با پیشرفت چشمگیر شبکه های NGN مخابراتی و ارتباطات مبتنی بر IP، شرکت مخابرات ایران نیز تصمیم گرفت تا این خدمات را عرضه کند و از بستر موجود، بهره برداری بهتری نماید. در همین راستا نیز از سال گذشته، در برخی مناطق مخابراتی، ارائه ترانک سیپ یا SIP Trunk جایگزین لینک های دیجیتال PRI شدند.
برای دریافت این سرویس از شرکت مخابرات، مشترک به جای خرید یک جفت مودم E1 که یکی در مرکز مخابرات به صورت کارتی نصب می گردید و یک مودم هم در محل مشترک قرار می گرفت، تنها نیاز به یک مودم از نوع G.Shdsl.bis دارد؛ با استفاده از این مودم، مشترک به شبکه ی NGN مخابرات متصل شده و یک ترانک SIP با SBC و در نتیجه با سافت سوییچ مخابرات برقرار خواهد کرد.
از مهم ترین روش های برقراری ارتباط سانترال های سنتی با سیپ ترانک مخابرات، بکارگیری گیت وی های VoIP دیجیتال یا آنالوگ، بر اساس تعداد تماس همزمان، می باشد. به عنوان مثال برای ترانک سیپ با ظرفیت 60 مکالمه همزمان، بکارگیری گیت وی سنگوما Vega200G، بهترین راهکار خواهد بود؛ بدون اینکه حتی به سرور تلفنی نیاز داشته باشید.
برای ارتباط گیت وی های سنگوما سری وگا با سیپ ترانک مخابرات می بایست به صورت زیر تنظیمات را انجام دهید.
توجه: در زیر از گیت وی Vega50 استفاده شده که تنظیمات کاملا مشابهی با سایر گیت وی های این خانواده دارد.
اطلاعات فراهم شده از جانب مخابرات:
IP Address: 10.198.2.74
Gateway: 10.198.2.73
SBC: 10.105.50.2
1- تمامی مودم ها در حالت پیش فرض در حالت Bridge عمل می کنند به همین دلیل لازم نیست تا بر روی مودم آدرس IP داده شده را ست نمایید.
پس ابتدا تنظیمات مربوط به شبکه را بر روی گیت وی انجام دهید و پورتLAN 1 آن را به پورت LAN مودم متصل کنید. برای این کار لازم است از بخش LAN Configuration تنطیمات انجام شود. همچنین میتوانید برای اینکه گیت وی در شبکه داخلی شما در دسترس باشد، یک IP بر روی پورت LAN1 ست کنید و پورت LAN2 را با آدرس IP داده شده از مخابرات تنظیم و سپس به مودم متصل نمایید. در این صورت لازم است تا پورت های گیت وی را از حالت Bridge خارج نمایید.
2- پس از تنظیم پورت شبکه، لازم است تا تنظیمات SIP Profile را انجام دهید. در قسمت Proxy نیز آدرس IP مربوط به SBC را وارد نمایید. با این تنظیم، گیت وی مکالمات را به سمت SBC ارسال می نماید.
با انجام تنظیمات فوق و Apply و سپس Save کردن آن ها، مکالمات از ترانک سیپ مخابرات به سمت دستگاه سانترال شما هدایت می شود.
مرجع مقاله : نت استاک