چیدمان بلندگو های سقفی

توسط: اتصال صوت|آخرین به روز رسانی: 1400/06/12
به اشتراک گذاری در:

چیدمان بلندگوهای سقفی روشی است که در آن بلندگوها به سقف یا دیوارهای بالای محیط نصب می‌شوند. این روش به منظور ایجاد یک توزیع صوت یکنواخت و همگانی در فضاهای بزرگ مانند سالن‌های کنفرانس، سینماها، سالن‌های آمفی‌تئاتر و فضاهای عمومی دیگر استفاده می‌شود. با نصب بلندگوها در سقف، صدا به طور یکنواخت در اتاق پخش می‌شود و افراد در تمام نقاط فضا قادر به شنیدن صدا به یک شیوه یکنواخت و بدون تداخل هستند. این روش نه تنها از نظر ظاهری جلوه‌ی زیبایی به فضا می‌بخشد بلکه از نظر عملکردی نیز بهبود قابل توجهی در توزیع صدا دارد.
 

چیدمان بلندگوهای سقفی تحت شبکه

 ما سعی خواهیم کرد همه مطالب مهم را در مورد بلندگو سقفی تحت شبکه به طور خلاصه بیان کنیم، مطالب این مقاله کاملا به زبان ساده بیان شده است تا مخاطب بیشتری را پوشش دهد. اگر به دنبال پیاده سازی سیستم پیجینگ تحت شبکه می باشید حتما وقت بگذارید چون به همان اندازه که معماری یک بنا می تواند برای حاضرین جذاب باشد به همان اندازه سیستم صوتی و پیجینگ مورد توجه آنها قرار خواهد گرفت. 


در ابتدا لازم هست به نکته مهمی اشاره کنیم، حواستان باشد که بلندگو های سقفی، راهکار دقیق تر و بلند مدت تری نسبت به بلندگو های دیواری هستند می توانید لذت همگونی و یکنواختی بیشتری را در سیستم پیجینگ تحت شبکه ای که با بلندگو های سقفی پیاده سازی شده است به دست بیاورید. بلندگو های سقفی صرفا برای پیاده سازی سازی در ساختمان های نوساز و یا ساختمان هایی که حتما با سقف کاذب پیاده سازی شده اند مناسب هستند. اگر سقف گچی و چوبی دارید و قصد نصب بلندگوی سقفی روکار را دارید، لازم است بدانید چهره ی ظاهری مناسبی نخواهید داشت حتی در صورتی که داکت کشی کنید. 


اسپیکر های سقفی هم برای پخش موسیقی مناسب هستند و هم برای سیستم پیجینگ ولی نمی توانید از بلندگو های شیپوری انتظار کیفیت خوبی برای شنیدن موسیقی داشته باشید. اسپیکرهای سقفی تحت شبکه برای محیط های اداری، رستوران ها، سینماها، سالن های آمفی تئاتر، سالن جلسات و محل هایی که نویز محیطی زیادی ندارد مناسب است. بگذارید همین جا در مورد نویز محیطی مطالبی را بیان کنیم. 

نویز در انگلیسی به معنای آلودگی صوتی است اما در علوم مهندسی به سیگنالی ناخواسته گفته می شود که بر سیگنال های دیگر اثر نامطلوب می گذارد، مثلا با اضافه شدن به آن ها باعث تغییر شکل آنها می گردد و در نتیجه باعث اختلال در آن می گردد. در کارخانه ها  و محیط های صنعتی، صدای ماشین آلات به عنوان نویز محیطی می تواند بر صدای خروجی از بلندگو ها تاثیر منفی داشته باشد و باعث تخریب صدای آنها گردد.

عوامل دیگری مانند حرارت هم می تواند باعث ایجاد نویز گردد و صد البته همشنوایی که نوعی نویز ایجاد شده حاصل از وجود میدان های مغناطیسی ناشی از ماشین ها و رله های الکتریکی است.

برای اندازه گیری میزان نویز می توانید علاوه بر خرید دستگاه های مخصوص اندازه گیری نویز، از برنامه های کاربردی که قابل نصب بر روی گوشی های تلفن همراه می باشد استفاده نمائید.


اپلیکیشن های زیر که قابل نصب روی اندروید و IOS هستند برای اندازه گیری نویز مطلوب هستند: 
Sound Meter Pro 
Sound Detector  
Decibel Meter 

 

برای بررسی کالاهای مورد نیاز سیستم پیجینگ می توانید اینجا کلیک کنید   

چقدر فضا دارید؟ 
لازم هست برای هر فضائی به طور جداگانه نویز را اندازه گیری و از بلندگو های مناسب برای همان فضا استفاده کنیم. 
متداول ترین اندازه برای بلندگوهای سقفی 3 ، 6 و 8 اینچ است. اصولا بلندگو های 8 اینچی دارای کیفیت بهتری نسبت به سایر بلندگو های سقفی تحت شبکه هستند. 


بلند گو های 3 اینچی حداکثر 5 وات ، بلندگو های 6 اینچی حداکثر 10 و بلندگو های 8 اینچی در بهترین شرایط 30 وات قدرت خروجی خواهند داشت. اگر می خواهید صدای بیشتری از بوفر بلندگو های سقی خارج گردد بهتر است از بلندگو هایی استفاده نمائید که دارای پوشش پلاستیکی و یا پارچه ای در پشت بوفر هستند. بلندگو های سقفی بدون محافظ، میزان قابل توجهی از صدا را به فضای سقف کاذب هدایت می کنند. 

ارتفاع کف تا سقف برای انتخاب سایز بلندگو ها دارای اهمیت ویژه ای است. اگر سقف شما بلند تر از 4 متر است و بلندگو های 3 و 6 اینچی، هزینه برای شما خواهند داشت و می بایست از بلندگو های سقفی 8 اینچی استفاده نمائید. 


موقعیت هایی که بلندگو در آنها نصب می شود نیز بسیار مهم خواهد بود. مثلا در فضاهای مربع و مستطیل شکل می توانید بر حسب سایز بلند گو ها، ارتفاع سقف 3 متر و به نسبت نویز محیطی ، مطابق جول ذیل تعداد بلندگو ها در هر 100 متر مربع را انتخاب نمائید. 

 

 

55-68db

69-80db

81-90db

بلندگوی 3 اینچ

3

4.5

6.75

بلندگوی 6 اینچ

2

3

4.5

بلندگوی 8 اینچ

1

1.5

2.25

 

 

 

 

 

 


در فضاهای مربع و مستطیل شکل می توانید بر حسب ارتفاع سقف 4 الی 5.5 متر و به نسبت نویز محیطی، مطابق جول ذیل تعداد بلندگو های 8 اینچی در هر 100 متر مربع را انتخاب نمائید: 
  

 

 

55-68db

69-80db

81-90db

3-4

1.5

2.25

3.5

4-5

2

3

4.5

5-6

3

4.5

6.75

 

 

 

 

 

 

 

 

درصورتی که محیط شما حمام، استخر و یا سایر محیط های دارای رطوبت است باید از بلندگو هایی با سطح حفاظت IP65 و یا IP 66 استفاده نمائید. بلندگو های سقفی تحت شبکه دارای آمپلی فایر داخلی هستند و نیازی به تامین آمپلی فایر مستقل ندارند. 

برای بررسی کالاهای مورد نیاز سیستم پیجینگ می توانید اینجا کلیک کنید 


اگر بلندگو های اتصال صوت با توان بالاتری نسبت به نیازتان خریداری نمائید، جای نگرانی ندارد چون می توانید صدای آنها را به صورت نرم افزاری کم و زیاد کنید و اگر توان بلندگو های انتخاب شده کمتر از میزان مورد انتظار باشد باز هم جای نگرانی ندارد چون در سیستم پیجینگ تحت شبکه به آسانی می توانید یک بلندگوی دیگر را از طریق یک پورت شبکه به سیستم خود اضافه کنید. 


سخن پایانی

چیدمان بلندگو سقفی یک روش موثر برای توزیع صدا در فضاهای بزرگ است. این روش منجر به ایجاد یک توزیع صوت یکنواخت و همگانی می‌شود که افراد در تمام نقاط فضا قادر به شنیدن صدا به یک شیوه یکنواخت و بدون تداخل هستند. علاوه بر این، نصب بلندگوها در سقف به منظور جلوه‌ی زیبایی نیز کمک می‌کند و فضای آموزشی، تجاری یا تفریحی را زیباتر می‌کند.  به طور کلی، چیدمان بلندگوهای سقفی یک راه حل کارآمد و مناسب برای ایجاد تجربه‌ی صوتی بهتر در فضاهای بزرگ است.

 

سوالات متداول


1. چرا باید بلندگوها را در سقف نصب کنیم؟ 
نصب بلندگوها در سقف، به منظور ایجاد یک توزیع صوت یکنواخت و همگانی در فضاهای بزرگ مانند سالن‌های کنفرانس، سینماها، سالن‌های آمفی‌تئاتر و فضاهای عمومی دیگر است.

2. بلندگوها را در سقف نصب کنیم چه مزایایی دارد؟ 
نصب بلندگوها در سقف، منجر به ایجاد یک توزیع صوت یکنواخت و همگانی می‌شود که افراد در تمام نقاط فضا قادر به شنیدن صدا به یک شیوه یکنواخت و بدون تداخل هستند. 

3. چه فضاهایی مناسب برای استفاده از بلندگوهای سقفی هستند؟ 
بلندگوهای سقفی مناسب برای استفاده در فضاهای بزرگی مانند سالن‌های کنفرانس، سینماها، سالن‌های آمفی‌تئاتر، فضاهای آموزشی، تجاری و تفریحی هستند.
 

برای مطالعه بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

لیست مقالات : بیش از صد مقاله در حوزه سیستم های پیجینگ

راهنمای سیستم پیجینگ

راهنمای آمپلی فایر تحت شبکه

راهنمای بلندگوهای تحت شبکه

راهنمای اینترکام تحت شبکه

راهنمای تلفن صنعتی


نظرات کاربران
ارسال نظر
چت با کارشناسان در واتس آپ