب پرسنتایل ۹۵ ام پیش‌بینی شده که در این روش ۵ درصد از نمونه‌های اندازه‌گیری شده در هر ماه که رتبه‌های بالای مصرف را دارند از نمونه‌گیری خارج و مبنای محاسبه مصرف براساس ۹۵ درصد باقی‌مانده است. ضمن اینکه در مصوبه ۲۷۸ کمیسیون به منظور تشویق دارندگان پروانه به توزیع‌شدگیو پایداری هرچه بیشتر شبکه، ملاک تعیین سطح تعرفه پهنای باند اینترنت، ظرفیت فروخته شده به صورت تجمیع ترافیک هر مشتری در تمام نقاطی است که شرکت ارتباطات زیرساخت حضور دارد. در واقع از تاریخ ابلاغ این مصوبه ترافیک مصرفیبراساس ترافیک تجمیعی کشوری (country profile) انجام می‌شود که این روش با توجه به محاسبه پلکانی تعرفه پهنای باند اینترنت به کاهش بیشتر هزینه اپراتورها منجر می‌شود.
• همانطور که اشاره کردید رویکرد تدوین مقررات در کمیسیون با توجه به شرایط اقتصادی کشور و با هدف بهبود وضعیت کسب‌وکار دارندگان پروانه ارتباطات ثابت و کاهش هزینه‌های اپراتورها بوده است، تأثیرگذاری این مصوبات را در واقعیت چطور ارزیابی می‌کنید؟
o در واقع رویکرد کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تأثیرگذاری از طریق کاهش قیمت تمام شده خدمات برای اپراتورها بوده تا هزینه‌های این خدمات در سبد خانوار افزایش نیابد. در حال حاضر هزینه ایجاد و یا توسعه شبکه بسیار بالاست. رویکرد اصلی کمیسیون کاهش این هرینه‌ها و استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود در کشور است. این موضوع را حتی در حوزه توسعه خدمات در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته نیز در مقررات‌گذاری سال ۹۷ مدنظر داشتیم. یکی از برنامه‌های محوری وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم توسعه خدمات در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته و گسترش پوشش جاده‌ای از طریق توسعه و ارتقای شبکه دارندگان پروانه است. به همین دلیل کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به منظور سرعت بخشیدن به این موضوع و تسهیل در ارائه خدمات USO در دی ماه ۹۷ مقررات عمده‌فروشی خدمات شبکه USO را تصویب کرد و با توجه به شرایط خاص کشور و به منظور کاهش هزینه‌های توسعه شبکه و استفاده از منابع و امکانات موجود در مصوبه ۲۸۹ امکان عمده‌فروشی خدمات شبکه USO از سوی ارائه‌کننده خدمات USO به دارندگان پروانه‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات از سازمان برای بازه زمانی مشخص فراهم شد.
• آیا در سال پیش‌رو هم تدوین و تصویب مقررات با همین رویکرد ادامه خواهد یافت؟
o در سال ۹۸ هم کاهش هزینه‌های توسعه شبکه و ارائه خدمات ارتباطی از طریق تغییر مدل فروش پهنای باند اینترنت و خدمات انتقال، تکمیل مقررات اشتراک‌گذاری زیرساخت‌ها و تدوین مقررات عمده‌فروشی خدمات ثابت و سیار از مهم‌ترین برنامه‌های رگولاتوری است. در حوزه ارتباطات ثابت هم به دنبال ساماندهی، توسعه و ارتقای شبکه ارتباطی ثابت کشور مبتنی بر انواع فناوری FTTX هستیم که امیدواریم با مجموعه این اقدامات و اجرای برنامه‌ها، اتفاقات خوبی در حوزه ICT رقم بخورد و شاهد توسعه کسب‌وکارها و خدمات نو در کشور 

مرجع خبر : نت استاک

آموزش مدیریت License در مرکز تلفن (IP-PBX) دلتا

توسط: رامین رحیمی ، نازنین مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/04/05
به اشتراک گذاری در:

آموزش مدیریت License در مرکز تلفن (IP-PBX) دلتا:

با استفاده از زیر منوی License امکان بارگذاری فایل‌های License حاکم بر سیستم فراهم ‌شده است.

1. از منوی اصلی Management وارد زیر منوی License شده و تغییرات لازم را اعمال کنید.

2. Safe Apply و Save Configuration انجام می‌شود.

Management/License

در این صفحه موارد ذیل نشان داده می‌شود:

  • Serial: شماره ‌سریال License مربوطه را نشان می‌دهد.
  • Part Number: شماره شناسایی License مربوطه را نشان می‌دهد.
  • Capacity/Description: ظرفیت و توضیحات مربوط به License در این قسمت نمایش داده می‌شود.
  • Function: قابلیت نمایش، دانلود و حذف License مد نظر در این قسمت فراهم ‌شده است.

جهت افزودن یک License مراحل ذیل را انجام می‌دهیم:

  1. Add License: با استفاده فشردن این دکمه امکان افزودن و بارگذاری یک License جدید فراهم ‌شده است.
  2. License File: با استفاده از گزینه Browse امکان بارگذاری فایل License مورد نظر جدید وجود دارد.

لایسنس‌های مرکزتلفن آوا عبارتند از:

مرجع مقاله : نت استاک

وب سرویس SMS - وب سرویس ارسال SMS

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/05
به اشتراک گذاری در:

وب سرویس ارسال پیامک

امروزه استفاده از پیامک در اکثر برنامه های تحت وب، سایت ها و اپلیکیشن های موبایل رایج شده است

امکان پیشرفته API تحت وب یا همان WebService ، برای برنامه نویسان و طراحان وب سایت کاربرد بسیاری دارد و آنها را قادر می سازد تا با استفاده از سرویس های تحت وب، بتوانند پیامک های خود را با استفاده از خط خریداری شده به آسانی ارسال و دریافت نمایند

یکی از مهمترین کاربردهای پنل پیامک تحت وب قابلیت اتصال آن به نرم افزار های خارجی است ، این کاربرد باعث می شود، تا نرم افزار های کاربردی دیگر قادر باشند در شرایط مختلف پیامک ارسال نمایند. در مورد بسیاری از وب سایت ها و نرم افزار ها این امکان بسیار حیاتی می باشد!

فرض کنید هم اکنون شما برنامه تحت وبی را جهت ارسال پیامک در اختیار دارید و از طریق آن، اس ام اس های خود را به مخاطبین ارسال می نمایید. اگر بخواهید به صورت خودکار مبلغ بدهی، پیام تبریک و... به مشتریان خود ارسال کنید فقط کافی است از طریق وب سرویس این امکان را در برنامه خود قرار دهید. به گونه ای که از طریق وب سرویس به سرور خدمات پیامک متصل شده و اقدام به ارسال پیامک می نمایید

مرجع مقاله : نت استاک

زمزمه هایی برای گرانی اینترنت

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/05
به اشتراک گذاری در:

زمزمه هایی برای گرانی اینترنت

کیفیت اینترنت در ایران چنگی به دل نمیزند، نارضایتی که کاربران همواره آن را اعلام کرده اند و این در حالی است که در نظرسنجی های رسمی نیز همیشه کاربران از نحوه پشتیبانی سرویس دهندگان اینترنت ناراضی بوده اند بطوریکه در جدیدترین نظرسنجی که از سوی از سوی وزارت ارتباطات در خصوص نحوه پشتیبانی سرویس دهندگان اینترنت مشخص شد بیش از ۷۷ درصد کاربران از پشتیبانی دریافت خدمات اینترنت رضایت ندارند.

در این نظرسنجی از کاربران پرسیده شده ایا از ارایه خدمات پشتیبانی سرویس دهندگان اینترنت رضایت دارند؟ ۷۷۸ درصد شرکت کنندگان به این سوال پاسخ خبر دادند، ۵۰۶ درصد کاربران از خدمات رضایت داشتند و پاسخ ۱۶٫۷ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی به خدمات پشتیبانی اینترنت، تاحدودی بوده است.

مطابق گزارش تعادل، این نظرسنجی در حالی روی سایت وزارت ارتباطات قرار گرفت که ماه گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از کیفیت پایین خدمات پشتیبانی سرویس دهندگان اینترنت خبرداد وبه رگولاتوری و شرکت های ارایه دهنده اینترنت دو هفته مهلت داد تا با بهبود بخشیدن به خدمات پشتیبانی رضایت کاربران را جلب کنند حال در شرایطی که نه اینترنت کیفیت مطلوب را دارد با توجه به هزینه ای که کاربران پرداخت می کنند) و نه خدمات پشتیبانی آن مورد رضایت کاربران است، برخی شرکت های ارایه دهنده اینترنت خواستار افزایش تعرفه های اینترنت شده اند، این شرکت های ارئه دهنده اینترنت معتقدند رگولاتوری باید با افزایش تعرفه اینترنت موافقت کند چرا که شرکتهای ارایه دهنده اینترنت ثابت معتقدند این روزها دچار مشکلات مالی شدند و وضعیت مطلوبی ندارند.

حتی برخی از شرکتهای FCP بازار را به اپراتورهای موبایلی واگذار کردند و می گویند پایین بودن تعرفه اینترنت در اپراتورهای موبایلی، موجب شده تمایل افراد به استفاده از اینترنت موبایل به جای اینترنت ثابت باشد و در نتیجه این شرکت ها در حال از دست دادن مشترکانشان هستند و با توجه به هزینه بالایی که انجام می دهند باید مطابق با آن تعرفه را افزایش دهند، مساله ای که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص آن اعلام کرده است: تعرفه خدمات اینترنت موضوعی کارشناسی است و این شرکت هابایددلایل و مستندات خود را برای افزایش تعرفه خدمات به رگولاتوری ارایه کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.

در این خصوص حسین فلاح جوشقانی رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفته است: در صورتی که شرکت های ارایه دهنده اینترنت دلایل و مستندات محکم و کارشناسی شده، به سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی ارایه دهند این درخواست آنها بررسی می شود.

وی بااشاره به اینکه شرکتهای اینترنتی از تعرفه هایی که با وجود افزایش نرخ ارز در یک سال گذشته که تفاوت چندانی نداشته، رضایت ندارند، افزود: این شرکتهاخواهان افزایش قیمت اینترنت در اپراتورهای سیار برای همسان سازی قیمت ها در اپراتورهای ثابت و از طرف دیگر متعادل سازی قیمت خدمات ارایه شده با توجه به نوسان نرخ ارز هستند.

در این خصوص رگولاتوری معتقد است این تغییر قیمت باید به صورت کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد و اپراتورها را دعوت به ارایه مستندات برای این درخواست کرده است. از سوی دیگر رگولاتوری معتقد است اینترنت در ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان ارزان تر است اما این مهم باعث نمی ش ود تا اینترنت در ایران گران شود، حال اینکه کاربران نظری متفاوت از رگولاتوری دارند و معتقدند با توجه به کیفیت پایین اینترنت در ایران، هزینه ای که برای این خدمت پرداخت می کنند بسیار بالا است و مطابق با دیدگاه کاربران اینترنت در ایران گران است.

اما شرکت های ارایه دهنده اینترنت و اپراتورها نیز با نظر کاربران مخالفند و معتقدند با توجه به هزینه بسیار بالا سرمایه گذاری و نگهداری قیمت اینترنت در ایران ارزان است. بر اساس این گزارش زمزمه های گرانی اینترنت در حالی این روزها از سوی کاربران و برخی مسوولان بیان می شود که سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد در تلاطم اقتصادی نباید صرفا هزینه را از جیب مردم برداشت و هزینه خدمات ICT باید متناسب با جیب مردم باشد، همچنین رییس سازمان تنظیم مقررات رادیویی در آن برهه از زمان گفت: تمام تلاش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به عنوان رگولاتوری یامقررات گذار، این است که قیمت های ارایه خدمات اینترنت توسط اپراتورها از آنچه اکنون ارایه می شود، بالاتر نرود.

مساله ای که تا به امروز محقق شده است حال اینکه برخی شرکت های ارایه دهنده اینترنت سعی دارند به بهانه های مختلف قیمتها را افزایش دهند، در خواستی که تاکنون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به آن واکنشی نشان نداده است، آمارگولاتوری گویا با اعلام اینکه باید دلایل شرکتها برای افزایش تعرفه ها بررسی شود چراغ سبزی را به این شرکتها نشان داده است.

از سوی دیگر کاربران معتقدند که در حال حاضر با توجه به خدمت و کیفیت بداینترنت این هزینه های دریافتی هم بالا است و باید وزیر ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات چاره ای برای این بی کیفیتی بیندیشد.

منبع خبر :  نت استاک

حمایت سندیکای صنعت مخابرات از پیشنهاد افزایش فوری تعرفه‌‌های اینترنت

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/10
به اشتراک گذاری در:

حمایت سندیکای صنعت مخابرات از پیشنهاد افزایش فوری تعرفه‌‌های اینترنت

سندیکای صنعت مخابرات ایران در بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار سیتنا قرار گرفت، موضع و پیشنهاد کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران در مورد لزوم افزایش فوری تعرفه اینترنت ثابت و همراه برای جلوگیری از تعطیلی اپراتورهای ثابت اینترنتی را تایید و از ان پشتیبانی کرد.

در ادامه‌ی این بیانیه آمده است: این سندیکا اعلام می‌نماید که عدم توجه به این امر، علاوه بر ایجاد مشکلات برای اپراتورهای ثابت، عواقب زیر را نیز در پی خواهد داشت:

۱- عدم توسعه کافی پهن باند در بخش دسترسی،
۲- تبدیل فرصت به تهدید برای تحقیقات، تولیدات و خدمات فنی مهندسی در این بخش،
۳- کاهش اشتغال نیروهای تحصیل کرده و ماهر در این حوزه،
۴-تنها شدن اپراتورهای همراه برای ارائه خدمات اینترنت و عدم امکان تامین تمام نیازها از این طریق،
۵- دشواری در ارتقای کیفیت سرویس های اینترنتی،
۶- ایجاد انحصار جدید و نارضایتی کاربران.

گفتنی است؛ کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در نشستی که به ریاست محمدعلی یوسفی زاده برگزار شد، موضوع افزایش قیمت اینترنت ثابت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بنا به نتایج حاصل از نشست کمیسیون اینترنت، پس از ارائه گزارش های اعضا مبنی بر لزوم افزایش تعرفه خدمات و کاهش هزینه ‏های بخش ارتباطی شرکت‏های FCP و SERVCO به علت افزایش هزینه ‏های پرسنلی و مخابراتی ناشی از افزایش مصرف مشترکان نرخ ارز و اثرات آن بر بقا،عملکرد و گسترش خدمات و شرکت‌های این صنعت تایید شد.

بنابر نظرات اعضای کمیسیون جهت رفع مشکلات شرکت ‏ها درخواست افزایش تعرفه و کاهش هزینه‌های بخشی ارتباطی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال شود.

مرجع خبر : نت استاک

آموزش استفاده از login time out برای سوئیچ و روتر سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/04/11
به اشتراک گذاری در:

آموزش استفاده از login time out برای سوئیچ و روتر سیسکو:

هنگام اتصال از طریق کابل کنسول یا ریموت (Telnet-SSH) به سوئیچ(Switch) یا روتر(Router) سیسکو (Cisco)میتوان زمانی را در نظر گرفت تا در صورت انجام نشدن فعالیتی در طی چند دقیقه از محیط خارج شود .

این زمان (Time out) را میتوان تنظیم کرد،بهتر است این زمان خیلی کم ویا خیلی طولانی نباشد.

برای کنسول:

Switch(config)#line console 0

Switch(config)#exec-time … …               

       

برای ریموت:

Switch(config)#line vty 0 15

Switch(config-line)#exec-time … …

اگر بجای دقیقه و ثانیه هر دو را صفر بدهید این timer غیر فعال میشود.

مرجع مقاله : نت استاک

گزارش تصویری از دومین جلسه صندوق ضمانت صادرات ایران با اعضای اتحادیه صادر کنندگان صنعت مخابرات ایران

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/11
به اشتراک گذاری در:

گزارش تصویری از دومین جلسه صندوق ضمانت صادرات ایران با اعضای اتحادیه صادر کنندگان صنعت مخابرات ایران 

دومین ‌جلسه صندوق ضمانت صادرات ایران با حضور اعضای اتحادیه صادر کنندگان خدمات فنی مهندسی، مشاوران و‌ پیمانکاران صنعت مخابرات ایران‌ برگزار شد (۹۸/۴/۱۱)

در  این نشست معرفی تسهیلات صندوق، شامل تامین امنیت و‌تسهیل مساله تامین مالی صادرات قبل و ‌بعد از صدور کالا و‌خدمات همچنین با دسته بندی کشورها از نظر سطح و ‌میزان ریسک، ایجاد بانک اطلاعاتی و ‌ایفای نقش اطلاع گیری و ‌اطلاع رسانی، متمرکز نمودن ‌مطالبات و‌استفاده از اهرم‌های سیاسی، اقتصادی و ‌حقوقی برای وصول ‌مطالبات و‌کاهش هزینه تشریح گردید.

 

مرجع خبر: نت استاک

تنظیم زمان و تاریخ مرکز تلفن دلتا (IP-PBX)

توسط: رامین رحیمی ، نازنین مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/04/12
به اشتراک گذاری در:

تنظیم زمان و تاریخ مرکز تلفن دلتا (IP-PBX)

برای تنظیمات این بخش از منوی اصلی بخش مدیریتی Management وارد زیر منوی Date and Time شده و تغییرات لازم را اعمال کنید. با استفاده از این منوی مدیریتی، زمان و تاریخ کل سیستم تعریف و مشخص می‌شود.

Management/Date and Time

  1. Date: تاریخ سیستم را تعریف می‌کند.
  2. Time: زمان سیستم را مشخص می‌کند.
  3. در صورت داشتن Time Server محلی یا خارجی آن را در قسمت‌های ذیل وارد کنید:
    • Local Time Server: سیستم خودش نقش NTP Server را ایفا می‌کند.
    • External Time Server: سیستم زمان را از یک NTP Server خارجی می‌گیرد.
  4. دکمه Submit را فشار دهید.
  5. Save Configuration را انجام دهید.

 

مرجع مقالات : نت استاک

آموزش دستورات Port Security سوئیچ و روتر سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/04/15
به اشتراک گذاری در:

آموزش دستورات Port Security سوئیچ سیسکو:

اگر کامپیوتری را که به سوئیچ (Switch)سیسکو (Cisco)وصل است جدا کنیم و یک دستگاه جدید به پورت وصل کنیم پورت (Shut down) خاموش میشود. در اصل mac address سیستم مورد نظر را به سوئیچ معرفی کرده ، در صورتی که سیستمی جدید به سوئیچ معرفی کنیم و mac address تغییر کند پورت به صورت اتوماتیک خاموش (shut down) میشود.

برای اعمال، Port Security روی هر یک از interface راه اندازی میشود.

Switch(config-if)#switchport mode access

در صورت اعمال دستور زیر سوئیچ مک آدرس اولین سیستمی که به آن متصل شود را دریافت میکند

Switch(config-if)#switchport port security 

نکته : در صورتی که مک ادرس سیستم مورد نظر را داشته باشیم میتوانیم مستقیما مک آدرس را به پورت اعمال کنیم تا فقط همان سیستم به سوئیچ متصل شود:

Switch(config-if)#switchport port-security mac-address MAC-ADDRESS

در صورتی که یک دستگاه جدید با mac address جدید وصل شود و پورت خاموش شود باید یکبار پورت shut و no shut شود تا مجدد پورت روشن شود.

برای اطمینان از اعمال دستورات با کمک دستور sho run در مود دوم میتوان تغییرات interface را مشاهده کرد:

مرجع مقاله : نت استاک

وزیر ارتباطات: برای استخراج کنندگان بیت کوین پروانه قانونی صادر شود

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/15
به اشتراک گذاری در:

وزیر ارتباطات: برای استخراج کنندگان بیت کوین پروانه قانونی صادر شود

 محمد جواد جهرمی آذری افزود: قبل از اینکه ایران برای استخراج کنندگان رمز ارز جذاب باشد بخش زیادی از استخراج رمز ارز در چین صورت می گرفت که اکنون به سمت ایران تغییر پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: به صورت مستند مدرکی از فعالیت چینی‌ها در ایران وجود ندارد اما من هم به صورت شفاهی این موضوع را شنیدم.

استخراج رمز ارز امروز پدیده ای رایج در دنیا است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه استخراج رمز ارز امروز پدیده ای رایج در دنیا است تاکید کرد قیمت برق در ایران با قیمت جهانی آن قابل قیاس نیست هزینه هر کیلووات ساعت برق صنعتی در برخی از کشورهای اروپایی 20 سنت است متوسط قیمت منطقه ای هم عدد بالایی است هم اکنون نیز برق صادراتی ما هم هر کیلووات حدود 9 تا 10 سنت است.

آذری جهرمی ادامه داد: هزینه تمام شده برق مصرفی در ایران به دلیل برخورداری کشور از منابع گازی که به صورت تقریباً رایگان در اختیار تولید برق قرار می گیرد با سایر کشورها قابل قیاس نیست و قیمتی هم که عرضه می شود متناسب با همان هزینه ها است.

وی تصریح کرد: البته باید درامد مردم را هم در نظر گرفت این فرمول برای مصرف مردم ایران است تا مردم ایران هم توان پرداخت آن را داشته باشند اما به نسبت نرخ جهانی این عدد پایین است و شاید در حد نیم سنت باشد.

جذابیت ایران برای استخراج کنندگان رمز ارز

وی با بیان اینکه استخراج رمز ارز نیازمند تجهیزات و برق است گفت: برق ایران برای کسانی که به دنبال استخراج رمز ارز هستند بسیار جذاب است این در شرایطی است که برای تولید برق باید حجم زیادی از آب پشت سدها که حق مردم و کشاورزان است را مصرف کنیم.

آذری جهرمی اظهار کرد: اگر عده ای بخواهند از این برق بدون ضابطه استفاده کنند و با نرخ مصرف خانگی استخراج رمز ارز کنند و پول کلانی را هم به جیب بزنند مطلوب نیست اما این واقعیت را هم نباید نادیده گرفت که بخش زیادی از شبکه برق کشور و منابع تولیدی ما در ساعات غیر پیک آزاد است و استخراج رمز ارز به نوعی صادرات ارز به صورت مجازی محسوب می شود یعنی اینکه بدون سرمایه گذاری و راه اندازی شبکه کلان انتقال برق، می توان با استفاده از استخراج رمز ارز این برق را به صورت مجازی صادر کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این موضوع نیازمند سیاستگذاری و تدوین مقررات است گفت: تدوین مقررات در دولت در حال انجام است و قرار است که مکان هایی را در کشور در نزدیکی نیروگاه ها برای این کار در نظر بگیرم.

وی ادامه داد: اینکه در نیروگاه برق را تولید کنیم و هزینه زیادی را برای انتقال آن پرداخت کنیم بخشی از آن هم در شبکه توزیع اتلاف شود و در نهایت به دست کسانی که می خواهند در زمینه استخراج ارز کار کنند برسد هزینه های ما را بالا می برد لذا نیاز است که مزرعه های ویژه ای در نزدیکی نیروگاه ها برای این کار در نظر گرفته شود.

آذری جهرمی گفت: از طرف دیگر نباید نرخ ارایه برق به این مراکز با نرخ مصرف عادی باشد با توجه به اینکه این افراد درامد بالای ارزی دارند نرخ برق باید متناسب با درآمد انها تصویب شود.

برای استخراج کنندگان رمز ارز پروانه قانونی صادر شود

وی گفت: باید به فعالان این بخش پروانه فعالیت قانونی داده شود و امتیازاتی برای آنها در نظر گرفته شود تا آنها بتواند فعالیتشان را به صورت قانونی انجام دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه علیرغم تلاش های دولت تدوین قانون مقداری طول کشیده است تاکید کرد در این مدت واردات این نوع تجهیزات در گمرک ممنوع بوده است ولی اکنون می دانیم که حجم زیادی از این دستگاه ها وارد کشور شده است و خیلی از این تجهیزات هم در مراکز دولتی و غیر دولتی استفاده شده است حتی مورد داشتیم که بدون اطلاع مدیران در مراکز مخابراتی هم این تجهیزات نصب شده است.

آذری جهرمی تصریح کرد: ارزیابی وزارت نیرو این است که 700 مگاوات برق کشور در حال حاضر برای استخراج رمز ارز استفاده می شود این وضعیت در مرحله اول حقوق عامه مردم را تضیع می کند چون از منابع گازی و آبی که اموال همه مردم است برای تولید برق استفاده می شود.

وی گفت: علاوه بر مقررات گذاری خاصی که باید در دولت انجام شود کسانی هم که این کار را انجام می دهند باید تلاش کنند خود را در چارچوب قانون و مقررات قرار دهند این موضوع باید سریعتر تعین تکلیف شود این افراد شناسایی شوند و بر آنها نظارت صورت بگیرد و در ساعات های غیر پیک بتوانند کار کنند.‌

چین شریک تجاری مهم ایران در حوزه فناوری اطلاعات

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دیدار خود با وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین گفت که از 35 میلیارد دلار مبادلات تجاری سالانه چین و ایران، حدود یک و نیم میلیارد دلار آن به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و الکترونیک مرتبط است که عدد قابل توجهی است چین شریک تجاری مهمی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ما به حساب می آید.

آذری جهرمی افزود: مبحث پیش روی دنیا مبحث اقتصاد دیجیتال است که سهم بسیار بزرگی را از حجم مبادلات اقتصادی و ایجاد ثروت در کشورها از آن خود خواهد با توجه به اینکه ایران هم در حوزه اقتصاد دیجیتال برنامه های اجرایی کاملی را تدوین کرده و در حال پیاده سازی و اجرا است فرصت های برای تعامل های بین الملل در نظر گرفته است که توسعه سطح همکاری ها با کشورهای منطقه و کشورهای دوست مد نظر بوده است که در دیدار با وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین مورد بررسی قرار گرفت.

جهرمی تصریح کرد: مباحثی مانند همکاری های مشترک در ایجاد مسیر ترانزیت شرق به غرب از مسیر چین، پاکستان و ایران به سمت اروپا نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: از چین هم دعوت کردیم در نمایشگاه الگام که 27 تیرماه در ایران برگزار می شود شرکت کند که با پاسخ مثبت طرف چینی همراه بود.

وی گفت: پیشرفت های ایران در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی در سالیان اخیر موجب تحسین طرف چینی قرار گرفت و ظرفیت و توانمندی هایی که در ایران و در میان جوانان ایرانی برای توسعه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و نرخ رشد اقتصادی بسیار خوبی که این بخش در سال های اخیر داشته است مورد توجه طرف چینی قرار گرفت و به نظر می رسد فضای مثبتی برای افزایش سرمایه گذاری خارجی در این بخش باشد که اثرات این همکاری به صورت یک کمیته مشترک پیگیری خواهد شد.

حمایت اپسکو از توسعه همکاری های فضایی با ایران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در ادامه به شرکت در اجلاس تابستانه داووس در شهر دالیان چین اشاره کرد و گفت: این اجلاس فرصتی برای معرفی دانش متخصصان و جوانان ایرانی بود.

آذری جهرمی همچنین با اشاره به دیدار خود با رییس سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) گفت که در این نشست مروری بر همکاری های مشترک شد و همچنین بازدیدهایی هم از فعالیت های بخش خصوصی چین در زمینه فناوری اطلاعات انجام شد.

او گفت: توجه ما بیشتر به سمت افزایش همکاری ها با کشورهای دوست و کشورهای منطقه است چنین همکاری هایی در شرایط فشارهای اقتصادی که به صورت یک جانبه آمریکا بر کشور ما وارد می کند راهگشا خواهد بود و حوزه فناوری حوزه ای است که ظرفیت بزرگ شدن و حل بسیاری از مشکلات کشور از جمله افزایش کارایی و بهره وری در زمینه های مختلف را دارد.

پلت فرم توسعه همکاری های جهانی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در مورد همکاری با چین نیز گفت: آن چیزی که در چارچوب بین المللی در مورد توسعه همکاری ها مطرح است دو پلتفرم استاندارد است ما توافق راه اندازی پلت فرم استاندارد را چند ماه پیش در ژنو با یونیدو به تفاهم رسیدیم و قرارداد همکاری های مشترک را امضا کردم به زودی این دو پلت فرم مستقر خواهد شد و استارتاپ ها و شرکت های فناوری اطلاعات ایران می توانند از طریق این پلتفرم ها به بازار جهانی دسترسی داشته باشند و سرمایه گذاری جهانی را در کشور ما می تواند تسهیل کند.

وی تصریح کرد: این پلت فرم بین المللی است و چینی ها هم عضو آن هستند و ما هم به آن می پیوندیم و استاندادرهای لازم برای توسعه همکاری های اقتصادی در قالب سرمایه گذاری روی آنها تسهیل خواهد شد بنابراین پروتکل اختصاصی در این حوزه به صورت مشترک با چین نداریم و در همان قالب ارتباط بین المللی ارتباط خواهیم داشت و اگر ضروری باشد می توانیم این پلت فرم را به صورت اختصاصی راه اندازی کنیم ولی در حال حاضر چنین نیازی نیست.

مرجع خبر : نت استاک

آموزش اعمال هم زمان یک دستور بر تعدادی پورت سوئیچ یا روتر سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/04/22
به اشتراک گذاری در:

آموزش اعمال هم زمان یک دستور بر تعدادی پورت سوئیچ یا روتر سیسکو:

گاها پیش می آید که میخواهید یک  دستور را روی تعدادی پورت سوئیچ(Switch) یا روتر(Router) سیسکو(Cisco) اعمال کنید به جای اعمال دستور بر تک تک پورت ها میتوان چند پورت(Range) راه باهم انتخاب کرده و سپس دستور را وارد کنید: 

   "مثلا پورت اول تا پنجم"

Switch(config)#interface range fastethernet 0/1-5

در صورتی که شماره پورت ها پشت سر هم نباشند:

  "مثلا پورت های اول ، سوم و هشتم"

Switch(config)#interface range fastethernet 0/1,fastethernet0/3,fastethernet

برای مثال دستور Port-Security را به پورت اول تا 24 ام یک سوئیچ 2960 به صورت زیر اعمال کردیم:

 

مرجع مقاله : نت استاک

صدور مجوز ماینینگ توسط وزارت ارتباطات+سند

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/24
به اشتراک گذاری در:

صدور مجوز ماینینگ توسط وزارت ارتباطات+سند

محمد نجار صادقی در روزنامه وطن‌امروز نوشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پاییز سال ۹۶ و پیش از رسانه‌ای شدن پذیرش صنعت ماینینگ توسط ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، جواز تأسیس یک فارم با ظرفیت ۱۳ میلیون کیلووات در سال را به نام یک شرکت خصوصی مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر کرده بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این تنها یکی از ده‌ها مجوزی است که وزارت ارتباطات در این باره صادر کرده و موارد بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد. جالب اینجاست که در حال حاضر دولت در حال برخورد با صنعت ماینینگ است. به گزارش «وطن امروز»، این صنعت بیش از ۵ سال است در ایران وجود دارد اما دولت هیچ سیاست‌گذاری درباره آن انجام نداده است.

برخورد اولیه با این صنعت تعطیلی بود. تا حدی این برخوردها جدی است که هر روز شاهد کشف و انهدام چند فارم در کشور هستیم که در آخرین نمونه ۴۰۰۰ دستگاه در استان تهران کشف و ضبط شد.

«وطن امروز» با یکی از ماینرهایی که در این ‌بگیر و ببندها ۵۰۰ دستگاه خود را از دست داده به گفت‌وگو نشست که این ماینر اعلام کرد علاقه بسیاری برای پرداخت مالیات داشته و حتی چندین بار به وزارت صمت مراجعه کرده تا تکلیف فعالیت خود را بداند اما هیچ‌گاه کسی جوابگوی او نبوده است.

اخیرا «مجید حسینی‌نژاد» از کارآفرینان برتر کشور در همایشی با حضور وزیر ارتباطات و معاون اول رئیس‌جمهور درباره برخورد دولت با این صنعت گفت: نیروگاه برقی را احداث کردیم که دولت با یک دوم هزینه تولید برق از ما برق می‌خرید که منفعتی برای ما نداشت. با مصوبه دولت و اظهار نظر آقای فیروزآبادی به سمت ماینینگ رفتیم؛ با زحمت دستگاه‌های ماینر را وارد کردیم و برقی را که خودمان تولید می‌کردیم، تبدیل به بیت‌کوین کردیم اما حالا تبدیل به قاچاقچی ارز و انرژی شده‌ایم! حالا ۳ سال دیگر هر شخصی ماین کند، قهرمان ملی می‌شود.

وقتی فارم‌ها مجوز می‌گیرند

در حالی که دولت در ادامه کار ماینینگ تردید دارد، برخی وزارتخانه‌ها برای ماینینگ مجوز داده‌اند. بر این اساس یک شرکت که جزو شرکت‌های مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و سال ۹۵ در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری ثبت شده، مجوز ایجاد فارم در منطقه ویژه پیام را دریافت کرده است. جالب اینجاست که این مجوز آذرماه سال ۹۶ و پیش از اجازه شورای عالی فضای مجازی برای این صنعت صادر شده است.

طبق مجوز ایجاد این فارم، توان برقی معادل ۱۳ میلیون کیلووات برای یک سال این فارم در نظر گرفته شده است. از آنجا که میزان ارزش دستگاه‌های موجود در این فارم هم ۲۵۰۰ دلار با مبنای محاسبه دلار ۴۰۰۰ تومانی ثبت شده با در نظر گرفتن اینکه هر دستگاه ماینر در ساعت به طور میانگین ۱٫۵ کیلووات برق مصرف می‌کند، می‌توان به این نتیجه رسید که این شرکت مجوز ایجاد یک فارم با ۱۰۰۰ دستگاه ماینر را دریافت کرده است. البته شنیده شده در سال‌های بعد همین شرکت بیش از ۵۰۰۰ دستگاه ماینر دیگر به کشور وارد کرده است.

دولت و ماینینگ

در گزارش‌های قبلی به موضوع فعالیت دولتی‌ها در صنعت ماینینگ پرداختیم. به مرور زمان ابعاد گسترده‌تری از ثبت سفارش و مجوزهای صادر شده توسط سازمان توسعه تجارت مبنی بر واردات و تخصیص ارز ۴۲۰۰ برای بیت‌ماینرها نمایان شد. حالا گمانه‌زنی‌هایی درباره حضور دیگر وزارتخانه‌ها و حتی سهیم بودن خود شرکت‌های توزیع برق در سود صنعت ماینینگ وجود دارد اما هیچ کسی آن را تأیید نکرد. معلوم نیست سرانجام این موضوع به کجا ختم می‌شود.

برخی منابع ادعا کرده‌اند بعضی ارگان‌های دولتی در حال ماینینگ هستند اما در مقابل بسیاری اعتقاد دارند دولت هیچ‌گاه خود را درگیر این موضوع نمی‌کند و اگر هم مجوزی صادر شده بابت کسب اطلاعات از نحوه عملکرد و تهیه گزارش برای لوایح احتمالی است. به عبارت بهتر دولت برای اطلاع از سازوکار ارز دیجیتال طبیعی است که در این مورد تحقیق کند و تحقیق کردن سوای استخراج کردن ارز دیجیتال است.

در حال حاضر با توجه به اینکه ماینینگ توسط خود دولت به مثابه یک تخلف تعریف می‌شود و در سرتاسر کشور با تمام توان زیرمجموعه‌های آن یعنی تعزیرات، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت اطلاعات و وزارت نیرو در حال تعطیلی مزارع استخراج بیت کوین هستند، سؤال اینجاست که چگونه مجوز تأسیس مزرعه استخراج بیت کوین صادر شده و حتی برای آن برق رایگان دریافت می‌کنند، تسهیلات تأسیس می‌گیرند، ارز ترجیحی در بدترین شرایط تحریمی می‌گیرند و در نهایت به هیچ‌کس هم پاسخگو نیستند؟!

سؤالات دیگر اینکه، درآمدهای حاصل از این مراکز با برق یارانه‌ای و از سهم تک تک مردم، در چه محلی هزینه شده است؟ آیا از این مراکز مالیاتی دریافت شده است؟ با توجه به حجم سرمایه‌گذاری که شده، اشتغالی هم حاصل شده است؟

سند به انتشار رسیده توسط روزنامه وطن امروز:

 

مرجع خبر : نت استاک

آموزش مفهوم VLAN در سوئیچ و روتر سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/04/25
به اشتراک گذاری در:

آموزش مفهوم VLAN در سوئیچ و روتر سیسکو

Virtual LAN   قابلیتی است در سوئیچ (Switch) و روتر(Router) سیسکو که امکان اتصال فیزیکی چندیدن سیستم را که در گروه های متفاوت قرار دارند به یک سوئیچ یا روتر فراهم میکند. با استفاده از این قابلیت BroadCast ها از VLAN مربوطه خارج نمیشوند و ترافیک آن از سایر VLANها  جدا میشود و در مجموع از ترافیک شبکه کاسته میشود.

در واقع میتوان روی پورت های سوئیچ چند شبکه متفاوت ایجاد کرد که ارتباطی باهم نداشته باشند به عنوان نمونه بخش فنی مهندسی و بخش اداری همه به یک سوئیچ متصل باشند ولی سیستم ها به هم دسترسی نخواهند داشت و دارای گروه های مجزا خواهند بود.

در حقیقت میتوان روی سوئیچ چند شبکه مجازی ایجاد کرد مزایای زیر را به همراه خواهد داشت:

  • تقسیم بندی شبکه  ها
  • کوچک کردن Broadcast Domain
  • امنیت بیشتر و جدا شدن شبکه ها

هر VLAN با VLAN ID مشخص میشود که شماره ای مختص همان VLAN است.

به منظور کانفیگ VLAN روی سوئیچ سیسکو میتوان از Command های زیر استفاده کرد:

Switch(config)#vlan 10

Switch(config-vlan)#name netstoc

Switch(config-vlan)#interface range fastethernet 0/1-5

Switch(config-if-range)#switchport access vlan 10

Switch(config-if-range)#exit

Switch(config)#exit

برای مشاهده VLAN ها در مود دوم از Command زیر استفاده میکنیم:

Switch#show vlan brief

 

مرجع مقاله : نت استاک

 

اخبار پارس سیستم دلتا در نمایشگاه الکامپ

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/04/31
به اشتراک گذاری در:

گزارش تصویری پارس سیستم دلتا در نمایشگاه الکامپ:

مرجع خبر : نت استاک


نظرات کاربران
ارسال نظر
چت با کارشناسان در واتس آپ