سیستم پیجینگ تحت شبکه یا به عبارت دیگر سیستم پیجینگ VoIP یک سیستم ارتباطی است که از طریق شبکههای اینترنت یا شبکههای دیگر ارتباطی (مانند شبکههای داخلی سازمانی) عمل میکند. این سیستم امکان ارسال و دریافت پیامهای صوتی یا متنی را از طریق شبکه فراهم میکند. سیستم پیجینگ تحت شبکه به عنوان یک جایگزین برای سیستمهای پیجینگ سنتی استفاده میشود و به کاربران امکان میدهد تا از طریق تلفنهای همراه، تلفنهای رایانهای یا دستگاههای خاصی که به شبکه متصل هستند، پیامها را دریافت و ارسال کنند. این سیستم از فناوری VoIP (صوت روی پروتکل اینترنت) برای انتقال صوت استفاده میکند و میتواند امکاناتی مانند نمایشگر شماره تماس کننده، امکان پیامرسانی چندرسانهای و مدیریت مرکزی را فراهم کند.
در اینجا قصد داریم تا علاوه بر آشنایی کامل با سیستم پیجینگ، صفر تا صد خرید سیستم پیجینگ را مرور کنیم. موضوعات مهم در خرید سیستم پیجینگ به صورت تیتروار به شرح زیر می باشد:
• تعریف سیستم پیجینگ
• تفاوت آنالوگ و دیجیتال
• انواع سیستم پیجینگ
• برتری ها در سیستم پیجینگ تحت شبکه
• تجهیزات مورد نیاز در سیستم پیجینگ
• مراحل خرید سیستم پیجینگ
تعریف سیستم پیجینگ
سامانه ای ایست جهت ارسال پیام صوتی در محوطه های داخلی و فضای باز. بیشتر پیام های صوتی ارسال شده در سیستم های صوتی جهت فراخوانی افراد، پخش پیام های هشدار، موزیک، رادیو، اذان و موارد مشابه است. خوب اینجا لازم است تا اول فرق بین دیجیتال و آنالوگ را بدانیم (اگر می دانیم از این بحث عبور می کنیم و به موضوع بعدی می رویم).
تفاوت آنالوگ و دیجیتال
سیستمهای دیجیتال کاربردهای فراوانی در انجام محاسبات، پردازش دادهها، سیستمهای کنترلی، ارتباطات و اندازهگیری دارند. بسیاری از کارهایی که در گذشته توسط سیستمهای آنالوگ انجام میشدند، امروزه توسط سیستمهای دیجیتال انجام میشوند؛ زیرا سیستم دیجیتال دقت و قابلیت اطمینان بیشتری دارند. در ادامه به بررسی دقیقتر تفاوت آنالوگ و دیجیتال میپردازیم.
در یک سیستم دیجیتال، سیگنالها مقادیر گسسته دارند، در حالی که در سیستم آنالوگ، مقادیر به شکل پیوستهای تغییر میکنند. به عنوان مثال، خروجی یک سیستم دیجیتال میتواند تنها دو مقدار ۰ یا ۵ ولت باشد. در حالی خروجی یک سیستم آنالوگ میتواند بین مقادیر ۱۰ و منفی ۱۰ ولت نوسان کند و همه مقادیر را داشته باشد. به علت آن که سیستمهای دیجیتال به مقادیر گسسته کار میکنند و خروجی آنها گسسته است، میتوان اطمینان داشت که برای بازهای از ورودیها، خروجی به طور کاملا دقیقی درست خواهد بود. ما در یک دنیای آنالوگ زندگی میکنیم. تعداد نامتناهی تُن صدا وجود دارد که میتوانیم آنها بشنویم و تعداد نامتناهی بو وجود دارد که میتوانیم آنها را استشمام کنیم. بخش اشتراک همه این سیگنالهای آنالوگ، نامتناهی بودن و پیوسته بودن آنهاست.
در الکترونیک، ما با هر دو نوع سیگنال آنالوگ و دیجیتال در ورودیها و خروجیهای مدار رو به رو میشویم، اما اکثر تجهیزات الکترونیکی مانند ریزپردازندهها، کامپیوترها، گیتهای منطقی و غیره به طور خالص دیجیتالی هستند. برای درک مفهوم آنالوگ و دیجیتال، خوب است نگاهی به معنای سیگنال بیندازیم.
سیگنال چیست؟
منظور از سیگنال، هر نوع کمیتی است که در طول زمان تغییر و نوعی از اطلاعات را حملونقل میکند. در مهندسی برق، این کمیت معمولا ولتاژ یا جریان است، بنابراین میتوانید یک ولتاژ متغیر در زمان را به عنوان سیگنال به ذهن بسپارید. سیگنال بین تجهیزات مختلف رد و بد میشود تا اطلاعات مختلف مانند متن، تصویر، ویدیو و غیره را منتقل کند. سیگنالها معمولا از طریق کابلهای فیزیکی رد و بدل میشوند. اما میتوان آنها را از طریق هوا (موجهای رادیو فرکانسی) نیز جابهجا کرد.
نمودار سیگنال آنالوگ
مقادیر سیگنال آنالوگ بین یک بازه عددی محدود است اما میتواند نامتناهی مقدار مختلف داشته باشد.
نمودار سیگنال دیجیتال
نمودار بالا نیز یک سیگنال دیجیتال را نشان میدهد؛ زیرا اگر به دقت و از نزدیک به آن نگاه کنید، مجموعهای از مقادیر نسبتا زیاد گسسته است. مثالی از سیگنال دیجیتال: همه سیگنالهای ویدیویی و صوتی، آنالوگ نیستند؛ برخی از سیگنالهای استاندارد مانند HDMI و MIDI به صورت دیجیتالی منتقل میشوند. بسیاری از ارتباطات بین مدارهای مجتمع (IC) به طور دیجیتالی انجام میشود.
تفاوت آنالوگ و دیجیتال در مدارها
بسیاری از عناصر و تجهیزات الکترونیکی پایهای، مانند مقاومت، خازن، سلف، دیود، ترانزیستور و op-amp، همگی ذاتا آنالوگ هستند. مدارهایی که با استفاده از این اجزا ساخته میشوند نیز معمولا آنالوگ هستند. به طور کلی، مدارهای آنالوگ در مقایسه با مدارهای دیجیتال با عملکرد مشابه، ساختار بسیار پیچیدهتری دارند. به عنوان مثال طراحی و ساخت یک رادیو آنالوگ، دانش و مهارت بسیار زیادی میطلبد. در حالی که ساخت همان رادیو به شکل دیجیتالی، آنقدرها هم پیچیدگی ندارد. علاوه بر این، مدارهای آنالوگ نسبت به نویز (تغییرات اندک و نامطلوب در ولتاژ) بسیار حساس هستند. تغییرات اندک در ولتاژ مدارهای آنالوگ میتواند خطاهای بسیار بزرگی را رقم بزند.
یک مدار دیجیتال، با سیگنالهای دیجیتال و گسسته کار میکند. این مدارها معمولا ترکیبی از ترانزیستور و گیتهای منطقی (خود این گیتها هم از ترانزیستور و مقاومت تشکیل شدهاند) هستند، یا این که از میکروکنترلرها و تراشههای دیگر تشکیل شدهاند. بسیاری از پردازندهها، خواه میکروکنترلرهای کوچک یا پردازندههای قدرتمند کامپیوتری، به صورت دیجیتال کار میکنند. حالا که فرق آنالوگ و دیجیتال را فهمیدیم یا می دانستیم به سراغ موضوع بعدی یعنی انواع سیستم پیحینگ می پردازیم.
انواع سیستم پیحینگ
- سیستم پیجینگ آنالوگ
- سیستم پیجینگ تحت شبکه
سیستم پیجینگ آنالوگ
در این سیستم تمامی اجزا و زیرساخت آنالوگ هستند.. کابل کشی ها از نوع سیم دو زوج مسی می باشد. اصولا در سیستم آنالوگ برای تغذیه ی بلندگو ها از آمپلی فایر های آنالوگ استفاده می شود که در توان های مختلفی در بازار ارائه می شود. توان آمپلی فایر ها با مجموع توان بلندگوهایی که به آن متصل است در ارتباط است. به طور مثال اگر 10 بلندگوی با توان 20 وات داشته باشید می بایست از یک آمپلی فایر حداقل 200 وات استفاده نمائید.
در سیستم پیجینگ آنالوگ از بلندگو های سقفی، ستونی و یا شیپوری استفاده می شود که از طریق کابل های مسی به آمپلی فایر متصل می گردد. وظیفه ی اصلی آمپلی فایر در سیستم های آنالوگ تقویت صدا است. یکی دیگر از وظایف آمپلی فایر های آنالوگ، زون بندی و یا تفکیک کردن بلند گو ها است. به طور مثال هریک از طبقات یک ساختمان را می توانیم به عنوان یک زون مستقل در نظر بگیریم و به صورت جداگانه و یا باهم صدا را پخش نمائیم.
در آمپلی فایر های آنالوگ، نحوه ی تفکیک و یا زونبندی از طریق دکمه های تعبیه شده روی آن صورت می گیرد و اپراتور در زمان استفاده می تواند زون ها را انتخاب نماید. تعداد زون های قابل تفکیک در آمپلی فایر های آنالوگ حداقل 2 و حداکثر 10 است. برای زون بندی بیشتر از زون سلکتور و میکسر استفاده می شود.(کاری که امروزه انجام آن توصیه نمی شود.) برخی از آمپلی فایر ها دارای ورودی های مختلفی نظیر ورودی میکروفون، USB برای پخش موزیک، DVD Player نیز هستند.
سیستم پیجینگ تحت شبکه
در ظاهر سیستم پیجینگ تحت شبکه عملکردی همچون سیستم آنالوگ دارد با این تفاوت که کابل کشی شبکه جایگزین کابل مسی می گردد. بلندگو ها و آمپلی فایر ها تحت شبکه هستند. بلندگو های تحت شبکه دارای آمپلی فایر داخلی هستند و نیازی به وجود آمپلی فایر مستقل نمی باشد. شاید بپرسید دلیل وجود آمپلی فایر تحت شبکه چیست؟ بسیاری از سازمان ها به دو دلیل از آملی فایر تحت شبکه استفاده می نمایند. دلیل اول این است که قبلا کابل کشی آنالوگ انجام داده اند و بلندگوی آنالوگ نصب کرده اند و اکنون به دنبال تبدیل سیستم پیجینگ خود به IP هستند که با خرید آمپلی فایر های تحت شبکه می توانند بلندگوی های آنالوگ خود را به سیستم IP متصل نمایند.
همین جا لازمه یه تعریف مختصر از پروتکل SIP داشته باشیم:
(زبانی برای برقراری ارتباط بین تجهیزاتی که صوت را در شبکه های کامپیوتری ارسال و دریافت می کنند). با توجه به اینکه پروتکل مورد استفاده در سیستم پیجینگ تحت شبکه SIP می باشد لذا می توان آمپلی فایر های تحت شبکه، بلندگو ها و سایر تجهیزاتی که بعدا معرفی خواهند شد را به مراکز تلفن و یا سرور های پیجینگ مبتنی بر SIP متصل کرد. دلیل دوم استفاده از آمپلی فایر های تحت شبکه، قیمت بلندگو های تحت شبکه می باشد که نسبت به بلندگو های آنالوگ قیمت بالاتری دارند.(البته این موضوع فریب بزرگی است که نباید به دام آن بیفتیم). با توجه به قیمت مس و هزینه های نگهداری کابل کشی آنالوگ در صورتی که قصد کابل کشی آنالوگ را دارید، به آسانی و با یک محاسبه سر انگشتی می توانید متوجه هزینه تمام شده ی بالاتری در خرید سیستم پیجینگ آنالوگ خواهید داشت.
برتری ها در سیستم پیجینگ تحت شبکه
اگر قصد خرید سیستم پیجینگ را دارید و به شما پیشنهاد سیستم ارزان آنالوگ را داده اند کمی صبر کنید، در قسمت پائین به سادگی متوجه خواهید شد که چرا خرید سیستم پیجینگ تحت شبکه بهتر است:
• قابلیت گسترش آسان
در سیستم پیجینگ آنالوگ برای اضافه کردن یک اسپیکر باید از رکی که آمپلی فایر در آن قرارداد تا محل قرار گیری اسپیکر ، کابل کشی کنیم. ولی در سیستم پیجینگ تحت شبکه کافیست تا از نزدیک ترین سوئیچ شبکه موجود تا اسپیکر کابل کشی کنیم و در صورت اتمام ظرفیت خروجی آمپلی فایر می بایست آمپلی فایر جدیدی به رک اضافه کنیم (البته در صورتی که رک ما جایی برای آمپلی فایر جدید داشته باشد).
• کاهش کابل کشی
اگر کابل کشی شبکه داشته باشیم، برای توسعه و یا نصب تجهیزات جدید مثل بلندگو ها کار سختی نداریم چون خیلی راحت می تونیم از اسپلیتر برای اضافه کردن یا گسترش نود های شبکه ی موجود در مسیر بلندگوهای تحت شبکه استفاده کنیم. شاید نگران جریان برق مصرفی بلندگو ها باشید ولی در اکثر مواقع می تونید از PoE Combiner استفاده کنیم (کافیه بین سوئیچ و تجهیزات پیجینگ از یک جفت کمباینر استفاده کنیم).
• امکان پیج کردن روی شبکه در هر نقطه ی جغرافیایی
برای پیج کردن یک بلندگوی تحت شبکه کافیست در هر جایی از دنیا به شبکه ی بلندگو های نصب شده دسترسی داشته باشیم ولی برای پیج کردن سیستم آنالوگ چاره ای به جز حضور در کنار آمپلی فایر نیست.
• امکان استفاده از تلفن های رومیزی به عنوان پیجر
همانطور که گفتیم، پروتکل SIP به تمامی تجهیزات صوتی تحت شبکه امکان ارتباط می دهد و با توجه به اینکه مراکز تلفن تحت شبکه هم با همین پروتکل کار می کنند لذا می توانیم از مراکز تلفن برای پیج کردن بلندگو های تحت شبکه استفاده کنیم.
• سهولت در مدیریت
تجهیزات در سیستم پیجینگ تحت شبکه از طریق سرور پیجینگ کنترل می شود. تمامی تنظیمات مربوط به تجهیزات پیجینگ تحت شبکه می تواند از طریق صفحه ی وب تنظیم و مدیریت شود. امکان مانیتور کردن و عیب یابی تجهیزات پیجینگ تحت شبکه به آسانی برای مدیران امکان پذیر است و این امر موجب سهولت در مدیریت آن می گردد.
• امکان اتصال از طریق وب سرویس به سامانه های نرم افزاری
سیستم پیجینگ تحت شبکه امکان اتصال به سیستم های دیگر مثل مرکز تلفن، رله های کنترلی و سیستم های هشدار و آتش نشانی را دارد. با توجه به مزایای سیستم پیجینگ تحت شبکه، در ادامه به بررسی نکات مربوط به خرید سیستم پیجینگ تحت شبکه خواهیم پرداخت.
تجهیزات مورد نیاز در سیستم پیجینگ
اسپیکرهای تحت شبکه
آمپلی فایر تحت شبکه
میکروفون تحت شبکه
اینترکام تحت شبکه
اسپیکر یا بلند گوهای تحت شبکه
این بلندگوها در نمونه های ساخته شده مشابه بلندگوهای رایج در بازار هستند با این تفاوت که دارای یک برد الکترونیکی هستند که امکان ارسال و دریافت صدا بر روی بستر شبکه را فراهم می سازد. بلندگوهای IP با توان حداکثر 30 وات می توانند از PoE استاندارد جهت تامین برق استفاده نمایند، البته لازم است که بدانیم برخی از سوئیچ های استاندارد در دنیا مثل سیسکو در برخی مدل ها مثل سری 9300 می توانند 90 وات خروجی داشته باشند یعنی بلندگو هایی با توان 90 وات ولی با توجه به گران بودن این سوئیچ ها برای بلندگو های با توان بیشتر می توان از PoE Injector به همراه آداپتور های با توان بیشتر استفاده کرد.
بلندگو های IP همانند یک داخلی در مرکز تلفن و یا سرور پیجینگ رجیستر می شوند. بلندگو های تحت شبکه می توانند از طریق میکروفون تحت شبکه و یا آی پی فون ها پیج شوند. همچنین با استفاده از سرور پیجینگ می توان موسیقی یا فایل های صوتی زمانبندی شده را نیز توسط بلندگو ها پخش کرد.
اسپیکر سقفی تحت شبکه
برای بلندگو های سقفی تحت شبکه در مکان هایی که ارتفاع سقف در آنها 3 متر می باشد بهتر است حداکثر توان خروجی 5 و 10 وات باشد ولی در سالن ها، لابی ها و سازه های با ارتفاع سقف بالای 3 متر می توان از تحت شبکه سقفی تا توان 30 وات نیز استفاده کرد. دلیل عدم استفاده از بلندگو های سقفی با توان بیش از 5 و 10 وات در مکان های با ارتفاع بیش از 3 متر، تولید صدای آزار دهنده است. مساحت تحت پوشش در بلندگو های سقفی متناسب با شلوغی و نویز محیط می تواند از 20 الی 60 متر مربع باشد. حداکثر فاصله طولی بلندگو های سقفی از یکدیگر در محیط های مستطیلی شکل بین 8 الی 10 متر می باشد.
اسپیکر ستونی تحت شبکه
بلندگوهای ستونی تحت شبکه در دو نوع Outdoor و Indoor تولید می شوند و مناسب برای محیط های با وسعت بالا و شلوغ می باشد. در صورتی که از بلند گوهای ستونی IP در محیط های شلوغ و با نویز محیطی بالا که جمعیت زیادی در آنها در حال رفت و آمد هستند. بهتر است از تعداد اسپیکرهای ستونی تحت شبکه بیشتر با توان پایین استفاده نمائید تا علاوه بر پخش یکنواخت صدا از تولید صدای بلند که باعث اذیت سیستم شنوایی انسان می گردد جلوگیری نمائید. مساحت تحت پوشش در بلندگو های ستونی تحت شبکه متناسب با شلوغی و نویز محیط می تواند از 50 الی 150 متر مربع باشد. حداکثر فاصله طولی اسپیکر های ستونی IP از یکدیگر در محیط های مستطیلی شکل بین 10 الی 15 متر است.
اسپیکر شیپوری تحت شبکه
اسپیکر یا بلندگوی شیپوری تحت شبکه مناسب برای استفاده در محیط های باز و نویزی است. بلندگوی شیپوری تحت شبکه نوع خاصی از بلندگوهاست که با استفاده از یک المان شیپوری اکوستیک می تواند صدای تولید شده در درایور را به طور موثر افزایش دهد. در شکل معمولی بلندگو های شیپوری IP، ساختار آن شامل یک درایور فشرده سازی صدا می باشد که از طریق ویبراتور مگنت فلزی، صدا را از طریق دیاگرام فلزی کوچکی در شیپور منتشر می کند.
شیپور برای آماده سازی بهتر صدا جهت عبور در هوا طراحی شده است طوری که می تواند صدای تولید شده در کمپرسور صدا را در فضای بیشتری پرتاب نماید. یه قسمت باریک تر بلندگوی شیپوری تحت شبکه در اصطلاح گلو و قسمت بزرگ ان را دهانه می نامند. مشکل اصلی در طراحی بلندگو های شیپوری حذف شدن فرکانس بالای صدا در قسمت گلویی بود که بعد ها این مشکل بهبود یافت.
نقطه قوت اسپیکرهای شیپوری تحت شبکه، توان سه برابری در پرتاب صدایی است که از طریق مچینگ و درایور صدا تولید شده است و نقطه ضعف در گوش خراش بودن صدای خروجی از دهانه است. طراحی بلندگو های شیپوری تحت شبکه آن ها را مناسب برای استفاده در فضاهای باز نموده است. همچنین در محیط های پر نویز مثل کارخانه ها نیز کاربرد بهتری دارد.
بلندگو های شیپوری تولید شده در شرکت اتصال صوت در صورت تامین برق از طریق PoE می تواند 30 الی 50 وات موثر صدا را تامین نماید ولی در صورت نیاز به توان بیشتر می بایست از آداپتور به عنوان منبع تغذیه استفاده کرد. جنس فایبر گلاس بلندگو های شیپوری امکان استفاده از این محصول را در محیط های مرطوب و دارای خورندگی بالا را فراهم نموده است. بلند گو های شیپوری ضد آب و مناسب استفاده در محیط های بیرونی و یا داخل سوله های تولید می باشد.
اینترکام تحت شبکه
اینترکام تحت شبکه به عنوان یک ابزار ارتباطی مدرن صوتی نقش مهمی در بهبود ارتباطات داخلی دارد. بنابراین با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات اینترکام های سنتی که با سیم و کابل های سنگین کار می کردند به تدریج جای خود را به سیستم های تحت شبکه دادند. اینترکام تحت شبکه سیستمی است که برای برقراری ارتباط صوتی و حتی تصویری از زیر ساخت های شبکه اینترنت یا LAN استفاده می کند. به این معناست که کاربران به راحتی می توانند از طریق شبکه ای که قبلا موجود بوده با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از امکانات بیشتری برخوردار باشند.
انواع اینترکام تحت شبکه
با توجه به کاربرد اینترکام ها در صنایع مختلف در این جا می توان به نمونه های تولید شده ی آن اشاره کرد:
1. اینترکام صوتی با دکمه پوش تو تالک
2. اینترکام صوتی با کیبورد جهت شماره گیری
3. ایترکام صوتی با دکمه پوش تو تالک و کیبورد
4. اینترکام تصویری بدون صفحه نمایش
5. اینترکام تصویری با صفحه نمایش
6. اینترکام با چراغ هشدار تماس و آژیر تماس
تعریف آمپلی فایر تحت شبکه
اساس کار آمپلی فایر تحت شبکه، تقویت سیگنال های ضعیف صدای منتقل شده در بستر شبکه است. میزان تقویت صدا در آمپلی فایرهای تحت شبکه متفاوت است. در آمپلی فایر های IP صدا از بستر شبکه وارد می شود و بعد از تقویت شدن به سمت خروجی ارسال می گردد. اصولا خروجی آمپلی فایر های تحت شبکه، بلندگو های آنالوگی هستند که به نسبت توان آمپلی فایر تغذیه می شوند.
کاربرد آمپلی فایر های تحت شبکه
1. به صورت آمپلی فایر تعبیه شده در بلندگو های تحت شبکه
2. تغذیه بلندگوهای آنالوگ در توان های بالا
آمپلی فایر های تعبیه شده در بلندگو های آنالوگ اصولا در توان های پایین تری صدا را تقویت می کنند، به طور مثال در بلندگو های سقفی، استاندارد توان خروجی 5 الی 7 وات است. با توجه به اینکه توان مصرفی در بلندگوهای تحت شبکه زیاد نیست، می توان جریان مصرفی آن ها را از جریان برق روی شبکه (PoE) تامین کرد. برای آمپلی فایر های با توان بالا، از جریان برق 220 ولت استفاده می شود. برای تغذیه مدار آمپلی فایرهای تحت شبکه نیاز به ترانس های تقویت دوبل است که بتوانند صدای ورودی از بستر شبکه را به سمت بلندگو ها هدایت کرد. با توجه به وزن و اندازه ترانس های تغذیه، سعی می شود تا در طراحی آمپلی فایرهای تحت شبکه حداکثر توان را بین 200 الی 400 وات در نظر گرفت.
میکروفون تحت شبکه
میکروفون تحت شبکه می تواند به عنوان یک نقطه پایانی و عملکردی شبیه میکروفون گردن غازی سالن جلسات را داشته باشد. میکروفون های تحت شبکه را غالبا میکروفون رومیزی، کنسول رومیزی و یا میکروفون پیجینگ تحت شبکه نیز می نامند. میکروفون IP از پروتکل SIP برای برقراری ارتباط استفاده می کند. با توجه به اینکه از میکروفون تحت شبکه در فراخوانی و یا پیج کردن بلندگو ها و یا دیگر اینترکام ها استفاده می کنیم میکروفون گردن غازی برای راحتی کاربر در حین استفاده طراحی شده است.
میکروفون های تحت شبکه دارای مدل های مختلفی است. در میکروفون تحت شبکه از یک دکمه تماس سریع و کیپد استفاده می شود. در برخی از محیط ها که ارتباطات پیچیده ای مورد نیاز می باشد از مدل هایی با صفحه نمایش لمسی برای سهولت استفاده می گردد نظیر سکو های مترو و قطار.
مراحل خرید سیستم پیجینگ
مراحل به این ترتیب خواهد بود:
1. طراحی
2. خرید ملزومات و اجرای زیرساخت سیستم پیجینگ
3. خرید ملزومات اصلی سیستم پیجینگ
4. نصب و پیاده سازی
برای خرید سیستم پیجینگ باید بدانیم در چه مرحله ای هستیم
خرید ملزومات و اجرای زیرساخت سیستم پیجینگ
اصولا اجرای زیرساخت سیستم پیجینگ همزمان با اجرای زیرساخت شبکه با هم انجام می شود ولی در صورتی که این کار به صورت جداگانه صورت می پذیرد کافیست مطابق با نقشه ی طراحی شده نسبت به خرید ملزومات زیرساخت و واگذاری آن به پسیو کار و یا مجری مناسب آن اقدام کنیم.
خرید ملزومات اصلی سیستم پیجینگ
برای خرید ملزومات اصلی مطابق با نقشه می بایست از بازار خرید کنیم. خرید ما می تواند داخلی و یا خارجی باشد. با توجه به اینکه تولید کننده های خوبی در بازار سیستم پیجینگ وجود دارد بهتر است با قیمت و پشتیبانی مناسب تری برای خرید سیستم پیجینگ از بازار داخل اقدام کنیم.
نصب و راه اندازی سیستم پیجینگ
برای نصب سیستم پیجینگ و راه اندازی و تحویل آن می توانیم از تیم های مجربی که تجربه ی لازم را دارند بخواهیم تا کار نصب را انجام دهند.
سخن پایانی
خرید یک سیستم پیجینگ باید با دقت و با توجه به نیازهای شرکت یا سازمان انجام شود. قبل از خرید، باید امکانات و قابلیتهای مختلف سیستمهای پیجینگ موجود را مقایسه کرده و به دقت بررسی کنید که آیا این سیستم به نیازهای شما پاسخ میدهد یا خیر. همچنین، از نظرات و تجربیات دیگران که از این سیستمها استفاده کردهاند استفاده کنید تا تصمیم بهتری برای خرید بگیرید. در نهایت، اهمیت انتخاب یک سیستم پیجینگ باکیفیت و مناسب برای نیازهای شما نباید اغفال شود.
سوالات متداول
1.آیا پیجینگ همان اینترکام است؟
خیر. در حالی که سیستمهای پیجینگ و اینترکام ارتباط را تسهیل میکنند، اما اهداف متفاوتی دارند. پیجینگ در درجه اول یک ارتباط یک طرفه است که برای پخش پیام ها به مخاطبان گسترده استفاده می شود. با این حال، سیستمهای اینترکام از ارتباط دو طرفه پشتیبانی میکنند و به افراد اجازه میدهند مستقیما با یکدیگر صحبت کنند، اغلب بین مکانها یا اتاقهای خاص.
2. سیستم پیجینگ در شبکه چیست؟
سیستم پیجینگ در شبکه یک سیستم ارتباطی است که به کاربران امکان میدهد پیامها یا اطلاعات را به صورت مستقیم و فوری به یک یا چند دستگاه درون یک شبکه ارسال کنند.
3. سیستم پیجینگ IP چیست؟
سیستم پیجینگ IP یک سیستم صوتی متشکل از اینترکام و بلندگوهای متصل به شبکه است که هر صدایی را را تقویت می کند. همچنین شامل نرم افزار مدیریت صدا است.
4. چرا سیستم پیجینگ مهم است؟
زیرا سیستم های پیجینگ با ساده کردن ارتباطات به افزایش بهره وری در محل کار کمک می کند.
14030611