اینترکام

توسط: اتصال صوت|آخرین به روز رسانی: 1401/02/16
به اشتراک گذاری در:

اینترکام تحت شبکه یا Network Intercom یک سیستم ارتباطی است که از طریق شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت برای ارتباط صوتی و تصویری بین افراد در محیط های مختلف استفاده می‌شود. این سیستم در محیط‌هایی مانند ساختمان‌ها، دفاتر و فضاهای عمومی استفاده می‌شود تا افراد بتوانند به صورت مستقیم و سریع با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. 
 
تعریف اینترکام 
 
(تلفنی بدون هندست و با امکانات کنترلی بیشتر) شاید چنین تعریف خلاصه ای باعث شود تا ارزش این ابزار ارتباطی در نظر شما کمتر به نظر بیاید اما این طور نیست و در ادامه متوجه خواهید شد که اینترکام ها می توانند علاوه بر سهولت در ارتباطات تلفنی، باعث تسریع در عملکرد گردند.



اساس کار اینترکام 

در گذشته مفهموم اینترکام به معنای اینترکام ارتباط داخلی بود. حتما تلفن های بی سیم قدیم پاناسونیک یا برند های دیگر را دیده اید که روی پایه اصلی و گوشی های تلفن (که اکثر اوقات دو دستگاه بودند) دکمه ای به نام Intercom داشتند. با فشردن این دکمه بین گوشی ها و پایه تماسی برقرار می شد که می توانستید بدون استفاده از خط تلفن مکالمه کنید. 

اینترکام با همان مفهوم ایجاد ارتباط داخلی اما در محیط وسیع تر می تواند کارایی های متنوع تری داشته باشد. 


انواع اینترکام 

با توجه به کاربرد اینترکام ها در صنایع مختلف در این جا می توان به نمونه های تولید شده ی آن اشاره کرد:
• اینترکام صوتی با دکمه پوش تو تالک 
• ایترکام صوتی با دکمه پوش تو تالک و کیبورد 
• اینترکام تصویری با دکه پوش تو تالک بدون صفحه نمایش 
• اینترکام تصویری با صفحه نمایش 
• اینترکام با چراغ هشدار تماس  و آژیر

 
برای بررسی کالاهای مورد نیاز سیستم پیجینگ می توانید اینجا کلیک کنید  

 

کاربرد اینترکام هوشمند

• گوشی تلفن بدون هندست 
• کنسول یا میکروفون رومیزی برای پیج کردن 
• استفاده به عنوان دستگاه کنترلر
• استفاده به عنوان آیفون برای درب هاب ورودی
• استفاده به عنوان سیستم احضار پرستار
• تلفن اضطراری

 
شاید چندین مورد عنوان شده فقط بخشی از کاربرد های اینترکام ویپ باشد. به طور مثال می توان از اینترکام ها جهت ایجاد تماس سریع در کارخانجات و صنایعی استفاده کرد که نیاز به تماس های بحران وجود داشته باشد. عمدتا اینترکام IP دارای میکروفون و کیبورد تقویت شده ای هستند که می توانند جایگرین هندست باشند. 

 
نمونه ای دیگر از کاربرد اینترکام استفاده از آن ها در لابی هتل ها به منظور ارتباط کارکنان در طبقات و موقعیت های مختلف باشد. همچنین از اینترکام ها می توان در برقراری تماس های تصویری سریع به ویژه در ورودی درب ها استفاده کرد. 

وجود ورودی و خروجی های کنترلی در اینترکام ها می تواند باعث اتصال آنها به سیستم های اتفا حریق، درب باز کن، روشنایی چراغ ها و دیگر نیازمندی های کنترلی تحت شبکه گردد. با اتصال هر ماژول کنترلی نظیر ماژول شناسایی حرکت دوربین می توان عملی واکنشی نسبت به وقایع را ایجاد و اجرا کرد. خوب اینجا لازم است تا اول فرق بین دیجیتال و آنالوگ را بدانیم (اگر می دانیم از این بحث عبور می کنیم و به موضوع بعدی می رویم).


تفاوت آنالوگ و دیجیتال 

سیستم‌های دیجیتال کاربردهای فراوانی در انجام محاسبات، پردازش داده‌ها، سیستم‌های کنترلی، ارتباطات و اندازه‌گیری دارند. بسیاری از کارهایی که در گذشته توسط سیستم‌های آنالوگ انجام می‌شدند، امروزه توسط سیستم‌های دیجیتال انجام می‌شوند. زیرا سیستم دیجیتال دقت و قابلیت اطمینان بیش‌تری دارند. در ادامه به بررسی دقیق‌تر تفاوت آنالوگ و دیجیتال می‌پردازیم.


بررسی تفاوت آنالوگ و دیجیتال

در یک سیستم دیجیتال، سیگنال‌ها مقادیر گسسته دارند، در حالی که در سیستم آنالوگ، مقادیر به شکل پیوسته‌ای تغییر می‌کنند. به عنوان مثال، خروجی یک سیستم دیجیتال می‌تواند تنها دو مقدار ۰ یا ۵ ولت باشد؛ در حالی خروجی یک سیستم آنالوگ می‌تواند بین مقادیر ۱۰ و منفی ۱۰ ولت نوسان کند و همه مقادیر را داشته باشد.

به علت آن که سیستم‌های دیجیتال به مقادیر گسسته کار می‌کنند و خروجی آن‌ها گسسته است، می‌توان اطمینان داشت که برای بازه‌ای از ورودی‌ها، خروجی به طور کاملا دقیقی درست خواهد بود. ما در یک دنیای آنالوگ زندگی می‌کنیم؛ تعداد نامتناهی تُن صدا وجود دارد که می‌توانیم آن‌ها بشنویم و تعداد نامتناهی بو وجود دارد که می‌توانیم آن‌ها را استشمام کنیم. بخش اشتراک همه این سیگنال‌های آنالوگ، نامتناهی بودن و پیوسته بودن آن‌هاست.

در الکترونیک، ما با هر دو نوع سیگنال آنالوگ و دیجیتال در ورودی‌ها و خروجی‌های مدار رو به رو می‌شویم. اما اکثر تجهیزات الکترونیکی مانند ریزپردازنده‌ها، کامپیوترها، گیت‌های منطقی و غیره  به طور خالص دیجیتالی هستند. برای درک مفهوم آنالوگ و دیجیتال، خوب است نگاهی به معنای سیگنال بیندازیم.


سیگنال چیست؟

منظور از سیگنال، هر نوع کمیتی است که در طول زمان تغییر و نوعی از اطلاعات را حمل‌ونقل می‌کند. در مهندسی برق، این کمیت معمولا ولتاژ یا جریان است. بنابراین می‌توانید یک ولتاژ متغیر در زمان را به عنوان سیگنال به ذهن بسپارید. سیگنال بین تجهیزات مختلف رد و بد می‌شود تا اطلاعات مختلف مانند متن، تصویر، ویدیو و غیره را منتقل کند. سیگنال‌ها معمولا از طریق کابل‌های فیزیکی رد و بدل می‌شوند؛ اما می‌توان آن‌ها را از طریق هوا (موج‌های رادیو فرکانسی) نیز جابه‌جا کرد.


نمودار سیگنال آنالوگ 

 


 
مقادیر سیگنال آنالوگ بین یک بازه عددی محدود است اما می‌تواند نامتناهی مقدار مختلف داشته باشد.

 

نمودار سیگنال دیجیتال 
 
نمودار یالا نیز یک سیگنال دیجیتال را نشان می‌دهد. زیرا اگر به دقت و از نزدیک به آن نگاه کنید، مجموعه‌ای از مقادیر نسبتا زیاد گسسته است.

 

مثالی از سیگنال دیجیتال

همه سیگنال‌های ویدیویی و صوتی، آنالوگ نیستند؛ برخی از سیگنال‌های استاندارد مانند HDMI و MIDI به صورت دیجیتالی منتقل می‌شوند. بسیاری از ارتباطات بین مدارهای مجتمع (IC) به طور دیجیتالی انجام می‌شود.


تفاوت آنالوگ و دیجیتال در مدارها

بسیاری از عناصر و تجهیزات الکترونیکی پایه‌ای، مانند مقاومت، خازن، سلف، دیود، ترانزیستور و op-amp همگی ذاتا آنالوگ هستند. مدارهایی که با استفاده از این اجزا ساخته می‌‌شوند نیز معمولا آنالوگ هستند. به طور کلی، مدارهای آنالوگ در مقایسه با مدارهای دیجیتال با عملکرد مشابه، ساختار بسیار پیچیده‌‌تری دارند. به عنوان مثال طراحی و ساخت یک رادیو آنالوگ، دانش و مهارت بسیار زیادی می‌‌طلبد. در حالی که ساخت همان رادیو به شکل دیجیتالی، آنقدرها هم پیچیدگی ندارد. علاوه بر این، مدارهای آنالوگ نسبت به نویز (تغییرات اندک و نامطلوب در ولتاژ) بسیار حساس هستند. تغییرات اندک در ولتاژ مدارهای آنالوگ می‌‌تواند خطاهای بسیار بزرگی را رقم بزند.

یک مدار دیجیتال، با سیگنال‌‌های دیجیتال و گسسته کار می‌‌کند. این مدارها معمولا ترکیبی از ترانزیستور و گیت‌‌های منطقی (خود این گیت‌‌ها هم معمولا از ترانزیستور و مقاومت تشکیل شده‌‌اند) هستند. یا این که از میکروکنترلرها و تراشه‌‌های دیگر تشکیل شده‌‌اند. بسیاری از پردازنده‌‌ها، خواه میکروکنترلرهای کوچک یا پردازنده‌‌های قدرتمند کامپیوتری، به صورت دیجیتال کار می‌‌کنند.

 

انواع اینترکام از لحاظ نوع ارتباط 

• اینترکام تحت شبکه 

همانطور که از نام آن مشخص است این اینترکام از طریق پورت شبکه به سیستم اینترکام متصل می گردد و به وسیله ی سرور پیجینگ و یا مرکز تلفن ویپ کنترل می گردد.


• اینترکام آنالوگ

اینترکام های آنالوگ از طریق مدار های الکتریکی آنالوگ کنترل می شود. دارای سروری هستند که به واسطه ی ورودی و خروجی های آنالوگ و کلید های سخت افزاری به قطع و وصل ارتباط مشغول هستند.

 
مزایای اینترکام تحت شبکه

اگر قصد خرید سیستم اینترکام را دارید و به شما پیشنهاد سیستم ارزان آنالوگ را داده اند کمی صبر کنید ، در قسمت پائین به سادگی متوجه خواهید شد که چرا خرید اینترکام تحت شبکه بهتر است : 

• قابلیت گسترش آسان
در اینترکام آنالوگ برای اضافه کردن یک اینترکام باید از رکی که سرور در آن قرارداد تا محل قرار گیری اینترکام ، کابل کشی کنیم. ولی در سیستم اینترکام تحت شبکه کافیست تا از نزدیک ترین سوئیچ شبکه موجود تا اینترکام کابل کشی کنیم و در صورت اتمام ظرفیت خروجی سرور می بایست سرور جدیدی به رک اضافه کنیم (البته در صورتی که رک ما جایی برای سرور جدید داشته باشد).


• کاهش کابل کشی
اگر کابل کشی شبکه داشته باشیم ، برای توسعه و یا نصب اینترکام جدید کار سختی نداریم چون خیلی راحت می تونیم از اسپلیتر برای اضافه کردن یا گسترش نود های شبکه ی موجود در مسیر اینترکام تحت شبکه استفاده کنیم . شاید نگران جریان برق مصرفی اینترکام ها باشید ولی در اکثر مواقع می تونید از PoE Combiner استفاده کنیم (کافیه بین سوئیچ و اینترکام از یک جفت کمباینر استفاده کنیم).


• امکان تماس با اینترکام روی شبکه در هر نقطه ی جغرافیایی 
برای تماس با یک اینترکام تحت شبکه کافیست در هر جایی از دنیا به شبکه ی اینترکام های نصب شده دسترسی داشته باشیم ولی برای پیج کردن اینترکام آنالوگ چاره ای به جز حضور در کنار سرور نیست. 


• سهولت در مدیریت
اینترکام تحت شبکه از طریق سرور پیجینگ کنترل می شود. تمامی تنظیمات مربوط به اینترکام می تواند از طریق صفحه ی وب تنظیم و مدیریت شود. امکان مانیتور کردن و عیب یابی اینترکام به آسانی برای مدیران امکان پذیر است و این امر موجب سهولت در مدیریت آن می گردد.


• امکان اتصال از طریق وب سرویس به سامانه های نرم افزاری
اینترکام تحت شبکه امکان اتصال به سیستم های دیگر مثل مرکز تلفن، رله های کنترلی و سیستم های هشدار و آتش نشانی را دارد. 

 

در مقالات بعدی شما را با اینترکام ضد آب و اینترکام صنعتی آشنا می کنیم.
 

سخن پایانی

استفاده از سیستم‌های اینترکام ویپ می‌تواند به بهبود ارتباطات در محیط‌های مختلف کمک کند و امکان ارتباط سریع و موثر بین افراد را فراهم ‌کند. این سیستم‌ها می‌توانند به افزایش امنیت و کارایی در محیط‌های کاری و اجتماعی کمک کنند. همچنین، با توجه به پیشرفت فناوری، اینترکام تحت شبکه می‌تواند به صورت مداوم بهبود یابد و به افراد کمک کند تا بهترین تجربه ارتباطی را داشته باشند.

 

سوالات متداول

 

1. اینترکام چیست؟ 
اینترکام یک سیستم ارتباطی است که از طریق شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت برای ارتباط صوتی و تصویری بین افراد استفاده می‌شود.

 

2. استفاده از اینترکام تحت شبکه چه مزایا و فوایدی دارد؟ 
استفاده از سیستم‌های اینترکام تحت شبکه می‌تواند به بهبود ارتباطات در محیط‌های مختلف کمک کند و امکان ارتباط سریع و موثر بین افراد را فراهم کند. همچنین، اینترکام تحت شبکه می‌تواند امنیت و کارایی را افزایش دهد و به افراد کمک کند تا بهترین تجربه ارتباطی را داشته باشند.

 

3. چگونه اینترکام تحت شبکه می‌تواند در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد؟
اینترکام تحت شبکه می‌تواند در محیط‌های مختلف از جمله محیط‌های کاری، مسکونی، تجاری، اداری، و حتی مراکز امنیتی و پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد. این سیستم‌ها می‌توانند به بهبود ارتباطات داخلی و امنیت در این محیط‌ها کمک کنند.

برای بررسی کالاهای مورد نیاز سیستم پیجینگ می توانید اینجا کلیک کنید  

برای مطالعه بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

لیست مقالات : بیش از صد مقاله در حوزه سیستم های پیجینگ

راهنمای سیستم پیجینگ 

راهنمای آمپلی فایر تحت شبکه

راهنمای بلندگوهای تحت شبکه

راهنمای اینترکام تحت شبکه

راهنمای تلفن صنعتی

اینترکام ضد انفجار


نظرات کاربران
ارسال نظر
چت با کارشناسان در واتس آپ