انتقال خط میان دو گیت وی FXO و FXS با برند New Rock

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/01
به اشتراک گذاری در:

سناریو به این صورت می باشد که دو عدد  گیت وی (FXO4  (Gatewayو FXS4 با برند New Rock در یک بستر شبکه قرار داده شده است. حال قرار است چهار داخلی آنالوگ موجود بر روی گیت وی FXS4 بتوانند خطوط شهری موجود بر روی گیت وی FXO4 را آزاد کنند. حال در ادامه به نحوه انجام تنظیمات می پردازیم.

گیت وی FXS4

– IP Address مربوط به FXS را در Web Browser خود وارد کرده تا به این گیت وی متصل شوید.

نکته :
IP Address گیت وی های New Rock در مدل های HX4 و MX8 به صورت پیش فرض 192.168.2.218 و Password نیز همان مدل دستگاه موردنظر می باشد.
– بعد از اتصال به گیت وی، صفحه زیر باز خواهد شد. در قسمت Basic و tab مربوط به Network  قادر هستید IP Address مربوط به این دستگاه را تغییر دهید.

pic-1

 بهتر است IP address assignment را در حالت Fixed قرار دهید تا این دستگاه یک Static IP address داشته باشد.
– حال وارد Tab مربوط به SIP شوید.

pic-2

در این قسمت می بایست IP Address مربوط به گیت وی FXO که در طرف دیگر قرار خواهد گرفت، را وارد کنید. همچنین Authentication mode را در حالت Register by line قرار داده و یک Username و Password برای آن تعیین کنید. بعد از انجام تنظیمات بر روی Submit کلیک کنید.
– بر روی قسمت Line کلیک کنید.

pic-3

 

در قسمت FXS phone Number شماره داخلی های آنالوگ مورد نظر خود را وارد کرده و در انتها Submit کنید.
– وارد tab مربوط به Feature شوید.

pic-4

در این قسمت هر بار Line ID را بر روی یکی از پورت های FXS قرار دهید و تنظیمات زیر را بر روی آن انجام دهید.
۱)  Phone number: شماره ای که در این قسمت وارد می کنید می بایست با شماره ای که در tab قبلی (FXS phone number) در قسمت ID وارد کرده اید، یکی باشد.
۲)  تیک مربوط به Registration را نیز بردارید.
۳)  Hot line را نیز Disable و در انتها Submit کنید.
– وارد قسمت Routing شوید.

pic-5

در tab مربوط به Digit map فقط کافیست x.T را وارد کرده و در انتها Submit کنید.
– حال وارد tab مربوط به Routing table شوید.

pic-6

۱) در این قسمت Route های به شکل FXS 4x ROUTE IP 192.168.5.129:5060 به این معنا هستند که: اگر از داخلی های آنالوگ کد ۴ یا ۵ یا ۶ و یا ۷ به همراه شماره مورد نظر گرفته شد، این شماره به سمت گیت وی FXO با IP Address: 192.168.5.129 انتقال یابد. این کار زمانی استفاده می گردد که فرد بخواهد هر بار از یک پورت FXO مشخص برای تماس خروجی استفاده کند.
۲) برای اینکه داخلی های آنالوگ موجود بر روی گیت وی FXS نیز بتوانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند، دو Route آخر نیز نوشته شده است.

گیت وی FXO4

– IP Address مربوط به FXO را در Web Browser خود وارد کرده تا به این گیت وی متصل شوید.
– بعد از اتصال به گیت وی، صفحه زیر باز خواهد شد. در قسمت Basic و tab مربوط به Network قادر هستید IP Address مربوط به این دستگاه را تغییر دهید.


pic-7 

بهتر است IP address assignment را در حالت Fixed قرار دهید تا این دستگاه یک Static IP address داشته باشد.
– حال وارد Tab مربوط به SIP شوید.

pic-8

در این قسمت می بایست IP Address مربوط به گیت وی FXS که در طرف دیگر قرار خواهد گرفت، را وارد کنید. همچنین Authentication mode را در حالت Register by gateway قرار داده و یک Username و Password برای آن تعیین کنید. بعد از انجام تنظیمات بر روی Submit کلیک کنید.
– بر روی قسمت Line کلیک کنید.


pic-9

در قسمت FXO phone Number می توانید به هر یک از پورت های FXO جهت جداسازی خطوط، یک ID اختصاص داده و در انتها Submit کنید.
– وارد tab مربوط به Trunk شوید.

pic-10

در این قسمت هر بار Trunk ID را بر روی یکی از پورت های FXO قرار دهید و تنظیمات زیر را بر روی آن انجام دهید.
۱)  Phone number: شماره ای که در این قسمت وارد می کنید می بایست با شماره ای که در tab قبلی (FXO phone number) در قسمت ID وارد کرده اید، یکی باشد.
۲)  Inbound handle: را در حالت Binding قرار دهید.
۳)  Binding Number: این قسمت را در هر بار تغییر شماره پورت FXO، بر روی همان داخلی قرار دهید که می خواهید تماس ورودی به محض ورود به گیت وی، به همان داخلی وارد شود.
و در انتها Submit کنید.
– وارد قسمت Routing شوید.


pic-11

در tab مربوط به Digit map فقط کافیست x.T را وارد کرده و در انتها Submit کنید.
– حال وارد tab مربوط به Routing table شوید.

pic-12

در این قسمت Route های به شکل IP 4x Remove 1 و سپس IP 4x ROUTE FXO 1 به این معنا هستند که: اگر از سمت گیت وی FXS کد ۴ یا ۵ یا ۶ و یا ۷ و در ادامه شماره مورد نظر به سمت گیت وی FXO آمد، گیت وی FXO موظف است اولین رقم را برداشته و مابقی ارقام را متناسب با کدشان از طریق پورت FXO مربوطه به بیرون منتقل کند.

مرجع مقاله : نت استاک

عینک هوشمند گوگل با قیمت ۹۹۹ دلار رونمایی شد

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/01
به اشتراک گذاری در:

 عینک هوشمند گوگل با قیمت ۹۹۹ دلار رونمایی شد

گوگل نسخه جدید عینک هوشمند خود به‌نام «گلس» را با قیمت ۹۹۹ دلار رونمایی کرد؛ این عینک مجهز به پلتفرم اسنپ‌دراگون XR1 است و موتور هوش مصنوعی جدید در آن به کار رفته است.

 نسخه جدید عینک هوشمند گوگل عرضه می‌شود. این شرکت فناوری روز گذشته از نسل دوم عینک‌های Glass خود و همچنین آپدیت‌های جدید رونمایی کرد.

دستگاه مذکور با قیمت ۹۹۹ دلار برای کارگران کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی ارائه شده است. به گفته گوگل کارمندان از این عینک برای بررسی چک لیست‌ها یا دستورات و ارسال ویدئو و تصاویر بازرسی استفاده کرده‌اند.  

در بیانیه گوگل آمده است: مشتریان شرکتی ما اعلام کرده‌اند Glass به آنها کمک کرده تا تولید با سرعت بیشتری انجام شده و همچنین کیفیت بهتری داشته است. از سوی دیگر پس از استفاده از عینک گلس از هزینه‌ها کاسته شده است. استفاده مشتریان از عینک گلس، بازخورد ارزشمندی را برای ما فراهم کرد تا نسخه جدید عینکGlass Enterprise Edition2 را ارتقا دهیم.

آخرین نسخه گوگل براساس پلتفرم اسنپ‌دراگون XR1( متعلق به کوالکام) ساخته شده که مجهز به CPU سریع‌تر و موتور هوش مصنوعی جدید است.

همچنین مدیریت مصرف انرژی، عملکرد گجت قابلیت‌های ماشین یادگیری آن ارتقا یافته است. دوربین ارتقا یافته این دستگاه به کاربران اجازه می‌دهد ویدیوهایی با کیفیت ثبت کنند. همچنین یک پورت یو اس بی سی (USBC) به دستگاه اضافه شده که شارژ را تسریع می‌کند. عمر باتری نیز ارتقا یافته است.

مرجع خبر: نت استاک

اعمال پسورد روی مود دوم enable password

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/04
به اشتراک گذاری در:

اعمال پسورد روی مود دوم enable password

با اعمال پسورد روی مود دوم سوئیچ "Switch "یا روتر"Router" سیسکو، اگر کسی بتواند به صورت فیزیکی از طریق کابل کنسول"console password" به سوئیچ متصل شود به مانع دیگری برخورد خواهد کرد و برای ورود به مود دوم نیز نیازمند داشتن اطلاعات کلمه عبور"Password"  خواهد شد و در صورت نداشتن دسترسی به کلمه عبور نمیتواند وارد مود دوم شود .

پس اعمال پسور به مود دوم از موارد امنیتی مهم است که با یک دستور ساده اعمال میشود:

 PsDelta(config)#enable password Pass

 

      مرجع مقاله : نت استاک     

کلاهبرداری ۲۷ میلیون پوندی علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/04
به اشتراک گذاری در:

کلاهبرداری ۲۷ میلیون پوندی علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال

میزان خسارت وارده به هر یک از کاربرانی که به‌علت کلاهبرداری در زمان تلاش برای خرید ارزهای دیجیتال خسارت دیده‌اند، بالغ بر ۱۴۶۰۰ پوند است.

گزارش FCE (مؤسسه کنترل امور مالی انگلیس) حاکی است که کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال در سال مالی گذشته که منتهی به آوریل ۲۰۱۹ بوده نسبت به‌مدت مشابه سال قبل سه برابر شده است.

اکثر این کلاهبرداران برای فریب کاربران به‌طور گسترده از امکانات شبکه‌های اجتماعی سواستفاده می‌کنند. تعداد افرادی که طی یک سال مالی گذشته به‌همین علت دچار مشکل شده‌اند، حدود ۱۸۰۰ نفر برآورد می‌شود.

به‌منظور فریب کاربران شبکه‌های اجتماعی برای سرمایه‌گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال آگهی‌های فریبنده‌ای نیز برای آنها به نمایش درمی‌آید که در آنها ادعا شده اولین سرمایه‌گذاری در این حوزه بسیار پولساز خواهد بود اما مسیرهای سرمایه‌گذاری شده توسط کلاهبرداران باعث خسارات مالی گسترده برای افراد می‌شود.

FCE اعلام کرده که برای جلوگیری از فریب کاربران تبلیغاتی را در فضای مجازی برای اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی انجام خواهد داد.

مرجع خبر : نت استاک

نحوه تفکیک تماس های خروجی و ورودی در گیت وی های ویپ نیوراک و الستیکس

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/05
به اشتراک گذاری در:

 نحوه تفکیک تماس های خروجی و ورودی در گیت وی های ویپ نیوراک و الستیکس

حال می خواهیم برخی داخلی های از خط های خاص استفاده کنند برای مثال داخلی 801 در هنگام تماس های خروجی از پورت 1 یا FXO 1 استفاده کند ، داخلی 802 نیز در تماس های خروجی از خط 2 یا FXO 2  استفاده کند به همین ترتیب تماس های ورودی نیز تفکیک شوند تماس های ورودی به پورت 1 FXO به داخلی 801 منتقل شوند و تماس های ورودی به پورت دو FXO به داخلی 802 منتقل شوند .

پس از وارد شدن به منوی نیوراک به بخش Basic >> SIP رفته و Auto SIP Port Selection را روی  10 قرار دهید .

در این بخش باید به قسمت Routing >> Routing table برویم و تنظیمات و روت های مربوطه را وارد کنیم .

IP    CPN801   ROUTE     FXO    1  

این خط روت به معنی این است که زمانی که داخلی 801 با بیرون تماس می گیرد از پورت یک FXO خارج شود و به همین ترتیب می توانید برای داخلی های دیگر پورت های خاصی را تعریف نمایید .

FXO     X    ROUTE     IP     192.168.1.248:2468

این خط روت هم به این معنی است که تماس های ورودی به پورت های FXO به سمت الستیکس هدایت شوند .

حال اگر بخواهیم تماس های ورودی به پورت های FXO به داخلی خاصی هدایت شود از مفهوم DID استفاده می کنیم . برای این کار ابتدا به قسمت Line >> Trunk می رویم .

 

Binding number روی عدد 801 قرار گرفته است . به این ترتیب تماس های ورودی از پورت FXO1 به داخلی 801 هدایت می شود . به همین ترتیب می توانید برای پورت های دیگر همین تنظیمات را انجام دهید .

مرجع مقاله : نت استاک

امنیت ویپ Voip security

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/07
به اشتراک گذاری در:

امنیت ویپ  Voip security  

به دلیل گستردگی موضوع هیچ یک از این تعاریف ارائه شده به صورت قطعی و ثابت نخواهند بود، به دلیل اینکه مبحث امنیت هر روز در حال تغییر و گسترش است.

امنیت voip :

امنیت تنها به منظور از بین بردن مشکلات یک المان خاص نیست،بلکه مجموعه ای از ابزارها و فرآیند ها است.

باتوجه به این مورد که هر سیستم تعاریف و طراحی خود را دارا است، هیچ تضمینی برای بر قراری کامل امنیت وجود نخواهد داشت. با این تفاسیر میتوان بدون استفاده از المان های سخت افزاری و با اعمال برخی تنظیمات تا حدود 60 درصد از امنیت سیستم را برقرار کرد،البته با توجه به این که برقراری امنیت از یک تابع نمایی پیروی میکند.

برای داشتن امنیت بیشتر در سیستم میتوان از تجهیرات سخت افزاری مرتبط استفاده کرد و این میزان را به 95درصد رساند اما هیچ گاه نمیتوان این مقدار را به 100درصد رساند.

حملات داخلی و یا خارجی :

یکی دیگر از مسائل مهم که کمتر به آن توجه می شود، منشا تهدیدات امنیتی است. معمولا تصور می شود که حملات تنها منشا اینترنتی و خارجی دارند، این در صورتی است که تهدیدات امنیتی داخلی نادیده گرفته می شوند؛ در حالی که از داخل، دسترسی به منابع سیستم راحت تر بوده و بسیاری از فیلترهای امنیتی وجود نخواهد داشت.

یکی از رایج ترین جمله هایی که شنیده می شود این است که کارمندان دانش کافی برای نفوذ به سیستم را ندارند؛ در حالی که نصب یک بدافزار با قابلیت ذخیره سازی نام کاربری و رمز عبور مربوط به تلفن ها، توسط کارمندی که از داخل به سیستم دسترسی دارد، امنیت سیستم تلفنی را به شدت تهدید کرده و امکان نفوذ به سیستم را از بیرون افزایش می‌دهد. بر این اساس، باید امنیت سیستم را از داخل و خارج شبکه مورد توجه قرار داد و همه ی سیاست های امنیتی را بر روی هر دو دامنه اعمال کرد.

حملات و نفوذهای صورت گرفته بر روی سرور های تلفنی معمولا دو هدف را دنبال می کنند:

  1. سرقت خطوط تلفنی شهری و یا ترانک ها.
  2. آسیب رساندن به سیستم تلفنی و ایجاد توقف در سرویس دهی.

در حملات نوع اول که متاسفانه در کشور ما بسیار رایج است، نفوذگر از خطوط ارتباطی سیستم تلفنی براری برقراری تماس های تلفنی خارجی که پرهزینه هستند، استفاده می کند. به عبارت دیگر از طریق سیستم تلفنی هدف، با دو نقطه مختلف تماس برقرار می گردد و سپس این دو تماس را به هم متصل می کنند و از این طریق از خطوط تلفنی، سوء استفاده می گردد.

در روش دوم، هدف اصلی به خطر انداختن یک کسب و کار و ایجاد اختلال در ارتباطات تلفنی آن هاست، که معمولا کارمندان ناراضی و یا رقبا اقدام به این کار می کنند. حملاتی همچون SIP Scan، Port Scan، SSH Brute Force، Dos و DDos برای این منظور مورد استفاده قرارمیگیرند.
حملات و تهدیدات امنیتی سیستم های تلفنی به این دو روش ختم نمی شوند؛ به عنوان نمونه ممکن است نفوذ با هدف سرقت اطلاعات تماس و یا اطلاعات کاربران یک سیستم تلفنی، و یا دست یابی به زیرساخت شبکه باشد.

همانطور که در ابتدا گفته شد ایجاد امنیت به 100درصد نخواهد رسید.

سنگوما Sangoma گیت وی FXO-FXS Vega 50

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/07
به اشتراک گذاری در:

سنگوما Sangoma گیت وی FXO-FXS Vega 50

با استفاده از گیت وی های آنالوگ سنگوما Vega 50 می‌توانید خطوط شهری آنالوگ PSTN، تلفن های آنالوگ، سانترال و یا PBX های آنالوگ سنتی را به سیستم تلفنی VoIP یا همان IPPBX متصل کرده و از یک ارتباط پایدار، بهره مند شوید.

گیت وی وگا 50 انتخابی بهینه برای رنج وسیعی از کاربردهای مورد نیاز در سیستم های تلفنی IP می‌باشد.

IP Gateway سری Vega 50 ارتباط شبکه VoIP را با بستر سیگنالینگ آنالوگ برقرار می‌ نماید. Vega 50 می‌تواند تا ۸ پورت خط شهری FXO و یا ۸ پورت داخلی آنالوگ FXS به همراه ۲ پورت FXO را پشتیبانی نماید.

Vega 50 در چهار مدل متنوع با مشخصات استاندارد قابل تهیه می‌باشد:

  • VS0118 : دارای ۸ پورت FXO
  • VS0119 : دارای ۴ پورت FXO
  • VS0113 : دارای ۸ پورت FXS و ۲ پورت FXO
  • VS0114 : دارای ۴ پورت FXS و ۲ پورت FXO

برخی از قابلیت های متمایز گیتوی سری Vega 50:

  • بهره مندی از پروفایل Tone ایران و سازگاری کامل با مخابرات ایران
  • پشتیبانی از پروتکل های سیگنالینگ SIP و H.323
  • پشتیبانی از صدا، فکس و مودم
  • مسیریابی انعطاف پذیر تماس‌ها برای استفاده از Fallback و Least cost routing
  • Backup اضطراری PSTN با قابلیت ENP
  • فاصله خطوط آنالوگ FXS تا 8 کلیومتر

مرجع مقاله :نت استاک

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در مجمع عمومی سالیانه

توسط: نت استاک |آخرین به روز رسانی: 1398/03/05
به اشتراک گذاری در:
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در مجمع عمومی سالیانه 

مجمع عمومی عادی سالیانه و فوق‌العاده صاحبان سهام شرکت مخابرات ایران، امروز پنجم خردادماه 98 با حضور ۹۱.۴۴ درصد سهامداران، برگزار شد. مهندس سید مجید صدری، ضمن اشاره به شعار رونق تولید که کلید حل تمام مشکلات اقتصادی است، افزود: شرکت مخابرات ایران با پایبندی به این شعار و علی‌رغم محدودیت‌های مختلف از جهات تعرفه‌ای و درآمدی تمام تلاش خود را به‌ منظور تضمین سود سهامداران و خدمت‌رسانی به مشتریان در سراسر کشور و رفع دغدغه‌های کارکنان به کار بسته است.

صدری، گفت: همکاری در فضای تعاملی حوزه ICT کشور از دیگر اولویت‌های فعالیت شرکت مخابرات ایران است و بدین منظور مدل‌های توسعه عملیاتی شرکت در بخش‌های مختلف مانند توسعه بازار، توسعه سرویس‌های  باندل، تحول در بخش زیرساخت‌های شبکه و فناوری اطلاعات و تسهیل ارائه سرویس به تمام مشتریان در سراسر کشور را دنبال می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، با گرامیداشت لیالی قدر و آرزوی بهره‌مندی از فیض معنوی خوان گسترده الهی برای تمام هم‌وطنان اظهار داشت : تمام کارکنان و مدیران شرکت مخابرات ایران در مسیر خدمت‌رسانی به ذینفعان شرکت و در جهت دستیابی به چشم‌انداز اقتصاد دیجیتال با استفاده از تولید داخلی و توجه به سرمایه‌های ملی گام برمی‌دارند.

صدری در ادامه به ارائه‌ی گزارشی از اقدامات شرکت مخابرات ایران در سال گذشته پرداخت و گفت: با تمامی FCPها، peering راه اندازی شده است و شبکه GSM - WLL بر روی شبکه‌ی همراه اول با پتانسیل حدود 200 میلیارد تومان درآمد ثابت، برگردانده شده است. 

وی، ادامه داد: در شرکت مخابرات ایران، از توانمندی های تولید داخل در حوزه های دسترسی، انتقال و Core استفاده می‌شود. همچنین به توسعه‌ی ظرفیت ارتباطی به سوئیچ IXP از 10 به 50 گیگابیت بر ثانیه پرداختیم. 

صدری، افزود: خرید پهنای باند بین الملل از 66 نقطه به 5 نقطه و کاهش هزینه تمام شده یک گیگابایت ترافیک، تجمیع شده است. کیفیت شبکه ارتقاء یافته و تمامی مناطق در بازه مطلوب از منظر شاخص های کیفی قرار گرفتند. شبکه‌ی انتقال از 30 به 55 ترابیت بر ثانیه توسعه یافت.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، گفت: افزایش ظرفیت NGN/IMS به میزان 2 میلیون مشترک را شاهدیم و بیش از 450 هزار پورت تلفن در قالب طرح های FTTx با پتانسیل بیش از 50 میلیارد تومان درآمد سالیانه توسعه یافت. عملیاتی نمودن بیش از 250 سایت وای فای عمومی با پتانسیل بیش از 200 میلیارد تومان درآمد سالیانه از دیگر اقدامات شرکت مخابرات ایران، است.

وی، اظهار کرد: پیاده سازی DNS متمرکز و کاهش زمان پاسخ از 100 به 20 میلی ثانیه، توسعه‌ی شبکه IP در 13 منطقه و ارتقای ظرفیت شبکه استانی به میزان 24 ترابیت بر ثانیه و راه اندازی مرکز مدیریت عملیات شبکه شرکت مخابرات (NOC کشوری) به انجام رسیده است.

صدری،گفت: خطوط پر سرعت نوع ADSL/VDSL/FTTH بر بستر FTTx به میزان 350 هزار پورت با پتانسیل بیش از 120 میلیارد تومان درآمد سالیانه افزایش یافتند.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در ادامه افزود: حدود 20 میلیارد تومان صرفه جویی سالانه حاصل از تجمیع داشتیم که به دنبال آن طراحی و پیاده سازی زیرساخت انبار داده، ایجاد زیرساخت اگریگیتوری و ارائه خدمات مشارکتی، طراحی و پیاده سازی سرویس آزمایشی 118 هوشمند، بهسازی و تحول در درگاه های تماس، پرتال و درگاه های پرداخت، یکپارچه و متمرکز نمودن CRM تلفن ثابت DSL/FTTx و خدمات تجاری، پیاده سازی سیستم متمرکز OSS باند پهن و یکپارچه سازی با CRM و اکانتینگ، یکپارچه و متمرکز سیستم صدور صورتحساب کلیه مناطق با راهکار ایرانی، پیاده سازی سیستم ثبت خرابی و پرداخت قبض با کد دستوری 2020 از طریق تلفن همراه و طراحی و توسعه سیستم Bit Stream و ارائه وب سرویس های مورد نیاز FCP ها جهت یکپارچگی، عملیاتی شدند.

منبع خبر :نت استاک

باگ امنیتی مودم‌های اینترنتی کار هکرها را ساده می‌کند

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/07
به اشتراک گذاری در:

باگ امنیتی مودم‌های اینترنتی کار هکرها را ساده می‌کند

با توجه به آنکه اخیراً مسائل مربوط به امنیت سایبری و حفاظت از حریم خصوصی کاربران اهمیت خاص و بسزایی یافته و از طرفی دیگر سرقت اطلاعات مالی و شخصی و نفوذ به حساب‌های کاربری افراد در محیط اینترنت و فضای مجازی نیز رو به افزایش گزارش شده و هر روزه اخبار و گزارش‌هایی مبنی بر نفوذ هکرها و مجرمان سایبری به حساب‌های بانکی و اطلاعات شخصی افراد منتشر می‌شود، حالا به تازگی کارشناسان امنیتی دریافته و اعلام کرده‌اند که یک آسیب پذیری و باگ امنیتی در مودم و روترهای اینترنت وایرلس (وای فای) توسعه داده شده توسط شرکت چینی تی پی لینک (TP-Link) وجود دارد که به هکرها و مجرمان سایبری این امکان را می‌دهد به اطلاعات کاربران موردنظر خود دسترسی پیدا کنند.

انتشار این خبر می‌تواند خبر بسیار ناگواری برای میلیاردها کاربری که از مودم‌های وای فای این شرکت معروف و بزرگ استفاده می‌کنند، به شمار بیاید چراکه به هکرها و مجرمان سایبری اجازه می‌دهد کنترل کامل روتر را از راه دور در دست بگیرند و به اهداف و اطلاعات موردنظر خود دست یابند.

این روزها که آسیب‌پذیری و ضعف‌های امنیتی در سیستم و نرم افزارهای مختلفی کشف و اعلام می‌شود، محققان امنیت سایبری سعی دارند بدین وسیله کاربران را از حملات احتمالی هکرها و دسترسی آنها به اطلاعات شخصی خود آگاه کرده و جلوی خطر نقض حریم خصوصی کاربران را بگیرند.

همچنین با انتشار این گزارش‌ها شرکت‌های توسعه دهنده مربوطه با انتشار زود هنگام یک نسخه به‌روزرسانی شده به برطرف کردن آسیب‌پذیری و ضعف‌های امنیتی مربوطه خواهند پرداخت.

بر اساس گزارش وب سایت hackernews، به گفته محققان و پژوهشگران فعال در حوزه امنیت سایبری، این شرایط زمانی بحرانی می‌شود که هکرها و مجرمان سایبری بتوانند از این آسیب پذیری و ضعف امنیتی به صورت گسترده‌ای استفاده کنند.

مدت‌هاست که محققان و پژوهشگران بسیاری از امنیت ضعیف پروتکل‌های مودم‌های اینترنت بی‌سیم وای‌فای می‌گویند و همواره به کاربران وای‌فای هشدار می‌دهند که به امنیت سایبری در مودم‌های خانه یا محل کارشان اطمینان نکنند.

نکته جالب اینجاست که این هکرها از سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون در حال استخراج و کسب اطلاعات شخصی و محرمانه کاربران از طریق روتر های وای‌فای و سایر دستگاه‌های الکترونیکی برند سیسکو بوده و شناسایی هم نشده‌اند.

بر اساس آمارهای منتشر شده، حملات سایبری و هک از سال ۲۰۱۷ میلادی به اوج خود رسیده و با توجه به افزایش روزافزون حملات سایبری از سوی هکرها، کشورها و شرکت‌های کوچک و بزرگ بسیاری در سراسر جهان، هدف این‌گونه حملات قرار گرفته و آسیب‌ها و خسارات جبران‌ناپذیری را متحمل شده‌اند.

مرجع خبر : نت استاک

زیرساخت‌های ایجاد ۶۸۰۰۰ شغل در حوزه فناوری اطلاعات آماده شد

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/08
به اشتراک گذاری در:

زیرساخت‌های ایجاد ۶۸۰۰۰ شغل در حوزه فناوری اطلاعات آماده شد

محمد جواد آذری جهرمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم تجدید بیعت خانواده ارتباطات 

کشور با آرمان‌های مقدس حضرت امام خمینی (ره) در حسینیه جماران، با اشاره به اینکه میثاق هر ساله خانواده ارتباطات با آرمان‌های امام راحل رسم نکویی است، اظهار کرد: مهم‌تر از برگزاری این مراسم‌ها توجه به عملکرد و شیوه امام راحل است که این شیوه همواره توسط خلف بر حق ایشان، مقام معظم رهبری پیگیری شده و مورد تاکید بوده است.

وی با اشاره به اینکه در شیوه و منش امام، مسئولان خادمان سفره انقلاب برای مردم بودند نه ولی نعمتان، تصریح کرد: همه حرکت‌های حکومت و نظام اسلامی بر مسیر خدمت به مستضعفین بوده است. شاید مهم‌ترین وظیفه خانواده ارتباطات برای مستضعفین جامعه ایجاد اشتغال باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت حق الناس در شیوه امام راحل، تاکید کرد: امام راحل دست اندازی به بیت المال را در هر سطحی برنمی‌تابیدند و در موضوع حق الناس هیچ گاه رأفت نداشتند و با جدیت برخورد می‌کردند.

آذری جهرمی افزود: امروز که بسیاری از بخش‌های کشور به‌دلیل شرایط اقتصادی و فشارهای ظالمانه بین‌المللی دچار رکود هستند، بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به مدد جوانان کشور با رونق مواجه است؛ ثمره این رونق ایجاد اشتغال است که همیشه هم مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.

وی با اعلام اینکه مقدمات بسیاری در یک سال گذشته برای ایجاد اشتغال در این وزارتخانه انجام شده است، گفت: امید است با همکاری دولت و مجلس طرح‌های ویژه اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات به سرانجام برسد.

وزیر ارتباطات از آماده‌سازی زیرساخت‌های ایجاد ۶۸ هزار شغل خبر داد و تصریح کرد: برنامه‌های ایجاد این زیرساخت‌ها تا پایان خرداد ماه اعلام می‌شود. امروز ما با آرمان‌های امام راحل تجدید میثاق می‌کنیم، برای خدمت به مستضعفین جامعه و با نگاه به مسیر امام این قول را به مستضعفین جامعه می‌دهیم که تمام توان خود را برای پیگیری موضوع اشتغال به کار بگیریم.

آذری جهرمی به میثاق خود با امام برای رعایت حق الناس تاکید کرد و افزود: ما وظیفه محافظت از مال مردم و در جاهایی وظیفه حفاظت از آبرو و حریم خصوصی مردم را داریم که باید بر این موضوعات همواره تاکید کنیم.

وی با تاکید به اینکه چشم امید مردم به حرکت ما در گام دوم انقلاب است، گفت: با توجه به اینکه بدنه وزارت ارتباطات یک بدنه جوان سازی شده است در این مسیر گام محکم‌تری باید بردارد و بتواند با ایجاد امید نشان دهد که نسل آینده توانایی و قدرت حرکت در مسیر پرشتاب حرکت انقلاب را دارد.

در حاشیه این مراسم، سامانه شبیه‌سازی واقعیت مجازی محله، حسینیه و بیت امام راحل با حضور حجت‌الاسلام سید حسن خمینی و محمد جواد آذری جهرمی رونمایی شد.

مرجع خبر :نت استاک

کانفیگ MOTD banner در سوئیچ یا روتر سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/11
به اشتراک گذاری در:

کانفیگ MOTD banner در سوئیچ یا روتر سیسکو:

از ابتدایی ترین مباحث سیسکو میتوان به بحث ست کردن بنر banner در سوئیچ یا روتر سیسکو پرداخت،MOTD یاعبارتی Message of the day پیغامی است که با هر بار login به سوئیچ Switch یا روترRouter  توسط هر یک از راه های ارتباطی SSH،TELNET و یا Console نمایش داده میشود که گاها میتواند موارد امنیتی را گوشزد کند.

بنر MOTDبرای روتر سیسکو:

"router(config)#banner motd "Message

بنر MOTDبرای سوئیچ سیسکو:

"Switch(config)#banner motd "Message

 

مرجع مقاله : نت استاک

اتصال سانترال به Elastix و شبکه

توسط: سید حسین آل طعمه|آخرین به روز رسانی: 1398/03/11
به اشتراک گذاری در:

اتصال سانترال به Elastix و شبکه

اگر شرکت شما تازه تاسیس است و یا محل شرکت را به ساختمان جدیدی منتقل کرده‎اید، به سادگی می‎توانید سیستم VoIP را راه اندازی کرده و از مزایای آن بهره ببرید. با این همه اکثر سازمان‎ها، از سانترال‎های پاناسونیک استفاده می کنند و ممکن است بوجه کافی برای جمع آوری سانترال و جایگزین کردن آن با مرکز تلفن IP، نداشته باشند. در صورتی که شما نیز جزو این گروه از سازمان‎ها هستید، تا انتهای این مقاله با ما باشید تا چگونگی اتصال سانترال‎های قدیمی به سیستم VoIP و شبکه را با یکدیگر بررسی کنیم.

اتصال سانترال به شبکه VoIP، شامل چندین سناریو مختلف می شود که آن‎ها را با هم خواهیم دید.

 

سناریو اول - اتصال سانترال چندین شعب به یکدیگر بدون داشتن مرکز تلفن IP نظیر استریسک یا الستیکس:

در این سناریو، سازمان شما دارای یک دفتر مرکزی و چندین شعبه می‎باشد و شما می‎خواهید تمامی شعب را به دفتر مرکزی متصل کنید. توجه داشته باشید که در تمامی شعب و دفتر مرکزی، از سانترال استفاده می‎شود.

اگر سازمان شما بزرگ است و در شعب و دفتر مرکزی، سانترال های پاناسونیک TDA و TDE دارید که امکان نصب کارت E1 بر روی آن وجود دارد، می‎توانید در هر شعبه، یک روتر سیسکو قرار داده و بر روی آن، یک کارت E1 نصب کنید. به سناریو زیر توجه کنید:

پیش از انجام این سناریو، نیاز به برقراری Tunnel بین شعبات و دفتر مرکزی وجود دارد که انجام این کار، خارج از موضوع این مقاله است و در مقاله اتصال دفتر مرکزی به شعب، می‎توانید چگونگی ایجاد Tunnel را مطالعه کنید.

برای انجام این سناریو، نیاز به برقراری SIP Trunk و یا Trunk H.323 بین شعب و دفتر مرکزی می‎باشد. پس از انجام این کار، بر روی روتر‎های سیسکو، Dial-plan می‎نویسیم تا تماس های ها را به شعبه متناظر، هدایت کند. به طور مثال بر روی روتری که در شعبه 1 واقع شده، نیاز به نوشتن دو Dial-plan است تا تماس‎هایی که به مقصد 301 از پاناسونیک دریافت می‎کند، به سمت شعبه دو هدایت شوند و تماس‎هایی که به مقصد 101 از پاناسونیک دریافت می‎کند را به سمت دفتر مرکزی هدایت کند. در صورتی که سانترال‎های شما فاقد پورت E1 می باشند، می‎توانید از ماژول های آنالوگ FXO بر روی روتر سیسکو استفاده کرده و پورت های Ext سانترال را به ماژول FXO روتر، متصل نمائید.

پس از انجام این سناریو، کافیست کاربری که در شعبه 1 قرار دارد، تلفن را برداشته و داخلی 101 یا 301 را بگیرد تا تلفن شعبه مربوطه، زنگ بخورد.

 

سناریو دوم - اتصال سانترال به الستیکس یا استریسک:

این سناریو به صورت زیر می‎باشد:

در این سناریو، نیاز به Voice Gateway‎ای با پورت‎های FXO داریم تا پورت‎ های Ext پاناسونیک را به آن متصل نمائیم. سپس SIP Trunk ای بین Voice Gateway و IP PBX برقرار می‎کنیم تا تماس های دریافتی را به سمت IP PBX هدایت کند. هنگامی که کاربر تلفن 200، گوشی را برداشته و داخلی 100 را می گیرد، پاناسونیک تماس را به سمت پورتی که به Voice Gateway متصل شده است، هدایت می کند. تماس وارد Voice Gateway می شود. سپس Voice Gateway، امکان گرفتن داخلی مورد نظر را به این کاربر می‎دهد. کاربر، مجددا داخلی 100 را گرفته و به سمت IP Phone 100 هدایت می‎شود.

شاید به نظر شما، دوبار گرفتن شماره 100، غیر منتقطی باشد؛ ولی به دلیلی عدم انتقال شماره مقصد (DID) بر روی خطوط آنالوگ، لازم است که کاربر، دوبار شماره 100 را وارد کند. در صورتی که بین سانترال و Voice Gateway، ارتباط E1 داشته باشید، کافیست کاربر مرکز تلفن پاناسونیک، یک بار داخلی 100 را بگیرد تا IP Phone 100، زنگ بخورد.

این سناریو را می توان با افزایش تعداد IP PBX‎هایی که در هر شعبه قرار داده می‎شوند، گسترش داد تا تلفن داخلی 200 بتواند به IP Phone‎های شعب دیگر نیز دست پیدا کند.

 

سناریو سوم - اتصال سانترال دو شعبه به یکدیگر بدون استفاده از IP PBX:

این سناریو مناسب سازمان های کوچک می‎باشد که دارای یک دفتر مرکزی و یک شعبه می‎باشند. همچنین در صورتی که می خواهید خطوط تلفن را از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل کنید نیز، این سناریو مناسب شما می‎باشد.

برای انجام این سناریو، از مکانیزم Hot line استفاده می‎کنیم. به سناریو زیر دقت کنید:

در این سناریو، تک تک پورت های Voice Gateway را بر روی Voice Gateway مقابل Map می‎کنیم. جهت برقراری ارتباط با شعبه مقابل، کافیست تلفن را برداشته و کد از پیش تعیین شده‎ای بر روی سانترال (مانند 801) را بگیرد. تماس وارد Voice Gateway شده و به سمت شعبه مقابل ارسال می‎شود. اکنون کاربر می‎تواند داخلی مورد نظر در شعبه مقصد را بگیرد.

تصویر زیر، سناریو انتقال خط تلفن بدون داشتن مرکز تلفن پاناسونیک و یا IP PBX را نشان می‎دهد:

مرجع مقاله : داتیس آراد

همکاری با شرکت‌های هوش‌مصنوعی برای راه‌اندازی ۵G در کشور

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/11
به اشتراک گذاری در:

همکاری با شرکت‌های هوش‌مصنوعی برای راه‌اندازی ۵G در کشور

 فراخوان مرکز تحقیقات مخابرات ایران برای شرکت‌ها و گروه‌های فعال در حوزه شبکه‌های نرم افزار محور و مجازی سازی توابع شبکه و کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه ارتباطات بی سیم و سیار، منتشر شد.

این فراخوان با توجه به اهمیت و نقش کلیدی فناوری‌های نوین مرتبط با شبکه‌های نرم افزار محور و مجازی سازی توابع شبکه (SDN/NFV) و همچنین توسعه فناوری و کاربردهای هوش مصنوعی در جنبه‌های مختلف اپراتوری و نگهداری شبکه‌های ارتباطی نسل آینده (۵G و فراتر از آن) از سوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) اعلام شده است.

با توجه به اهمیت و زیرساختی بودن این موضوع در آماده سازی و حرکت به سوی نسل جدید شبکه‌های ارتباطی سیار ۵G، این مرکز تحقیقاتی در نظر دارد به منظور ایجاد زمینه‌ای برای همکاری و هم افزایی توان تخصصی داخلی، نسبت به شناسایی دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و گروه‌های تخصصی فعال و دارای سابقه کاری در این حوزه، اقدام کند.

مهلت شرکت در این فراخوان ۲۵ خردادماه جاری و از طریق مراجعه به سایت اینترنتی مرکز تحقیقات مخابرات ایران ممکن است.

مرجع خبر : نت استاک

دانشجوی کاشانی نخستین زبان برنامه نویسی فارسی را طراحی کرد

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/12
به اشتراک گذاری در:

دانشجوی کاشانی نخستین زبان برنامه نویسی فارسی را طراحی کرد

مجید منعم زاده روز شنبه در این زمینه گفت: این طرح پژوهشی دانشجوی رشته ریاضیات دانشگاه کاشان رتبه نخست جشنواره ریاست جمهوری (ایران ساخت) و شیخ بهایی را به خود اختصاص داده و عنوان برترین کالای تولید ساخت داخل را در معاونت علمی ریاست جمهوری به دست آورد.
وی بیان کرد: بدون شک یکی از اصلی ترین زیرساخت‌های فناوری در جهان را می‌توان زبان برنامه نویسی دانست زیرا بدون آن برنامه ریزی و اجرای دستورها از سوی رایانه‌ها ممکن نخواهد بود.
سید علی محمدیه، دانشجوی کاشانی تشریح کرد: برای آنکه بتوان از سیستم‌های رایانه‌ای استفاده کرد باید از یک دستور زبان بهره ببریم و این دستور زبان اصلی ترین زیربنای سیستم‌های رایانه‌ای است.
این دانشجوی نوآور کاشانی افزود: همه سیستم‌ها، نرم افزارها و پایگاه‌های اطلاع رسانی در ایران هم اکنون مجبور هستند که از زبان‌های برنامه نویسی غیرایرانی استفاده کنند اما این امکان فراهم آمده تا با پیشرفت و شناساندن این فناوری، از زبانی ایرانی برای برنامه نویسی استفاده کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد مفهوم ایرانی بودن این فناوری نیز عنوان کرد: بخش زیادی از زبان‌های برنامه نویسی موجود در جهان، مفسری هستند و تنها بخش کمی از آنها توانایی ایجاد فایل اجرایی دارند که شمار انگشت شماری از آنها به زبان‌های دیگر وابسته نیستند.
محمدیه اضافه کرد: در سال‌های اخیر شاهد تغییرهای بسیاری در طرح بودیم که دلیلی برای پیشرفت کار و رسیدن به موضوع‌های جدیدی شدند تا از مستقل بودن ماشین کد بهره ببریم.

وی عنوان کرد: برای این زبان برنامه نویسی، یک هسته پردازشی در نظر گرفته شده که نیازی به استفاده از زبان‌های جانبی دیگر حتی اسمبلی ندارد و می‌توان به صورت مستقیم و خودکفا اقدام به تولید نرم افزار با استفاده از زبان ماشین کد کرد.

این دانشجوی نوآور کاشانی یادآور شد: هفت سال عملی کردن ایده برنامه نویسی به زبان ایرانی به درازا کشید و برای نخستین بار در کشور چنین طرحی به اجرا درآمده که چند سال متوالی در حال پیشرفت بوده است.

به گفته وی، با توجه به ماهیت موضوع و حجم طرح، امکان ثبت اختراع و software patent بین المللی برای آن وجود دارد که از چهار سال پیش پیگیری شد.

مرجع خبر: نت استاک

آشنایی با Cisco Unified Communication Manager Express (CallManager Express) – CME

توسط: سید حسین آل طعمه|آخرین به روز رسانی: 1398/03/13
به اشتراک گذاری در:

آشنایی با Cisco Unified Communication Manager Express (CallManager Express) – CME

سازنده های شناخته شده در صنعت مرکز تلفن نظیر پاناسونیک، آلکاتل، زیمنس و ... سال ها سیستم تلفن آنالوگ و یا دیجیتال تولید میکردند. با ابداع سیستم VoIP در سالهای اخیر، این شرکت ها نیز قابلیت VoIP را به سیستم PBX خود اضافه کردند. با این همه این محصولات Hybrid ای، یک سیستم VoIP خالص نبوده و برخی قابلیت های VoIP PBX نظیر برقراری SIP Trunk با تمامی Vendor ها، داشتن Codec های متنوع و برقراری تماس با استفاده از سیگنالینگ H.323 را پشتیبانی نمیکنند.
سیسکو که سالهاست بخش بزرگی از بازار روتر و سویچ دنیا را به خود اختصاص داده است و تا کنون مرکز تلفن آنالوگ یا دیجیتال ارائه نکرده بود، کار خود را با آخرین تکنولوژی روز دنیا آغاز کرد و دو محصول CUCM و (Cisco Call Manager Express (CME متولد شد.
Cisco Call Manager که امروزه به نام (Cisco Unified Communication Manager (CUCM شناخته میشود، یک نرم افزار مبتنی بر سیستم عامل لینوکس بوده، بر روی یک سرور نصب شده و میتوان با کلاستر کردن چندین CUCM، از چندین هزار تلفن پشتیبانی کرد.
سیسکو برای پاسخگویی به Small business ها، نسخه کوچکتر CallManager خود را به نام Cisco CallManager Express یا CME ارائه کرد.
CME در واقع قابلیت IOS روتر میباشد که با توجه به مدل روتر میتواند از 24 الی 450 تلفن IP پشتیبانی کند. بنابراین برای راه اندازی سیستم CME، شما فقط نیاز به یک روتر سیسکو دارید.
CME یک نرم افزار IP Telephony میباشد و در اکثر IOS های Advanced، وجود دارد. پکیج های IOS سیسکو به شرح زیر بوده و IOS های 4 الی 8 از CME پشتیبانی میکنند:

 

1. IP Base

2. Enterprise Base

3. Advanced Security

4. IP Voice

5. SP Services

6. Advanced IP Services

7. Enterprise Services

8. Advanced Enterprise Services

 

سیسکو تا IOS v12.4، پکیج های جداگانه ای از IOS ارائه کرد. از ورژن 15 به بعد، تمامی این هشت پکیج به صورت یکجا ارائه شد؛ با این همه برای فعال کردن هر یک از قابلیت های مورد نظر، نیاز به نصب لایسنس  بر روی IOS میباشد. درصورتی که IOS ورژن 15 به بعد دارید، نیاز به نصب لایسنس UC جهت فعال سازی CME دارید.
ورژن CME نیز با توجه به ورژن IOS تغییر میکند. آخرین ورژن فعلی CME، ورژن 10.5 میباشد که بر روی IOS 15.4 قرار دارد

سخت افزار مورد نیاز

سخت افزار مورد نیاز CME با توجه به ورژن CME و پلتفرم روتری که بر روی آن نصب است، متفاوت است. به طور مثال ورژن 8.1 که بر روی روتر 2811 نصب است دارای 256MB DRAM و 128MB Flash Memory بوده و حداکثر از 35 تلفن IP پشتیبانی میکند. روتر Cisco 2851 حداکثر از 100 تلفن IP پشتیبانی کرده و نیاز به 384MB DRAM و 128MB Flash Memory دارد.
سری جدید روتر های ISR G2 2900 نیاز به سخت افزار قوی تری نسبت به هم رده های خود در سری ISR دارد. به طور مثال روتر 2901 که حداکثر 35 تلفن IP را پشتیبانی میکند، نیاز به 512MB DRAM و 256MB Flash Memory دارد. روتر 2951 که حداکثر 150 تلفن IP را پشتیبانی میکند، نیاز به سخت افزاری مشابه روتر 2901 دارد. (512/256)
اگر میخواهید CME را تست کنید، بهتر است از CME ورژن 7.1 به بعد (بر روی IOS 12.4 نصب است) که اشکالات زیادی در آن برطرف شده است، شروع کنید. برای انجام این کار از روتر 7200 در GNS3 استفاده کنید.

مرجع مقاله : نت استاک

موج سواری شیادان اینترنتی روی خدمات ویژه اپراتورها

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/13
به اشتراک گذاری در:

موج سواری شیادان اینترنتی روی خدمات ویژه اپراتورها

قطعاً در کانال‌های تلگرامی یا دیگر شبکه‌های فضای مجازی پیام‌هایی با مضمون راه‌های دریافت شارژ و اینترنت رایگان با شماره‌گیری یک کد دستوری خاص به چشمتان خورده است اما با امتحان آنها، نه تنها خدمتی را به رایگان دریافت نکرده‌اید، بلکه هزینه‌ای نیز به شما تحمیل شده است. این کدهای دستوری معمولا از سوی برخی متخلفان برای مشترکان تلفن همراه ارسال می‌شوند.
 برخلاف رواج این دست پیام‌ها مخصوصاً در ایام خاصی از سال (مناسبت‌های خاص) و همچنین هشدارهای مکرر اپراتورهای ارتباطی، اما باز هم شاهدیم که هر از گاهی برخی شیادان به راحتی افکار عمومی یا به عبارتی کاربران فضای مجازی را در دست می‌گیرند و به دنبال اهداف خود می‌کشند.
اپراتورها همواره با تأکید بر الزام مراجعه مشترکان به درگاه‌های رسمی اطلاع‌رسانی خود، راه‌های ارتباطی دیگرشان را هم اعلام و معرفی کرده‌اند تا میزان سوء استفاده از نا آگاهی مردم به حداقل ممکن برسد و مشترکان نیز در برابر هر تبلیغ صرفاً جذاب و خوش رنگ و لعابی، سست نشوند.
پیامی که این روزها مجدداً کانال به کانال می‌چرخد و باعث شده افکار عمومی به آن واکنش نشان دهند، ماجرای کد دستوری #۱۱۷*۱۰* است.
کدی که برای افزایش اعتبار میان دوره مشترکان دائمی یکی از اپراتورها در نظر گرفته شده تا در صورت مواجهه مشترکان با شرایط خاص و اضطراری، امکان افزایش سقف اعتبار و جلوگیری از یک‌طرفه شدن خط وجود داشته باشد، اما این روزها با تعریف اشتباهی که برخی مغرضان از این کد ارائه داده‌اند، به جهت تشویش اذهان مشترکان تلفن همراه از آن استفاده می‌کنند و ظاهراً از سر کارگذاشتن مردم لذت می‌برند.
این کد چند ماه قبل نیز در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد و اپراتور مورد نظر سریعاً با اطلاعیه‌ای آن را تکذیب کرد، اما دوباره چند روزی است این پیامک در گروه‌های دوستی، خانوادگی و کانال‌های پر عضو رد و بدل می‌شود.
این خبر جعلی، مشترکان تلفن همراه را با این بهانه که می‌توانند با شماره‌گیری یک کد، مابه‌التفاوت قبوض پرداختی خود را با شماره‌گیری یک، به حسابشان برگردانند، سردرگم می‌کند.
این عده که مشخص نیست چه نفعی از به هم ریختن افکار عمومی عایدشان می‌شود، به مشترکان می‌گویند اپراتور تلفن همراهشان طی سال‌های گذشته یک‌سری اضافه دریافتی از مشترکان دائمی خود داشته و این مسئله را به آن‌ها اطلاع‌رسانی نکرده است؛ حالا آن‌ها با این کد می‌توانند بدهی‌شان را از این اپراتور دریافت کنند.
پس از این خبر که چند ماه قبل برای اولین بار منتشر شد، اپراتور موردنظر شروع کرد به توضیح دادن که این کد اصولاً برای چه طراحی شده است.
بر اساس اطلاعیه‌ای که منتشر شد؛ «این کد صرفاً برای افزایش اعتبار میان دوره بوده و موجب بستانکاری مشترکان نمی‌شود.»
همچنین در ادامه این اطلاعیه آمد: «حساب تمامی مشترکان این اپراتور کاملاً بر خط است و اگر مشترکی به هر دلیل، اضافه پرداخت داشته باشد، این مبلغ بلافاصله در حساب بستانکاری وی منظور می‌شود و نیازی به گرفتن کد خاصی در این خصوص نیست.»
و نیز تاکید شد که مشترکان برای کسب اطلاعات صحیح، فقط به درگاه‌های رسمی اپراتور مراجعه کنند نه هیچ خبر فورواردی از کانال‌های تلگرامی.
توضیح ساده‌تر ماجرا این است که #۱۱۷*۱۰* فقط برای افزایش اعتبار میان دوره مشترکان دائمی است. مثلاً اگر مشترکی با توجه به اعتبار خطش، سقف ۴۰ هزار تومان برای سقف میان‌دوره‌اش لحاظ شده باشد با استفاده از این کد دستوری می‌تواند میزان اعتبارش را افزایش دهد.
این افزایش نرخ، برای هر مشترک متفاوت بر اساس فرمول مشخصی از میزان مصرف و خوش‌حسابی است.
در واقع این امتیاز از سوی اپراتور برای مشترکان دائمی در نظر گرفته شده تا با خیال راحت‌تری بتوانند به مکالمات روزانه‌شان بپردازند و در شرایطی که سقف صورتحساب‌شان پر شده و امکان پرداخت ندارند، بتوانند با استفاده از این کد به افزایش اعتبار میان‌دوره خود بپردازند و بدون نگرانی از یک‌طرفه شدن خط، به انجام مکالماتشان بپردازند.
با این حساب مشخص است که هیچ بدهی از سمت اپراتور برای مشترک وجود ندارد اما مشترکان با این کد دستوری از امتیازی استفاده می‌کنند که سقف میان‌دوره‌شان را افزایش می‌دهد.
بنابراین تنها راهکار معقول در مواجهه با پیامک‌هایی که گاهی وسوسه‌کننده به نظر می‌رسند، این است که مشترکان تمام اطلاعیه‌های مربوط به اپراتورها را از طریق درگاه رسمی خودشان دنبال کنند تا مشکلات این چنین برایشان به وجود نیاید.
سابقه این طور پیامک‌ها طولانی است و گاهی منجر به خالی شدن جیب مشترکان نیز شده است. مانند پیامکی که سال گذشته روز عید فطر به تلفن مشترکان مخابره شد.
بر اساس این پیامک جعلی، مشترکان می‌توانستند با شماره‌گیری کد دستوری خاص، ۱۲۰ گیگ اینترنت رایگان دریافت می‌کردند اما افراد غافل از اصل ماجرا، با شماره‌گیری آن کد دستوری که مربوط به خرید یکی از بسته‌های اینترنتی ۲۰۰ هزار تومانی بود، ناگاه با صورتحساب چشمگیری مواجه شدند.
هر چند در آن مورد هم با وجود اینکه اپراتور هیچ دخالتی نداشت اما حاضر شد پول‌های دریافتی را به حساب مشترکان بازگرداند.
بعد از آن نیز، الگوریتم کد دستوری مورد نظر تغییر کرد و تا دریافت تأیید نهایی از مشترکان مبنی بر فعال‌سازی بسته اینترنتی با قیمت مشخص، طرح‌ریزی شد.
در این میان نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که بالاخره چه کسی مسئولیت برخورد با چنین شیادان و مزاحمان اینترنتی را که مدام به دنبال سردرگم کردن مشترکان تلفن همراه هستند، دارد؟
این خبرهای دروغین و شایعه‌پراکنی‌ها، در بلندمدت اعتماد مشترکان نسبت به اپراتورها را خدشه‌دار می‌کند و آنها در مواجهه با سرویس‌هایی که اصالتشان با آنچه در تبلیغات دروغین ادعا شده، متفاوت است دچار سرخوردگی می‌شوند.

مرجع خبر:نت استاک

آموزش تنظیمات مرتبط با Device به ‌عنوان Network Appliance از طریق کنسول

توسط: رامین رحیمی نازنین مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/15
به اشتراک گذاری در:

آموزش تنظیمات مرتبط با Device به ‌عنوان Network Appliance از طریق کنسول

جهت برقراری ارتباط با مرکزتلفن از طریق کنسول، ابتدا کابل Console (کابل Serial و یا استفاده از مبدل Serial2usb برای لپ‌تاپ و یا PCهایی که پورت سریال ندارند) را وصل نموده و سپس از طریق نرم‌افزار PuTTY یا نرم‌افزارهای مشابه، تنظیمات لازم را می‏توان اعمال کرد. بدین منظور دستگاه را ابتدا خاموش کرده و سپس نرم‌افزار PuTTY (یا نرم‌افزار مشابه) را اجرا کنید.

پس از مشخص نمودن شماره پورت COM مورد نظر، تنظیمات مطابق تصویر زیر انجام می‌گردد.

باید توجه داشت که ابتدا باید Connection لازم بر روی نرم‌افزار PuTTY یا نرم‌افزارهای مشابه ساخته شود و سپس دستگاه را روشن نمود.

پس از برقراری ارتباط با دستگاه، امکان دسترسی به Commandهای سیستم مطابق فرامین زیر، فراهم می‎شود.

فرامین و دستورهای ارتباط از طریق کنسول مرکزتلفن به شرح زیر هستند.

 

 

 

  1. چک کردن صحت عملکرد سیستم
  • 1System Health Check

 

در این بخش صحت عملکرد بخش‌های مختلف سیستم مرکز تلفن مورد بررسی قرار می‌گیرد:

 

  1. تنظیمات شبکه
  • 2Network Settings

 

در این بخش پس از مشاهده پارامترهای فعلی شبکه می‌توان پارامترهای شبکه را تنظیم نمود.

نکته: با واردکردن هر یک از شماره دستورهای 1، 2 و 3، ابتدا پارامترهای تنظیم‌ شده نمایش داده می‌شود و سپس می‌توان پارامترهای جدیدی را برای هر بخش وارد نمود. و جهت ذخیره و اعمال تنظیمات دستور شماره 4 نیز حتماً می‌بایست اعمال گردد.

 

  1.  Command Line Interfac

 

6Command Line Interface: در این بخش دستوراتی جهت پیکربندی قسمت‌های مختلف مرکز تلفن را می‌توان وارد نمود.

مرجع مقاله:نت استاک

انواع حافظه سوئیچ و روتر سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/18
به اشتراک گذاری در:

انواع حافظه سوئیچ و روتر سیسکو:

در صورتی که سوئیچ Switch یا Router روتر سیسکو Reset شود (خاموش و روشن شود) تمامی تنظیمات آن از بین میرود،هر سوئیچ دارای چهار نوع حافظه است که ابتدا به معرفی آنها میپردازیم:

1.RAM:

یا به عبارتی Running Config حافظه ای با سرعت بسیار بالا است که تمامی config ها را درفایلی به نام  Running-Configuration ذخیره میکند RAM حافظه ای موقت است ، تمامی تنظیمات تا زمانی که سوئیچ یا روتر Restart (خاموش و روشن)نشود از بین نخواهد رفت از RAM میتوان به عنوان حافظه موقت برای نگهداری تنظیمات زمانیکه سوئیچ یا روتر در حال روشن شدن است استفاده کرد.

نمایش محتویات RAM

Switch#show running-config

2.flash:

یا به عبارتی EEPROM حافظه ای بلند و دائمی است که سیستم عامل سوئیچ (IOS) روی آن نصب میشود و به صورت اکسترنال نیز موجود است.

3.NV-RAM:

Non Volatile Random Access Memory که به آن Start-up Config نیز می گویند Start-up Config تنظیماتی مناسب IOS است که هنگام Boot دستگاه امکان خواندن اطلاعات وجود دارد،این حافظه از نظر سرعت با حافظه RAM مشابه است اما تفاوت اصلی آن با حافظه RAM در نگهداری اطلاعات بعد از Restart شدن سیستم است، به عنوان نکته ای مهم میتوان به انتقال محتویات Running Config به Start-up config  در پایان کار اشاره کرد.

نمایش محتویات NV-RAM

Switch#show startup-config

نمایش IOS:

Switch#show flash

Saveکردن اطلاعات و تنظیمات از RAM به NV-RAM:

Switch#copy running-config startup-config

          Destination filename[startup-config]?

بعد از زدن کلید Enter اطلاعات ذخیره میشوند.

4.ROM:

 Read Only Memoryنوعی چیپ است که در دستگاه های قدیمی سیسکو، IOSدر آن خیره می شده ولی با مرور زمان شامل قسمت هایی شد که وظیفه راه اندازی و Boot را بر عهده گرفته.

مرجع مقاله :نت استاک

 

نتایج مقایسه آنتی ویروس‌های رایج در مرکز آپای دانشگاه چمران اهواز

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/18
به اشتراک گذاری در:

نتایج مقایسه آنتی ویروس‌های رایج در مرکز آپای دانشگاه چمران اهواز

پنج ماه پیش مرکز آپای دانشگاه اهواز اقدام به مقایسه آنتی ویروسهای مختلف کرده بود که خبر آن را در این پست منتشر کرده بودیم. نتایج این مقایسه آنقدر ابهام و جای سئوال داشت که مرکز آپا ناچار شد این گزارش خود را حذف کند.

بعد از چند ماه از اتفاق فوق، مرکز آپای اهواز از تولید آزمایشی محصول جدیدی بنام MDS19 خبر داده و گفته که این محصول یک مجموعه محک (Benchmark Suite) برای تحلیل بدافزار است که در مرکز آپا دانشگاه شهید چمران اهواز گردآوری شده است. این مجموعه در حال توسعه و ارزیابی است و در حال حاضر به شکل آزمایشی حاوی بیش از 68000 فایل است که در زمان‌های مختلف از سایت virustotal دریافت شده‌اند.

مرکز آپای اهواز در این آدرس به بررسی تعدادی از آنتی ویروسهای رایگان پرداخته و با انتشار نتایجی نتیجه گرفته که هیچ آنتی ویروسی بهتر نیست.
گرچه این گزارش هم جای نقد و بررسی فراوانی دارد اما نقد و بررسی را به زمانی موکول می کنیم که مرکز آپا اطلاعات فنی بیشتری را ارائه دهد. اما بطور خلاصه نکات زیر شایان توجه هستند:
1- در گزارش جدید، پادویش ار مقایسه ها حذف شده است در حالیکه در گزارش قبلی، پادویش در مقایسه وجود داشت و نتایج خوبی برای آن منظور نشده بود.
2- اگرچه خیلی از  Benchmark ممکن است انگیزه های تجاری داشته باشند اما اصل Benchmark را نمی شود زیر سئوال برد. مشتریان برای خرید محصولات امنیتی نیازمند مقایسه صحیح محصولات و انتخاب درست هستند. از آنجا که Benchmark کردن محصولات امنیتی خارج از توان و تخصص مشتریان است پس طبیعی است به Benchmarkهای معتبر مختلف مراجعه کنند. شرکتهای تولید کننده آنتی ویروس هم با درک این نیاز، محصولات خودشان را در اختیار آزمایشگاه های تخصصی Benchmark می گذارند. بنابراین آپای دانشگاه اهواز اگر قصد دارد خود را وارد حوزه Benchmarking  حرفه ای کند نباید صورت مسئله و سئوال مشتریان را حذف کند.

امیدواریم به زودی شاهد یک نتیجه Benchmark خوب از سوی مرکز آپای اهواز باشیم و اطلاعات فنی لازم جهت نقد و بررسی متخصصان این حوزه نیز منتشر شود.

مرجع خبر: نت استاک

آموزش تنظیمات مرتبط با Device به ‌عنوان Network Appliance از طریق صفحه وب

توسط: رامین رحیمی ، نازنین مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/19
به اشتراک گذاری در:

 

آموزش تنظیمات مرتبط با Device به ‌عنوان Network Appliance  از طریق صفحه وب

به منظور آغاز آموزش تنظیمات IP-PBX پس از اتصال کابل شبکه از طریق پورت LAN 1 دستگاه مرکزتلفن به رایانه، آدرس زیر را در قسمت آدرس بار مرورگر، وارد کنید. صفحه مدیریت تحت وب مرکزتلفن دلتا با کلیه مرورگرهای رایج سازگاری دارد.

http://192.168.2.4:8000­

پس از وارد نمودن Username وPassword ، تنظیمات مورد نظر قابل انجام است. Username و Password زیر به‌طور پیش‌فرض در سیستم تعریف‌ شده است:

Username: admin     Password: phonix

آموزش تنظیمات IP-Address مرکز تلفن دلتا

منوی Network به ‌منظور انجام تنظیمات عمومی شبکه سیستم طراحی‌شده است.

1. از منوی اصلی Configuration/General Options وارد زیر منوی Network شده و تنظیمات لازم را انجام می‌شود.

2. Save Configuration و Apply Network انجام می‌شود.

Configuration/General Options/Network

در این بخش تنظیمات مربوط به شبکه انجام می‌شود. که در حال حاضر تعداد LAN قابل پشتیبانی، 8 عدد است. قسمت مربوط به هر LAN به‌صورت مجزا مشخص‌ شده است. هر قسمت از LAN1 تا LAN8 مربوط به یک پورت مشخص شبکه است. در بخش LAN 1 تنظیمات مربوط به شبکه، برای Interface اول انجام می‌شود. تعداد LANهای قابل تنظیم، بسته به تعداد License متغیر است.

  • NIC 1 - Bridge: فعال‌سازی Bridge برای LAN1 امکان‌پذیر می‌گردد.
  • NIC 1 - IP Address: ورود IP Address برای LAN1 مقدور شده است.
  • NIC 1 - Failover: فعال‌سازی یا غیرفعال Failover برای LAN1 در این قسمت انجام می‌شود.
  • Netmask: با استفاده از این منو تخصیص Subnet Mask به LAN1 امکان‌پذیر است.
  • NIC 1 - IP Alias 1: جهت استفاده از دامنه متنوع‌تری از آدرس‌های شبکه، می‌توان IP Addressهای بیشتری را تحت عنوان IP Alias به هر یک از پورت‌های شبکه اختصاص داد که این منو قابلیت مذکور را فراهم نموده است.

همچنین برای تنظیم  DNS and Gatewayدو آیتم ذیل را مقداردهی کنید.

  • Name Server 1: تعریف IP مربوط به DNS Server با استفاده از این منو مقدور می‌شود.
  • Gateway: تعریف گیت‌وی شبکه که در حقیقت همان Default Gateway است.

برای تنظیم مد Bridge در قسمت Bridge 1,2 موارد ذیل تنظیم می‌شود.

  • Bridge 1 Mode: با استفاده از این منو فعال‌سازی یا غیر فعال‌سازی حالت Bridge 1 امکان‌پذیر شده است.
  • : با استفاده از این قسمت Mac Address مربوط بهInterface ی که Bridge شده وارد می‌شود.
  • Bridge 1 STP: با استفاده از این قسمت فعال‌سازی یا غیرفعال پروتکل STP روی Bridge مورد نظر فراهم‌ شده است.
  • Bridge 1 Proxy ARP: با استفاده از این قسمت فعال‌سازی یا غیرفعال پروتکل Proxy ARP روی Bridge مورد نظر فراهم ‌شده است.
  • Bridge 1 - IP Address 1: تخصیص IP Address به Bridge مورد نظر با استفاده از این قسمت انجام می‌شود.
  • Netmask: تخصیص Subnet Mask به Bridge مورد نظر با استفاده از این قسمت انجام می‌شود.

آموزش تنظیمات Fail Over مرکز تلفن دلتا

هرگاه مرکزتلفن بر روی پورت شبکه از دسترس خارج شد و قادر به سرویس‌دهی به داخلی‌ها نبود؛ می‌بایست بلافاصله سیستم Standby در مدار قرار گیرد. لذا باید حتماً گزینه Failover کارت شبکه مرکزتلفن سیستم Active فعال باشد.

در این صورت به‌محض در دسترس نبودن IP کارت شبکه تجهیز Active، بلافاصله به تجهیز Standby سوییچ می‌نماید.

همان‌گونه که در شکل 11 می‌بینید گزینه Failover کارت شبکه مرکزتلفن، باید Enable گردد. این قابلیت از منوی Configuration/General Options/Network قابل‌دسترسی است.

Configuration/General Options/Network

اعمال تغییرات Network مرکز تلفن دلتا

Network به‌منظور اعمال و کاربرد تغییرات در اطلاعات شبکه نظیر افزودن، حذف و یا ویرایش اطلاعات آدرس IPهای شبکه بهره برده می‌شود.

Management/ Apply Network

 

فرصت‌های استارتاپی اینترنت اشیا افزایش می‌یابد

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/19
به اشتراک گذاری در:

فرصت‌های استارتاپی اینترنت اشیا افزایش می‌یابد

تفاهم‌نامه‌ای میان ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با مرکز تحقیقات اینترنت اشیا به منظور ارتقای سطح علمی کشور و اجرای بوت کمپ تابستانی اینترنت اشیا منعقد شد.

ارتقای سطح علمی کشور در زمینه اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، توانمندسازی فارغ التحصیلان و دانشجویان در جهت راه‌اندازی کسب و کارهای مرتبط، ایجاد فرصت‌های کار گروهی و استارتاپی در حین برگزاری بوت کمپ و فراهم‌سازی فرصت‌های کارآفرینی و حمایت از گروه‌های کاربردی تشکیل شده در حین برگزاری بوت کمپ از جمله اهداف تعریف شده در این تفاهم‌نامه است.

همچنین پوشش نیازهای فناورانه سازمان و شرکت‌های ایرانی از طریق پیاده‌سازی نمونه‌های کاربردی و عملیاتی، همکاری و مساعدت طرفین درجهت ارتقای آموزشی و نیز اتخاذ سیاست‌های مشترک جهت دستیابی به بالاترین معدل کاری از نظر اقتصادی و آموزشی از دیگر محورهای تعریف شده در این تفاهم‌نامه است.

تامین فضای برگزاری دوره شامل کلاس‌ها، کارگاه‌های رایانه، سالن‌های تئوری، عملی، گروهی و سمیناری‌، امکان برگزاری برخی از جلسات با حامیان در محل این ستاد، به‌کارگیری تمامی ابزارهای رسانه‌ای جهت تبلیغات یا اطلاع‌رسانی بوت کمپ و ارسال معرفی‌نامه جهت حمایت از بوت کمپ به اسپانسر مورد نظر مجری و یا جهت تبلیغ در رسانه ازجمله تعهدات ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرای این تفاهم‌نامه است.

همچنین ایجاد دبیرخانه موقت بوت کمپ و ارتباط با سازمان‌ها و شرکت‌ها جهت هماهنگی برگزاری، تامین محتوای آموزشی دوره، تامین اساتید و ارزشیابی آنها طی دوره‌های آموزشی، تهیه و برگزاری آزمون‌های پایان دوره‌های آموزشی، صدور گواهی یا کارنامه در پایان دوره آموزشی حداکثر تا یک ماه پس از احراز قبولی و برگزاری جلسات توجیهی و گزارش‌دهی حین اجرای دوره در صورت نیاز مدیریت مرکز آموزش از جمله تعهدات مرکز تحقیقات اینترنت اشیا است.

مرجع خبر: نت استاک

تماس امن (Number Masking) چیست؟

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/20
به اشتراک گذاری در:

تماس امن (Number Masking) چیست؟

Number masking سرویسی است که در ایران آن را با نام تماس امن می شناسند و بهترین روش برای پنهان سازی شماره از سایر مشتریان یک سرویس است.

به واسطه تماس امن طرفین یک کسب و کار (به عنوان مثال سرویس دهنده و سرویس گیرنده، خریدار و فروشنده) بدون اطلاع از شماره مخابراتی طرف مقابل از طریق یک شماره واسط بتوانند با یکدیگر تماس صوتی بگیرند.

مرجع خبر : نت استاک

 

راه اندازی پروتکل Telnet برای روتر ها وسوئیچ های سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/21
به اشتراک گذاری در:

آموزش راه اندازی پروتکل Telnet برای روتر ها یا سوئیچ های سیسکو

telnet یا Telecommunication network پروتکلی تحت شبکه است، که در بستر اینترنت و شبکه های محلی برای ارائه یک ارتباط دو طرفه مبتنی بر VoIP با استفاده از اتصال پایانه های مجازی طراحی شده است.

برای پیکر بندی یا به اصطلاح کانفیگ (Config) تجهیزات سیسکو مثل روتر(Router) یا سوئیچ (Switch) از کابل کنسول (Console) استفاده میکنیم و مشکل عمده این نوع اتصال عدم دسترسی فیزیکی به دستگاه به دلایلی از قبیل دور بودن مسافت و یا عدم دسترسی به آن مشکل است.

به این منظور روشی برای کنترل از راه دور ارائه شده است که به نحوی ارتباط،کانفیگ (Config) و یا تنظیم تجهیزات سیسکو توسط این پروتکل امکان پذیر است،که برای ارتباط خود از پورت TCP23 استفاده میکند.

توجه داشته باشید که ارتباط در بستر Telnet دارای مشکل بزرگ امنیتی است زیرا اطلاعات بین کاربر و دستگاه به صورت clear text یا به عبارتی رمزنگاری نشده ارسال میشود،به منظور انتقال اطلاعات امن بین کاربر و دستگاه از پروتکل SSH استفاده میشود که مقاله ای تحت این عنوان در سایت پارس سیستم دلتا ارائه خواهد شد .

در این آموزش به نحوه پیکربندی Telnet روی روتر یا سوئیچ سیسکو میپردازیم :

1-ست کردن IP بر روی  native vlan  همان vlan 1 

2-vlan 1 را باید از حالت خاموش در بیاوریم 

3-فعال کردن vty بر روی لاین های 0-4  و همچنین قرار دادن پسوورد بر روی لاین vty  

4-فعال کردن پسوورد برای privillage mode 

5-ساخت یوز نیم و پسوورد به صورت Local بر روی سوئیچ و ست کردن ان به لاین vty  با نوشت گزینه login local

Switch(config)#interface vlan 1

Switch(config-if)#ip address IP SUBNETMASK

Switch(config-if)#no shutdown

Switch(config-if)#exit

Switch(config)#line vty 0 15

Switch(config-Ln)#password PASS

Switch(config-ln)#login

برای ریموت شدن باید IP روی سیستم خودتان هم set شده باشد (در یک شبکه باشید).

وارد محیط cmd شده و ریموت به  telnet IP میزنید.

 

مرجع مقاله : نت استاک

جبران کم‌فروشی اینترنت توسط شرکت‌ها

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/21
به اشتراک گذاری در:

جبران کم‌فروشی اینترنت توسط شرکت‌ها

یکی از دغدغه‌های همیشگی کاربران بسته‌های اینترنتی، احتمال کمتر بودن حجم اینترنت دریافتی نسبت به حجم خریداری‌شده است. در واقع کم‌فروشی اینترنت یکی از مسائلی است که کاربران شرکت‌های اینترنتی همواره گوشه ذهن خود دارند و پیش می‌آید که نگران کم‌فروشی در حجم یا سرعت کمتر از سرعت اسمی خریداری شده باشند.

به همین دلیل، یکی از موضوعاتی که بارها توسط کاربران به آن اشاره شده و مسؤولان را هم به واکنش وادار کرده، حجم اینترنت دریافتی آن‌هاست. البته زمانی گفته می‌شد آن‌هایی که می‌گویند کم‌فروشی صورت می‌گیرد، باید به این نکته توجه داشته باشند که در گذشته مشترکان چند عکس و یا مطلب مکتوب را دانلود می‌کردند و حجم اینترنت آن‌ها برای مدت بیشتری دوام می‌آورد اما اکنون همین که سه تا چهار فایل ویدئویی دانلود می‌شود، چند برابر فایل‌های عکس و مکتوب حجم مصرف می‌شود.

 اخیراً محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- برخی از این کم‌فروشی‌ها را تأیید کرد. پس از اعلام وزیر ارتباطات درباره کم فروشی شرکت‌های اینترنتی، حسین فلاح جوشقانی - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - از کم‌فروشی پنج تا هشت درصدی شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ثابت خبر داد و اعلام کرد که این شرکت‌ها باید فرآیندهایشان را اصلاح و بهینه‌سازی نحوه محاسبه حجم ترافیک را انجام دهند.

وی همچنین تاکید کرد: شرکت‌ها درباره پنج درصد کم‌فروشی به ملاحظات فنی مانند سرباره ارسال و افت خط اشاره کرده‌اند که این دلایل ارتباطی به مشترکین نداشته و به منظور جلب رضایتمندی مشترکین و حفظ حقوق آن‌ها اپراتورها ملزم هستند این میزان کسری خود را در حجم بسته‌های فروخته شده به مشترکین جبران کنند.

جبران کم‌فروشی با در نظر گرفتن در محاسبه آستانه مصرف منصفانه
در این راستا اخیراً رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی اعلام کرد: پس از انتشار گزارش مبنی بر وجود مغایرت در بسته‌های اینترنتی برخی از دارندگان موافقت‌نامه پروانه ثابت و الزام آنان به جبران خدمات برای مشترکین، شرکت‌های مخابرات ایران، پارسان لین ارتباطات، پیشگامان توسعه ارتباطات، داده‌پردازی فن‌آوا و گروه فناوری ارتباطات شاتل این موضوع را در محاسبه آستانه مصرف منصفانه در نظر گرفته‌اند.

وی افزود: با توجه به اینکه شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات اینترنت ثابت، خدمات خود را به صورت غیرحجمی ارائه می‌کنند، این موضوع باید در محاسبه آستانه مصرف منصفانه در نظر گرفته شود. بر همین اساس تمامی شرکت‌های ارتباطات ثابت از جمله شرکت‌های فوق در محاسبه آستانه مصرف منصفانه، پنج تا هشت درصد اعلام شده در نامه رگولاتوری را مدنظر قرار داده‌اند. لازمه تحقق این موضوع، پیاده‌سازی در سیستم‌های امور مشترکین اپراتورهاست که با پیگیری رگولاتوری به طور کامل در این هفته پیاده‌سازی خواهد شد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به این‌که پس از اعلام رگولاتوری اکثر این شرکت‌ها ضمن اعتراض به موضوع، مستندات زیادی مبنی بر عدم کم‌فروشی به سازمان ارائه کرده‌اند، گفت: رگولاتوری نیز این مستندات را بررسی و در برخی موارد اندازه‌گیری مجدد انجام داده است که نتایج نهایی اندازه‌گیری‌های جدید نیز در طی هفته جاری اطلاع‌رسانی می‌شود.

بر این اساسی رگولاتوری تاکید کرده که بر اجرای الزامات به طور دقیق نظارت می‌کند و اپراتورها نیز به منظور جلب رضایت مشترکین و حفظ حقوق آن‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دهند. مشترکین نیز در صورت مشاهده مغایرت می‌توانند در تماس با سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ یا مراجعه به سایت https://۱۹۵.cra.ir شکایت خود را در این زمینه ثبت کنند.

مرجع خبر: نت استاک

آموزش تنظیم Static Route در IP-PBXهای دلتا

توسط: رامین رحیمی ، نازنین مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/22
به اشتراک گذاری در:

آموزش تنظیمات Static Route در IP-PBXهای دلتا

جهت استفاده از قابلیت‌های Routing در مرکز تلفن دلتا این منو در نظر گرفته ‌شده است. با استفاده از این منو می‌توان مسیر عبور Packetهای TCP/IP را مشخص نمود. فرآیند Routing یا مسیریابی، در مسیر ارتباطی برای ارسال ترافیک شبکه، به انتخاب مسیر مناسب در میان شبکه‌های موجود گفته می‌شود و Route در واقع مسیری است که ترافیک از آن عبور داده می‌شود. زمانی که شما یک Packet را در شبکه ارسال می‌کنید این Routerها هستند که با استفاده از فرآیند Routing یا مسیریابی تصمیم می‌گیرند ترافیک شما را از کدام مسیر ارتباطی به مقصد برسانند و این همان Routing است. تمامی این فرآیند از طریق نوشته شدن یا در اصطلاح فنی Learn شدن Router برای مسیرهای مختلف انجام می‌شود که ما این مسیرها یا Routeها را درون Router قرار می‌دهیم تا بداند مسیرهای موجود در شبکه‌ها چه مسیرهایی هستند. Routerها به‌صورت کلی به دو روش می‌توانند Routeهای موجود در شبکه را یاد بگیرند یا Learn کنند:

  • روش ایستا یا Static Route: که توسط کاربر سیستم به‌صورت دستی نوشته می‌شود.
  • روش پویا یا Dynamic Route: که توسط Routerها به‌صورت خودکار Learn می‌شود.

روش اضافه‌کردنRouteها به‌صورت دستی را Static Routing می‌گوییم و معمولاً برای شبکه‌هایی استفاده می‌شود که تعداد Routeهای کم و پیچیدگی‌های کمی دارد.

1. از منوی اصلی Configuration وارد زیر منوی Static Route  شده و تغییرات لازم را اعمال می‌نماید.

2. در نهایت Save Configuration و Apply Network انجام می‌شود.

Configuration/Static Routs

  • Type: تعیین نوع مسیری (Route) که می‌خواهیم تعریف نماییم.
  • IP Address: وارد نمودن آدرس IP یا رنج IP‌‌ای که می‌خواهیم برای آن Route تعریف نماییم.
  • Netmask: وارد نمودن Subnet Mask مربوط به IP مورد نظر است.
  • Gateway: وارد نمودن IP مربوط به درگاه یا Router شبکه است.
  • Comments: امکان وارد نمودن توضیحات برای مسیر مربوطه را ایجاد می‌نماید.
  • Function: در این بخش امکان ویرایش و حذف اطلاعات مربوط به مسیرها (Route) در نظر گرفته‌ شده است.
  • Route Type: این گزینه می‌تواند به یکی از دو حالت Host یا Network تنظیم گردد.

 در این منو نیزRouteهای جدید جهت مسیردهی در نظر گرفته‌ شده است.

با استفاده از دکمه Add می‏توان Static Routes ایجاد کرد.

Configuration/Static Routs/Add Static Routes

 

  • IP Address: وارد نمودن آدرس IP یا رنج IP‌‌ای که می‌خواهیم برای آن Route تعریف نماییم.
  • Netmask: وارد نمودن Subnet Mask مربوط به IP مورد نظر است.
  • Gateway: وارد نمودن IP مربوط به درگاه یا روتر شبکه است.
  • Comments: امکان وارد نمودن توضیحات برای مسیر مربوطه را ایجاد می‌نماید.

به‌عنوان مثال IP مربوط به Default Gateway در سیستم ​192.168.1.1 است. ضمناً Inteface دیگری دارید که دارای IP متفاوتی مثل192.168.50.20  است و می‌خواهید ترافیک IPهای مربوط به رنج 192.169.10.0 را از GateWay مربوط به این Inteface عبور دهید. در نتیجه می‌بایست یک Static Route به این منظور تعریف نمایید. لذا بدین‌صورت عمل کرده و مقادیر را این‌گونه تعریف می‌کنید:

  • Route Type: Network
  • IP Address: 192.168.10.0
  • Netmask: 255.155.255.0
  • Gateway: 192.168.50.1

مرجع مقاله : نت استاک

پایا، شتاب و شاپرک در اختیار سایت‌های قمار

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/22
به اشتراک گذاری در:

پایا، شتاب و شاپرک در اختیار سایت‌های قمار

قمار و شرط‌بندی در موارد مختلفی مخصوصا در خصوص نتایج مسابقات فوتبال، بسیار رایج است.
اخیراً خبری در مورد شرط‌بندی در مورد نتایج تیم‌های لیگ برتری فوتبال ایران نیز بسیار خبرساز شد و برای برخی بازیکنان هم دردسرهایی به وجود آمد.

برخلاف گذشته که قمار به صورت فیزیکی و با پول نقد انجام می‌شد، امروز بهترین روش برای این بیزنس نامشروع، استفاده از فضای سایبری است. زیرا افراد می‌توانند با هویت نامشخص و در مقیاس بزرگ در این شرط‌بندی‌ها شرکت کرده و امکان پرداخت الکترونیک و بستر IPG و کارت به کارت نیز، کار را برای انتقال پول بین برنده و بازنده، بسیار ساده کرده است.

براساس قوانین جاری کشور از جمله قانون مجازات اسلامی نه فقط شرکت در قمار جرم است، بلکه دایرکردن قمارخانه نیز جرمی بزرگ‌تر است. این در حالی است که قانون مجازات اسلامی، تأکیدات مهمی نیز در باب جرم افرادی که به اشکال مختلف در ایجاد قمارخانه مشارکت دارند یا در پولشویی آن‌ها را کمک می‌کنند، صراحت ندارد و همین موضوع باعث شده تا سیستم بانکی و شرکت‌هایی با تخصص پرداخت، به قماربازان و صاحبان کلوپ‌های مجازی خدمت ارایه دهند.

تعداد سایت‌ها و حجم مبالغ
طبق اعلام فرماندهی پلیس فتا در آذرماه ۹۷: پارسال سایت‌هایی که در حوزه قمار و شرطبندی وتبلیغ این دسته از سایت‌ها فعالیت داشتند بالغ بر ۱۵۰۰ سایت هستند که توسط پلیس فتا شناسایی شده و در مجموع برای این سایت‌ها ۹۱۳ پرونده تشکیل شده و در دست پیگیری است. همچنین رییس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا درباره مبلغ مسدودی از پرونده‌های قمار و شرط‌بندی که توسط پلیس فتا پیگیری شده، گفت: مبلغ مسدودی که در قالب ۹۱۳ پرونده تشکیل شده در رابطه با سایت‌های قمار و شرط‌بندی تشکیل شده، بالغ بر ۷۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده یعنی در حدود ۷۲ میلیارد تومان بوده که نشان می‌دهد گردش مالی سایت‌های قمار و شرط‌بندی قابل توجه است که این مبلغ بسیار زیاد صرفا مسدود شده است.

مکانیزم عمل این سایت‌ها به این صورت است که ابتدا یک شرکت پوششی در ایران ثبت می‌کنند و سپس مراحل اخذ نماد الکترونیکی از وزارت صنعت را طی کرده و با مذاکره با یک شرکت PSP یا پرداختیار، می‌توانند درگاه پرداخت الکترونیک IPG دریافت کنند. پس از آن، این درگاه پرداخت را برای استفاده در سایت‌های قمار و شرط‌بندی استفاده کرده و از عدم نظارت سیستماتیک و دقیق ناظران شامل، مرکز توسعه تجارت الکترونیک و شاپرک سواستفاده می‌کنند.

این مساله سبب می‌شود تعداد زیادی از جرایم در حوزه سایبری مربوط به سایت‌های قمار باشد. اخیراً هم گزارش شده که گردانندگان این سایت‌ها، با سواستفاده از قربانیان خود، کارت و حساب آن‌ها را اجاره کرده و با در اختیار داشتن اطلاعات کارتشان، پول‌ها را بین بازندگان و برندگان جابجا می‌کنند.

در همین راستا، سرهنگ حسین راستا در دی ماه سال گذشته این چنین اعلام کرد: گردانندگان سایت‌های قمار و شرط‌بندی به دنبال اجاره کارت، شماره حساب بانکی و درگاه بانکی شهروندان هستند تا اعمال مجرمانه خود را از آن طریق پیش برده و از دست قانون فرار کنند. این مجرمان حرفه‌ای برای این کار سراغ افراد کم درآمد جامعه رفته و با بیان اینکه حاضر هستند ماهانه مبلغی را به آنها پرداخت نمایند از آنها تقاضای در اختیار گرفتن کارت، شماره حساب بانکی می‌کنند و حتی حاضر هستند با هزینه‌های خود برای این افراد در بانک‌ها حساب باز کنند. پس از آن با در اختیار داشتن این اطلاعات بانکی در فضای مجازی به ترویج و توسعه سایت‌های شرط‌بندی و قمار می‌پردازند. گردانندگان سایت‌های شرط‌بندی و قمار حتی به سراغ کسب‌ و کارهایی که دارای درگاه بانکی هستند رفته و خواهان اجاره یا حتی خرید درگاه بانکی آنها هستند، تا از طریق درگاه بانکی آنها اعمال مجرمانه خود را انجام دهند.

بنابراین علاوه بر سرویس IPG و پرداخت شاپرکی، که از سوی شرکت‌های پرداخت و پرداختیارها در اختیار گردانندگان سایت‌های قمار قرار می‌گیرد و نظارت دقیقی بر این گردش‌ها نیست، اپلیکیشن‌هایی هم هستند که سرویس کارت به کارت و انتقال به شبا یعنی سرویس‌های شتاب و پایا نیز در اختیار این سایت‌ها قرار می‌دهند.
 نقش سیستم پرداخت الکترونیک کشور
سیستم پرداخت الکترونیک، یکی از زیرساخت‌های مهم تجارت الکترونیک است. مرحله نهایی هر معامله، جابجایی وجه است و اگر پرداخت الکترونیک نباشد، تجارت در بستر سایبری معنای خود را از دست می‌دهد.
تجارت کثیف مانند کاری که سایت‌های قمارو شرط‌بندی انجام می‌دهند و حتی فراتر از آن پولشویی که بر بستر همین سایت‌ها اتفاق می‌افتد، یکی از آفت‌هایی است که سیستم بانکداری و پرداخت کشور باید از آن مراقبت کند.

چند ماه قبل، روابط عمومی شاپرک چنین اعلام کرد که، پایش و انسداد سریع درگاه‌های پرداخت اینترنتی فعال در سایت‌های قمار، شرط‌بندی و سایر مصادیق مجرمانه همواره در دستور کار شبکه پرداخت کشور بوده اما پس از اوج‌گیری فعالیت این سایت‌ها به بهانه برگزاری جام‌جهانی فوتبال در تابستان گذشته، هماهنگی‌های جدیدی میان بانک‌مرکزی، دادستانی، پلیس فتا، وزارت اطلاعات و سایر نهادهای مرتبط صورت گرفت که نتیجه این هماهنگی‌ها چابکی بیشتر شبکه پرداخت الکترونیک در برخورد با درگاه‌های پرداخت اینترنتی فعال در سایت‌های غیرقانونی بوده است.

در ادامه، شاپرک این چنین بیان کرد که طبق تازه‌ترین آمار واحد نظارت بر شبکه شاپرک از ابتدای سال ۹۷ تا ۲۵ آذر ماه همان سال، مجموعا ۳۵۴۰ پایانه متعلق به ۳۱۳۴ پذیرنده که از درگاه‌های ثبت شده به نام آن‌ها در سایت‌های قمار و غیره سوءاستفاده می‌شد، غیرفعال شده و ۷۳۴ کد ملی نیز در فهرست سیاه قرار گرفته‌ است.

باید توجه داشت که نقش شاپرک و پلیس فتا در این گونه جرایم کاملاً متفاوت است. به عبارتی پلیس فتا در پیش و پس از وقوع جرم می‌تواند کار پیشگیرانه و یا اقدامی پیگیرانه داشته باشد، حال آن که شاپرک و حتی مرکز کاشف در بانک مرکزی، در حین انجام اعمال مجرمانه بر بستر سیستم‌های انتقال پول، می‌بایست نظارت کافی را صورت دهند. همان گونه که اگر شخصی در هر کجای دنیا، پولی را به شعبه وارد کند، از وی در مورد منشا این پول تحقیق می‌شود، در فضای سایبری نیز باید چنین نظارتی صورت گیرد تا پول‌های کثیف، از طریق سیستم‌های آنلاین شسته نشوند.

‌چه بسا که یکی از دلایل اصلی تأخیر در تسویه وجوه شاپرک از ۷ سیکل در روز به یک سیکل نیز اعمال نظارت بیشتر بر روند معاملات بوده است. بانک مرکزی نیز می‌تواند با اعمال مکانیزم‌های مختلف جلوی روند اجاره کارت یا حساب را بگیرد. چطور است که یک شخص بدون اعتبار کافی، می‌تواند با افتتاح یک حساب، کارت دبیت بدون سقف جابجایی پول دریافت کند؟ یکی از راهکارهای حل و فصل این موارد، رجوع به تجربه‌های موفق دنیا در زمینه دسته‌بندی کارت‌ها و اعمال سقف در تعداد و مبلغ تراکنش در کارت‌هاست که فعلاً در کشور ما اجرا نمی‌شود.

سومین نهادی که باید نظارت کافی را صورت دهد، بانک‌ها و مخصوصا کمیته‌های ضد پولشویی آن‌هاست که انتظار می‌رود بر اپلیکیشن‌های شرکت‌های بانکی و همچنین عملکرد شرکت‌های PSP خود نظارت دقیق داشته باشند.
 

مرجع خبر : نت استاک

مانیتورینگ اطلاعات سوئیچ یا روتر سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/25
به اشتراک گذاری در:

آموزش مانیتورینگ اطلاعات سوئیچ یا روتر سیسکو

از پرکاربرد ترین دستورات سیسکو میتوان به مجموعه دستورات show اشاره کرد، با استفاده از این مجموعه دستورات میتوان تقریبا همه اطلاعات مورد نیاز در یک سوئیچ (Switch) و یا روتر (Router) سیسکو را مشاهده کرد :

1.وضعیت تمامی interface های روتر را نمایش می دهد.

PSdelta#show interfaces 

2. وضعیت fa0/0 را نمایش می دهد ، شما می توانید هر interface دیگری را انتخاب کنید

PSdelta#show interface fa0/0

3.نمایش ساعت سوئیچ و روتر

PSdelta#show clock

4.نمایش Hostname و آدرس های IP که روی روتر یا سوئیچ سیسکو قرار گرفته است را نمایش می دهد.

PSdelta#show hosts

5.نمایش کاربران متصل به روتر یا سوئیچ سیسکو

PSdelta#show users

6.نمایش اطلاعات حافظه فلش

PSdelta#show flash

7. نمایش تاریخچه تمامی دستوراتی که در IOS وارد شده است

 PSdelta#show history

8.نمایش وضعیت و آدرس IPv4 هایی که به interface روتر یا سوئیچ سیسکو داده شده

PSdelta#show ip interface brief

10.نمایش جدول آرپ (ARP table) سوئیچ یا روتر سیسکو

PSdelta#show arp

11.نمایش تنظیمات startup-configuration روتر یا سوئیچ سیسکو

PSdelta#show statup-config

12.نمایش جدول مسیر یابی روتر(Routing Table)

PSdelta#show ip route

13.نمایش تنظیمات در حال اجرا روی سوئیچ و یا روتر سیسکو

                                                                                                                                                    PSdelta#show running-config

14.نمایس وضعیت هر یک از پورت های Fast

PSdelta#show interface fa0/0

 

 

مرجع مقاله : نت استاک

SIP و NAT - نحوه تنظیم Asterisk برای حل مشکل عدم عبور صدا یا صدای یک طرفه

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/25
به اشتراک گذاری در:

در این پست توپولوژی را بررسی می کنیم که Asterisk به عنوان SIP Server  درون شبکه NAT شده  و IP Phone  ها خارج از شبکه قرار دارند . شاید در نگاه اول به نظر بیاد که Forward کردن پورت 5060  که برای سیگنالینگ SIP استفاده میشود ، مشکل را حل کند ولی تتظیمات مخصوص NAT در Asterisk  و محدود کردن پورت های مورد استفاده پروتکل  RTP نیز از جمله کارهایی که برای حل این مشکل باید انجام شود .

تنظیمات مربوط به NAT در Asterisk  در دو فایل sip.conf و rtp.conf  گنجانده شده است .

بهتره از فایل rtp.conf  شروع کنیم . همانطور که می دانید بعد از عملیات Signalling  که توسط پروتکل SIP انجام می شود نوبت به Real-time Transfer Protocol یا همان RTP است تا صدا را بین دو گوشی تلفن منتقل کند . اما RTP مشابه SIP از یک پورت خاص (پورت شماره 5060 ) استفاده نمی کند بلکه در هر ارتباط از یک رنج پورت خاص برای انتفال Media بهره می برد . برای Forward کردن این رنج در فایروال یا مسیر یاب که انجام عملیات NAT را بر عهده دارد باید این رنج را بدانید و انرا با توجه به تعداد کلاینت ها محدود تر کنید تا مشکلی در عملیات PortForwarding در فایروال یا مسیریاب ایجاد نشود .

این رنج پورت در بخش [general] فایل rtp.conf در مسیر /etc/asterisk قابل مشاهده و تنظیم است . که در اینجا این رنج را به صد پورت محدود کرده ایم .

[general]

rtpstart=10000 ; first port to use

rtpend=10100   ; last port to use 

اگر از لینوکس و IPTables برای عملیات مسیریابی یا فایروال استفاده می کنید می توانید از دستورات زیر برای تنظیم قوانین IPtables  بهره ببرید .

iptables -t nat -A PREROUTING -i eth0 -p udp \
-m udp  dport 10000:10100 -j DNAT \
 to-destination 192.168.16.1
iptables -t nat -A PREROUTING -i eth0 -p udp \
-m udp  dport 5060 -j DNAT \
 to-destination 192.168.16.11

مرحله دوم تنظیمان مربوط به NAT در فایل sip.conf در مسیر /etc/asterisk  است .

در بخش [general] پارامتر externip را با آدرس آی پی عمومی فایروال یا مسیریاب شبکه که در مثال ما 217.219.220.220   است را مقدار دهی کنید . و رنج آی پی های داخلی شبکه را در پارامتر localnet وارد کنید .

[general]
localnet=192.168.16.0/255.255.255.0 ; or your subnet 
externip=217.219.220.220               ; use your address
حال باید برای گوش های آی پی ای که در خارج از شبکه محلی هستند باید پارامتر nat را yes کنید .
 اضافه کردن پارامتر qualify=yes باعث میشود تا Asterisk به صورت دائم ارتباط را چک کند و به عبارتی زنده نگه دارد 
تا ترجمه NAT از فایروال یا مسیر یاب پاک نشود . 
[YOURREMOTEPEER]               ; your peer's name
nat=yes
qualify=yes                    ; Force keepalives

مرجع مقاله : نت استاک

نمایشگاه محصولات صنعتی و صادراتی ایران در اربیل عراق

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/25
به اشتراک گذاری در:

نمایشگاه محصولات صنعتی و صادراتی ایران در اربیل عراق

در این نمایشگاه اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران به عنوان تخصصی ترین تشکل حوزه ICT جمهوری اسلامی ایران  حضور داشته و  توانمندی های اعضای خود را به بازدیدگنندگان در این نمایشگاه تشریح نمودند

یکی از اهدف حضور اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران در این نمایشگاه توسعه و افزایش سهم بازار جمهوری اسلامی ایران در حوزه های فن آوری اطلاعات و ارتباطات  در کشور‌های هدف می باشد . به گفته محمد باقر میرزایی منش عضو هییت مدیره اتحادیه که در نمایشگاه مذکور  و در پاویون اتحادیه حضور دارد ” بازار بکر کشور عراق بهترین بازار جهت توسعه صادرات محصولات تولیدی  / خدمات واحد‌های صنعتی عضو اتحادیه است که باید از این فرصت در راستای رونق تولید، صادرات خدمات فنی و مهندسی  به صورت بهینه استفاده کرد”

در این رویداد بزرگ  اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران نشست های متعددی را برنامه ریزی نموده و در روزهای نخست نمایشگاه،  نشست های تخصصی متعددی را  با طرف های تجاری اربیل عراق  داشته و ضمن ملاقات سر کنسول ایران در اربیل و همچنین  رایزن اقتصادی ایران در اربیل در روزهای باقیمانده نمایشگاه نشست هایی را با مدیران وزارت ارتباطات عراق و مسولین مخابرات حوزه های مختلف خواهد داشت

در این نمایشگاه  توضیحات کاملی از 46 قلم از کالاهای صادراتی اعضا اتحادیه به بازدیدکنندگان مرتبط ارایه گردید و امیدوار است این فعالیت ها  ،توسعه صادرات محصولات /خدمات حوزه فن آوری و اطلاعات کشور را فراهم سازدیکی از نکات قابل توجه در این نمایشگاه بازدید تعداد قابل توجهی از فعالان اقتصادی و مسولین مخابراتی و حوزه فن آوری اطلاعات  عراق  از غرفه های کارخانجات مخابراتی ایران (ITMC) و صنایع ارتباطی آوا  بوده  که پیش بینی میشود که این بازدیدها و نشست های انجام شده نیز به توافقات و تفاهم نامه هایی در راستای همکاری های مشترک منجر شود

مرجع خبر : نت استاک

مدیریت ایجاد سطوح دسترسی مرکز تلفن دلتا

توسط: رامین رحیمی ، نازنین مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/26
به اشتراک گذاری در:

آموزش مدیریت ایجاد سطوح دسترسی مرکز تلفن دلتا

در مرکزتلفن دلتا نحوه تعریف و تعیین سطوح دسترسی هر کاربر یا اپراتور سیستم به‌گونه‌ای طراحی و ارائه ‌شده است که از انعطاف‌پذیری بسیار بالایی برخوردار بوده و امکان تعیین گستره فعالیت هر کاربر یا اپراتور به‌صورت کاملاً مجزا و حتی سلسله مراتبی در نظر گرفته‌ شده است.

در منوهای مربوط به این قابلیت، به‌ویژه در زیر منوی Privileges، این موضوع به‌وضوح پیاده‌سازی شده است.

ایجاد سطوح دسترسی

برای ایجاد سطوح دسترسی مراحل ذیل را دنبال کنید:

1. ورود به زیر منویSystem Admins  از منوی اصلی Configuration

2. تعریف کاربر جدید

3. تعریف Role برای کاربر جدید

4. تخصیص سطوح دسترسی به کاربر جدید

وارد منوی System Admins جهت تعریف کاربران جدید سیستم شوید.

Configuration/System Admins

منوی ذیل در صفحه‌ نمایش داده می‌شود:

  • New User: با استفاده از این گزینه امکان تعریف یک کاربر جدید فراهم ‌شده است.
  • Remove: با استفاده از این گزینه پاک کردن کاربر تعریف‌ شده فراهم می‌گردد.
  • Roles: نقش‌های کاربران تعریف ‌شده بر اساس سطح دسترسی آن‌ها در این قسمت تعریف می‌گردد.
  • Refresh: بارگذاری مجدد صفحه را مقدور می‌سازد.

در مرحله دوم با استفاده از فشردن دکمه New User می‌توان اپراتور یا کاربر جدید برای سیستم تعریف کرد. و سپس اطلاعات زیر را تنظیم نمود.

  • User Name: نام کاربری برای کاربر سیستم است.
  • Full Name: نام کامل کاربر تعریف‌ شده است.
  • Password: رمز عبور کاربر تعریف‌ شده جهت ایجاد امنیت دسترسی است.
  • Role: نقش تخصیص داده ‌شده به کاربر و سطح دسترسی آن است. در حین تعریف کاربر جدید به‌صورت پیش‌فرض نقش Admin می‌گیرد.
  • Active: با استفاده از این گزینه فعال‌سازی یا غیر فعال‌سازی کاربر میسر می‌گردد. به‌صورت پیش‌فرض کاربر جدید در حالت فعال تنظیم می‌شود.
  • Comments: امکان اضافه نمودن توضیحات با استفاده از این بخش میسر شده است.
  • Language: با استفاده از این بخش انتخاب زبان منوهای مرکز تلفن برای کاربر در دو حالت فارسی یا انگلیسی فراهم ‌شده است.

توجه: با Double Click بر روی هر سطر جدول، آن سطر به حالت ویرایش در می‌آید.

نکته: با استفاده از کلیدهای Ctrl+Right Click می‌توان چند سطر از جدول را انتخاب نمود که در این حالت امکان حذف گروهی نیز وجود دارد.

نکته: رمز کاربر جدید به‌صورت پیش‌فرض همانند نام کاربری تعریف ‌شده، ایجاد می‌گردد. که در ستون Password امکان تغییر رمز کاربر فراهم است.

نکته: مدیر سیستم با نام کاربری Admin قابل‌حذف شدن از لیست کاربران نیست.

در مرحله سوم، بر روی دکمه Roles کلیک کرده و وارد صفحه تعریف نقش مطابق شکل 16 می‌شویم. می‌توان در این بخش با استفاده دکمه‌های ذیل تنظیماتی را صورت داد:

Configuration/System Admins/Roles

  • New Role: تعریف نقش جدید با استفاده از این قسمت فراهم آمده است.
  • Remove: با استفاده از این گزینه پاک کردن نقش تعریف ‌شده امکان‌پذیر می‌گردد.
  • Privileges: با استفاده از این گزینه تعیین سطح دسترسی کاربر تعریف‌ شده امکان‌پذیر می‌گردد.
  • Admins: بازگشت به منوی Admins با استفاده از این دکمه فراهم ‌شده است.
  • Refresh: بارگذاری مجدد صفحه با استفاده از انتخاب این گزینه انجام می‌پذیرد.

تعریف نقش جدید برای هر یک از کاربران یا اپراتورها با دکمه New Role امکان‌پذیر است.

در مرحله چهارم با انتخاب Role مورد نظر و کلیک بر روی دکمه Privileges تعیین سطح دسترسی هر کاربر یا اپراتور صورت می‏گیرد؛ بدین‌صورت که پنجره Privileges شامل درختواره سطوح دسترسی برای مدیر سیستم نمایش داده می‌شود. با استفاده از درختواره Privileges، منوهای در دسترس هر کاربر تعیین و مشخص می‌گردد. و سپس با دکمه Save تغییرات ذخیره می‌شود.

Configuration/System Admins/Roles/Privileges

نکته: بعد از انتخاب هر آیتم در درختواره سطوح دسترسی، می‌بایست حتماً آیتم Menu جهت نمایش آن زیر منو انتخاب گردد. در غیر این صورت گزینه انتخابی در منوها ظاهر نمی‌شود.

نکته: نقش پیش‌فرض در سیستم با نام «Admin» به ‌تمامی منوها دسترسی داشته و سطح دسترسی آن غیرقابل تغییر است.

 

مرجع مقالات : نت استاک

بیشترین تعداد کاربر اینترنت

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/26
به اشتراک گذاری در:

بیشترین تعداد کاربر اینترنت در چین و هند/ ایران رتبه ۱۲ را دارد

بعد از این دو کشور آمریکا، اندونزی، برزیل، ژاپن، روسیه، مکزیک، آلمان، فیلیپین، انگلیس، ایران، نیجریه، فرانسه و ترکیه بیشترین تعداد کاربران اینترنت را به خود اختصاص داده اند. لذا ایران هم اکنون دوازدهمین کشور در فهرست برترین کشورها از نظر تعداد کاربران اینترنت است.

در حال حاضر میزان جمعیت آنلاین جهان از مرز ۵۰ درصد گذشته و به ۳.۸ میلیارد نفر رسیده است. بر طبق همین گزارش از میان ۱۰ شرکت که در جهان با ارزش ترین هستند، هفت شرکت در حوزه فناوری فعال هستند که از جمله آنها می‌توان به مایکروسافت، آمازون، اپل، آلفابت و فیس بوک اشاره کرد. همچنین از میان ۳۰ شرکت برتر جهان از نظر میزان ارزش ۷ شرکت چینی هستند.

همین گزارش نشان می‌دهد، مدت زمان صرف شده برای مشاهده محتوای چند رسانه‌ای از طریق گوشی‌های هوشمند با مدت زمان صرف شده برای این کار از طریق تلویزیون‌ها تقریباً برابر شده و این مساله زنگ‌های خطر را برای شبکه‌های تلویزیونی به صدا درآورده است.

اپراتور تلفن همراه هندی Reliance Jio با ۳۰۷ میلیون نفر مشترک رکورد ۱۷ اگزابایتی را در زمینه مصرف داده توسط مشترکان خود در سال ۲۰۱۸ به ثبت رسانده است. این در حالی است که کل مصرف ترافیک اینترنت دنیا در ماه در سال ۲۰۱۰ به حدود ۲۱ اگزابایت می‌رسید که حالا به رقم ۱۲۲ اگزابایت رسیده است.

میزان نصب بلندگوی هوشمند آمازون اکو در سراسر جهان که چهار سال قبل عرضه شد از مرز ۴۷ میلیون واحد گذشته است.

استقبال از پوشیدنی‌های هوشمند نیز رو به افزایش است و تعداد کاربران آنها در چهار سال اخیر دو برابر شده و به ۵۲ میلیون نفر رسیده است. تعداد کاربران بازی‌های ویدئویی در جهان با رشد ۶ درصدی در سال ۲۰۱۸ به ۲.۴ میلیارد نفر رسید.

همچنین در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ حدود ۸۷ درصد از ترافیک وب جهانی رمزگذاری شده بود که نسبت به رقم ۵۳ درصدی سه سال قبل افزایش چشمگیری نشان می‌دهد. در حال حاضر فیس بوک و یوتیوب و توئیتر با تصاحب ۴۳، ۲۱ و ۱۲ درصد از بازار خبر اینترنتی مهم‌ترین منابع کسب خبر در فضای مجازی محسوب می‌شوند.

۴۲ درصد از نوجوانان آمریکایی در زمان استفاده از اینترنت نامگذاری های زننده و توهین آمیز را تجربه کرده اند و ۱۶ درصد شاهد تهدید آزار فیزیکی بوده اند.

منبع خبر : نت استاک

برقراری ارتباط گیت وی Sangoma سری Vega و مایکروسافت لینک Microsoft Lync

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/27
به اشتراک گذاری در:

آموزش ارتباط گیت وی سنگوما و Microsoft Lync

در این مقاله قصد داریم روش برقرای ارتباط میان گیت وی های Vega سری (100G, 200G, 400G) و نرم افزار Lync محصول شرکت مایکروسافت را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

تعاریف مختلفی برای سیستم های جامع ارتباطی (Unified Communications) وجود دارد، اما به صورت عمومی، ترکیب کانال های بلادرنگ و آفلاین همچون تلفن، ویدیو، ایمیل، فکس و چت، و همچنین همراه شدن با قابلیت های دیگری مانند Click-to-Dial، به صورت یکپارچه و در یک محیط واحد، یک سیستم UC تلقی می گردد. در سیستم های UC کاربران از طریق یک ابزار واحد، می توانند تمامی کانال های ارتباطی خود را در هر جایی مدیریت کنند.

مایکروسافت لینک (Microsoft Lync)، یکی از راه حل های شناخته شده برای سیستم های UC می باشد.

lync

Lync دارای سه رول اصلی است که عبارتند از:

  • A/V, Web Conferencing and application Sharing
  • IM and Presence
  • Enterprise Voice PBX

همچنین Lync برای فراهم کردن هر یک از رول ها، از اجزای مختلفی بهره می برد که هر یک پیچیدگی ها و تنظیمات خاص خود را دارند. این اجزا عبارتند از : Lync Mediation Server، Lync Edge Server، Active Directory، Reverse Proxy و Exchange. هر یک از این اجزا، تنظیمات خاص خود را دارند که در از شرح آن ها پرهیز می کنیم.

یکی از بخش های مهم سیستم های جامع ارتباطی همچون Lync ارتباط با شبکه مخابرات (PSTN) و سایر سیستم های تلفنی از طریق پروتکل های استاندارد می باشد. در دنیای Lync، درگاه این ارتباطات تلفنی Mediation Server می باشد. به عبارت بهتر تمامی ترانک های ختم شده به گیت وی VoIP، از طریق ترانک SIP به Mediation Server وارد می شوند. در شکل زیر ساختار رایج محیط های Lync آورده شده است.

vega and lync

در ادامه تنظیمات لازم جهت برقراری ارتباط میان Mediation Server و گیت وی VoIP سری Vega محصول شرکت Sangoma را شرح می دهیم؛ بدین صورت که ابتدا تنظیمات مایکروسافت Lync و سپس تنظیمات گیت وی Sangoma مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

تنظیمات Microsoft Lync 2013

برای برقراری ارتباط با گیت وی لازم است تا ترانک مربوطه در سرور Mediation نیز تعریف گردد و سپس یک Role برای مسیریابی تماس ها به سمت گیت وی ایجاد شود که در ادامه مقاله، این تنظیمات را بررسی می کنیم. در این آموزش، از نسخه ی 2013 مایکروسافت Lync استفاده شده است.

 

ایجاد ترانک:

ابتدا باید در پنل Topology Builder، و در بخش Mediation pools، از قسمت gateway PSTN، properties گرفته و از فعال بودن Enable TCP port، اطمینان پیدا کنید. همچنین لازم است پورت های تعریف شده در این بخش با آنچه در گیت وی تعریف کرده اید، مشابه باشند.

microsoft-lync-sangoma گیت وی

پس از بررسی این موارد، از قسمت خارج شده و در پنل Topology Builder و در شاخه Shared Components بر روی PSTN gateway راست کلیک کرده و New IP/PSTN Gateway را انتخاب نمایید. در این قسمت باید FQDN و آدرس IP گیت وی Vega را وارد کنید.

microsoft-lync-sangoma-fqdn

 

microsoft-lync-sangoma-ip

 پس از اتمام تعاریف و ایجاد PSTN gateway، به صورت اتوماتیک یک SIP Trunk در بخش Trunk اضافه می شود. لازم است تا از تنظیمات مربوط به پورت ها در این قسمت نیز اطمینان حاصل نمایید.

lync-sangoma

پس از تمکیل این مراحل و ایجاد ترانک مورد نظر، باید تنظیمات مربوط به مسیریابی نیز انجام شود. برای این منظور در کنترل پنل مایکروسافت Lync به بخش Voice Routing رفته و در تب Route، با ایجاد یک route جدید، ترانک تعریف شده در قسمت قبل را معرفی می کنیم.

lync-sangoma-1

همچنین در قسمت Associated PSTN Usages نیز Long Distance را انتخاب نمایید.

lync-sangoma-2

در گام آخر نیز، در تب Dial Plan الگوی شماره تلفن هایی که باید به سمت گیت وی مسیریابی شوند را تعریف می کنیم.

lync-sangoma-3

 تنظیمات گیت وی ویپ سنگوما

از طریق بخش “Quick Config” وارد بخش “Basic Config” شده و تنظیمات مربوط به کشور را به “UK” تغییر دهید.

vega-and-lync-0

 در قسمت “Quick Config” و تب “VoIP” ، پارامتر “SIP Domain” را با توجه به Domain مربوط به Lync Server 2013 وارد کنید.

همچنین در فیلد “SIP Server IP/Name” نام یا آدرس IP مربوط به Mediation server را وارد کنید.

vega-and-lync-001

همان طور که در شکل زیر نشان داده شده است، از قسمت Quick Config برای اعمال تنظیمات E1، وارد Tab مربوط به E1 شوید.

vega-and-lync-002

چون قصد داریم راه اندازی را از ابتدا انجام دهیم، بر روی گزینه “New install” کلیک کنید. در ادامه Save و Apply setting را انجام دهید تا تغییرات اعمال شده و ذخیره گردند.

vega-and-lync-1

تنظیمات سیستم گیت وی ویپ سنگوما

حال به بررسی تنظیمات بیشتر در قسمت “Expert Config” می پردازیم.

vega-and-lync-2

از قسمت “Expert Config” وارد بخش LAN/WAN شده و یک نام مشخص برای دستگاه گیت وی Sangoma وارد کنید.

vega-and-lync-3

توجه داشته باشید که بر روی DNS سرور، یک record DNS برای گیت وی Vega اضافه کنید تا سرور Lync برای ارتباط با گیت وی دچار مشکل نشود. در ادامه تنظیمات، در همین صفحه در بخش “DNS Parameters”، آدرس IP مربوط به DNS Server را در فیلد “Static DNS Servers” وارد کرده و بر روی Submit کلیک کنید تا تغییرات مورد نظر اعمال شوند.

vega-and-lync-4

تنظیمات SIP در گیت وی سنگوما

از بخش Expert Config وارد قسمت SIP  شوید.

پورت مورد نظر را در قسمت “Local SIP Port” وارد کرده و گزینه “Accept Non-Proxy Invites” را فعال کنید. در ادامه برای تغییرات SIP Profile بر روی “Modify” کلیک کنید.

vega-and-lync-5

آدرس Local Domain را در قسمت نشان داده شده وارد کرده و پارامتر Transport را به TCP تغییر دهید. حال روی Submit کلیک کرده و تغییرات را ذخیره کنید.

vega-and-lync-6

• در همین بخش، یعنی“SIP > SIP Profile 1” وارد قسمت “SIP Profile 1 Proxy Parameters 1” شده و تنظیمات را همانند شکل زیر، اعمال کنید.

• “Request-URI Port” را با توجه به شماره پورت Mediation server برای ارتباط SIP وارد کنید.

• در “Accessibility Check” گزینه “options” را انتخاب کنید.

• در “Accessibility Check Transport” گزینه TCP را انتخاب کرده و برای اعمال تغییرات بر روی Submit کلیک کنید.

vega-and-lync-7

 • در همین قسمت، بر روی Modify کلیک کرده تا به قسمت تنظیمات Sip Proxy وارد شوید.

در نظر داشته باشید که:

• Proxy1 فعال شده باشد (تیک Enable)

• فیلد “IP/DNS Name” را با توجه به Mediation server وارد کنید.

• فیلد “Port” برای ارتباط SIP با Mediation server در نظر گرفته شود.

vega-and-lync-8

از Expert Config وارد قسمت SIP شده و وارد بخش Advanced SIP شوید.

• “REFER INVITE to proxy” را فعال کنید.

• “User-Agent header” را فعال کنید.

• در فیلد “Outgoing Call Setup Timeout” مقدار 180000 را وارد کرده و در نهایت “Submit” را کلیک کنید.

vega-and-lync-9

در ادامه وارد “Expert Config > Advanced” شده و در از طریق فیلد “CLI Command” دستورات زیر را به ترتیب وارد کنید.

• set .sip.sig_transport=tcp

• set ._advanced.sip.max_forks=20

vega and lync 10

پس از مراحل ذکر شده از مسیر “Expert Config > SIP” وارد قسمت “SIP Response-Q.931 Cause Mapping” شده پارامترهای زیر را بدین صورت مقدار دهی کنید.

• برای پارامتر “488” مقدار 31 را وارد کنید.

• برای پارامتر “606” مقدار 31 را وارد کنید.

vega-and-lync-11

دوباره از مسیر “Expert Config > SIP” وارد قسمت “SIP Response-Q.931 Cause Mapping” شده پارامتر زیر را بدین صورت مقدار دهی کنید.

• برای پارامتر “18” مقدار 408 را وارد کنید.

vega-and-lync-16

در همین صفحه:

• برای پارامتر “102”مقدار 504 را وارد کنید و “Submit” کنید.

vega-and-lync-14

 

تنظیمات بخش  Media درگیت وی سنگوما

از مسیر “Expert Config > Media” وارد قسمت “Packet Profile > Packet profile1” بر روی “Modify” کلیک کرده و وارد “Media > Packet Profile 1” شوید.

• “Silence Suppression” را فعال کنید.

• “Out of Band DTMF” را فعال کنید و submit کنید.

vega-and-lync-15

تنظیمات مربوطه را Save کرده و گیت وی Sangoma را Reboot کنید.

 

مرجع مقاله : نت استاک

نارضایتی ۸۳درصدی از نحوه پشتیبانی سرویس‌دهندگان اینترنت

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/27
به اشتراک گذاری در:

نارضایتی ۸۳درصدی از نحوه پشتیبانی سرویس‌دهندگان اینترنت

دیروز پس از آن‌که وزیر ارتباطات در توئیتر خود از وضعیت نامناسب خدمت‌رسانی پشتیبانی مخابرات و چند سرویس‌دهنده دیگر ابراز نارضایتی کرد و به آن‌ها یک مهلت دو هفته‌ای برای بهبود اوضاع داد، مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نظرسنجی را در سایت این وزارتخانه طراحی کرد که بر اساس آن کاربران می‌توانند ارائه خدمات پشتیبانی سرویس‌دهندگان اینترنت را ارزیابی و میزان رضایت کاربران از این خدمات را اعلام کند.

بر اساس نتایج این نظرسنجی تا الان، ۸۳ درصد از شرکت‌کنندگان به عدم رضایت رأی دادند و حدود ۱۷ درصد تا حدودی از ارائه خدمات و نحوه پشتیبانی رضایت داشتند. در این نظرسنجی حتی یک نفر هم به میزان رضایت از نحوه خدمات اپراتورها پاسخ «بله» نداده است.

احتمالاً این نظرسنجی برای برنامه‌ریزی بهتر انجام شده و در آینده برای بهبود کیفیت خدمت‌رسانی بهتر از آن استفاده خواهد شد. ماجرای وضعیت نامناسب خدمت‌رسانی پشتیبانی مخابرات دیروز در حالی شروع شد که وزیر ارتباطات به صورت ناشناس با این مرکز تماس گرفت و مشخص شد کیفیت پاسخگویی، زمان انتظار و اطلاعات کارشناس رضایت‌بخش نبوده است.

آذری جهرمی در توئیتر خود با طرح این مسئله، یک ضرب الاجل دو هفته‌ای به سرویس‌دهندگان و سازمان تنظیم مقررات داد تا مشکلات را برطرف کنند.

او در این خصوص نوشت: امروز با پشتیبانی مخابرات (۲۰۲۰) و چند سرویس‌دهنده دیگر تماس گرفتم. کیفیت پاسخ‌گویی اصلاً خوب نبود. برخی حتی متوجه نشدند روی خطم اینترنت ندارم. این نوع خدمت و معطل‌کردن زیاد پشت خط شایسته مردم نیست.

وزیر ارتباطات افزود: دو هفته، فقط دو هفته سازمان تنظیم مقررات و سرویس‌دهندگان فرصت دارند، این وضع را اصلاح کنند. در پایان اگر تغییرات ملموسی مشاهده نشود شخصاً به این موضوع بدون هیچ مماشاتی ورود می‌کنم و می‌دانند آن موقع چه می‌شود! نمونه آن‌را درباره ستاره‌مربع‌ها و کم‌فروشی دیده‌اند که در زمینه حق‌الناس هیچ تعارف و خط قرمزی ندارم. پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات عملکرد سرویس‌دهندگان را به نظرسنجی عمومی گذاشت.

مرجع خبر : نت استاک

تعریف کاربر (username) برای سوئیچ یا روتر سیسکو

توسط: نغمه ایزدی مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/28
به اشتراک گذاری در:

آموزش تعریف کاربر (username) برای سوئیچ یا روتر سیسکو:

برای شروع یک کاربر با پسورد میسازیم و در قسمت های مختلف از آن برای ورود به سوئیچ (Switch) یا روتر(Router) سیسکو استفاده میکنیم:

Switch(config)#username NetStock password 1234    

                                                                        

به منظور استفاده از username  و password هنگام اتصال از طریق telnet:

Switch(config)#line vty 0 15

Switch(config-line)#login local

استفاده از username و password در زمان اتصال از طریق کابل console:

Switch(config)#line console 0

Switch(config-line)#login local

نکته: اگر username  و password تعریف نکرده باشید و دستورات login local را وارد کنید و از محیط سوئیچ خارج شویم دستگاه برای همیشه قفل میشود.

مرجع مقاله : نت استاک

انتشار سند دولت هوشمند پس از نهایی شدن

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/28
به اشتراک گذاری در:
 انتشار سند دولت هوشمند پس از نهایی شدن
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با بیان اینکه هنوز برنامه‌ریزی ۱۰۰ هفته‌ای این شورا تنظیم نشده است، گفت: سند دولت هوشمند با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و سازمان اداری و استخدامی تدوین شده، اما هنوز به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مرحله انتشار نرسیده است.
به گزارش فاوانیوز به نقل از فارس، رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به این‌که هنوز برنامه‌ریزی ۱۰۰ هفته‌ای این شورا تنظیم نشده است، گفت: پیش از این به عنوان هماهنگ‌کننده در سازمان فناوری اطلاعات حضور داشتم ودر پست جدید نیز همین نقش را در بین دستگاه‌های اجرایی ایفا می‌کنم، به همین منظور باید دستورکاری را که وزیر فناوری اطلاعات تعیین کرده و بر اساس مطالبه‌گری است را بررسی و برای هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشیم.
وی افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: به‌طور قطع وظیفه اصلی ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و شورای اجرایی فناوری اطلاعات و مطالبه‌گری از حوزه توسعه کاربری فناوری اطلاعات در تمام کشور است، این مطالبه‌گری را به کمک همکاران در نهادهای متولی به انجام می‌رسانیم.
باقری اصل ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا هم از کارشناسان دستگاه‌های اجرایی و هم از مردم گزارش‌های باکیفیت‌تر و بهتری دریافت کنیم. البته این موضوع که هنوز برنامه ۱۰۰ هفته‌ای این شورا تنظیم نشده باعث می‌شود تا این موضوع را اولویت قرار دهیم.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در پایان خاطرنشان کرد: سند دولت هوشمند با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و سازمان اداری و استخدامی تدوین شده، اما هنوز به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مرحله انتشار نرسیده است و به دنبال این هستیم هرچه سریع‌تر این سند را نهایی کنیم.
 
منبع خبر : نت استاک

آموزش امن سازی مرکز تلفن(IP-PBX) بر مبنای پروتکل و پورت دسترسی

توسط: رامین رحیمی ، نازنین مطلق|آخرین به روز رسانی: 1398/03/29
به اشتراک گذاری در:

آموزش امن سازی مرکز تلفن دلتا (IP-PBX) بر مبنای پروتکل و پورت دسترسی

با استفاده از منوی Security در بخش Configuration می‌توان ازلحاظ Network برای مرکزتلفن دلتا مشخص کرد که به کدام پورت‌ها و پروتکل‌های شبکه ازجملهTCP ، UDP ، UDP وICMP اجازه دسترسی بدهد یا ندهد. همچنین در این صفحه می‌توان فهرستی از پورت‌ها و پروتکل‌های مجاز شبکه که در مرکزتلفن تعریف‌ شده را مشاهده کرد و بر روی آن‌ها عملیات حذف یا ویرایش را انجام داد.

1. از منوی اصلی Configuration وارد زیر منوی Security شده و تغییرات لازم را اعمال نمایید.

2. Apply Security و Save Configuration انجام می‌شود.

Configuration/Security

  • Apply Security: مشخصات امنیتی ایجاد شده فعال‌سازی شده و به‌کار برده می‌شود.
  • Protocol: نام پروتکل را نشان می‌دهد.
  • Port: شماره پورت مورد نظر را نشان می‌دهد.
  • Action: عملیات امنیتی انجام‌ گرفته بر روی پورت مد نظر را نشان می‌دهد.
  • Except: لیست دسترسی که از مورد امنیتی استثناء باشد در این بخش مشخص می‌گردد.
  • Comments: با استفاده از این گزینه امکان افزودن توضیحات ایجاد شده است.
  • Function: عملیات حذف و ویرایش قابل انجام بر روی هر قانون امنیتی ثبت‌ شده با استفاده از این گزینه فراهم ‌شده است.که با استفاده از زیر منوی ADD به آدرس ذیل میتوان نسبت به ایجاد یک قانون امنیتی اقدام کرد.

Configuration/Security/Add

  • Protocol: انتخاب نوع پروتکل مد نظر شامل سه پروتکل TCP، UDP و ICMP است.

  • Port: شماره پورتی را که در نظر داریم بتواند با مرکزتلفن ارتباط شبکه‌‌ای داشته باشد در این بخش مشخص می‌شود.
  • Action: به پروتکل و پورت انتخابی می‌توانیم اجازه بدهیم یا ندهیم که با مرکزتلفن ارتباط برقرار کند.

  • Except: از فهرست Access Listی را که می‌خواهیم شامل نشود و یا استثناء محسوب شود را انتخاب می‌کنیم.
  • Log: سرویس Log را برای پروتکل و پورت انتخابی فعال یا غیرفعال می‌کند.

  • Log Service Name: چنانچه سرویس Log را فعال کرده باشیم، اسمی برای این Log جهت نمایش در لیست سرویس Logها مشخص می‌شود که انحصاراً مربوط به امنیت تعریف ‌شده در این بخش است.
  • Log Level: از نظر امنیتی بایستی هر یک از رویدادهای ثبت ‌شده در سیستم رده مشخصی داشته باشد تا سیستم درباره رکورد ثبتی Log تعریفی داشته باشد. بعد از اینکه اسمی برای ثبت Log در سیستم در نظر گرفته شد جنس و سطح این نوع Logگیری مشخص می‌شود. این هفت سطح امنیتی در این بخش قابل تنظیم هستند.

  • Comments: در این قسمت امکان افزودن توضیحات در نظر گرفته ‌شده است.

مرجع مقاله : نت استاک 

جزییات انهدام یک شبکه جاسوسی سایبری در ایران

توسط: نت استاک|آخرین به روز رسانی: 1398/03/29
به اشتراک گذاری در:

جزییات انهدام یک شبکه جاسوسی سایبری در ایران

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات از انهدام بزرگترین شبکه جاسوسی آمریکا در حوزه سایبری در عرصه بین المللی خبر داد.این مقام ارشد وزارت اطلاعات تصریح کرد: نخستین بار است که شبکه جهانی اطلاعاتی آمریکا، متشکل از شمار قابل توجهی از جاسوسان این کشور در ایران و دیگر کشورها با مدیریت و ضربه بهنگام ضد جاسوسی جمهوری اسلامی ایران و با مشارکت متحدان اطلاعاتی ما در جهان، شناسایی و متلاشی شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی دیروز از کشف شبکه گسترده عملیات سایبری تهاجمی علیه کشورمان خبر داد و اعلام کرد: مستندات کشف این شبکه جاسوسی بزودی از طریق وزارت اطلاعات منتشر می‌شود.مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات گفت: دستگاه اطلاعاتی کشورمان علاوه بر شناسایی و رصد فعالیت اعضای این شبکه در داخل بر فعالیت ماموران سازمان جاسوسی امریکا «CIA» در دیگر کشورهای جهان، اشراف کامل داشت و ضربه‌ای کامل و همه جانبه به این شبکه وارد کرد.

وی، فضای سایبری را مهمترین و گسترده‌ترین فضای جاسوسی امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و با تبیین نحوه عملکرد این شبکه در ایران اظهار داشت: امریکایی‌ها برای برقراری ارتباط امن با جاسوسان شان در ایران و دیگر کشورها از فضای بسیار پیشرفته سایبری استفاده می‌کردند و کشف این شبکه از جایی آغاز شد که ما موفق شدیم به سیستم امن امریکایی‌ها در این شبکه اشراف و نفوذ یابیم.

این مقام ارشد اطلاعاتی درباره نحوه ارتباط امریکایی‌ها با این شبکه اطلاعاتی گفت: آنان برای برقراری ارتباط امن با اعضای این شبکه از «سایت‌های پوششی» اینترنتی مانند سایت‌های حوزه بهداشت و سلامت استفاده می‌کردند به نحوی که جاسوسان با ورود به این سایت‌ها در لایه دوم و پنهان آن، نیاز اطلاعاتی امریکایی‌ها را تامین می‌کردند و برای ارتباط با هر یک از جاسوسان در این شبکه گسترده اطلاعاتی، سایتی پوششی ایجاد شده بود.

وی، اعضای این شبکه اطلاعاتی را که بدون شناخت یکدیگر فعالیت می‌کردند، جاسوسان فاخر و درجه یک سازمان «CIA» دانست که همکاری بسیار مطلوبی با این سازمان داشتند.

مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات، حوزه‌های فعالیت این شبکه جاسوسی در ایران و دیگر کشورها را نظامی، هسته‌ای، صنعتی، سایبری، اقتصادی و زیرساختی برشمرد و گفت: پس از کشف و انهدام این شبکه اطلاعاتی «CIA »؛ شمار قابل توجهی از جاسوسان که کاملاً آگاهانه با این سازمان همکاری می‌کردند شناسایی، بازداشت و به مراجع قضایی تحویل شدند و برخی نیز با ما همکاری کردند که ” احیا ” شدند.

وی، جنبه بین المللی این ضربه اطلاعاتی به امریکا را ویژگی منحصر بفرد این پرونده برشمرد و افزود: ما در تعامل با متحدان مان در نبرد اطلاعاتی علیه امریکا از ظرفیت تبادل با دیگر سرویس‌ها به خوبی استفاده کردیم که در نتیجه این مشارکت، برخی اعضای این شبکه در دیگر کشورها نیز بازداشت و شماری از آنان اعدام شدند.

این مقام ارشد اطلاعاتی گفت: در پی این عملیات بی نظیر ضد جاسوسی، امریکایی‌ها که منابعشان را در سراسر دنیا در خطر دیدند بالاجبار با فراخوان جهانی جاسوسان فاخرشان، آنان را از کشورهای مختلف آسیا، اروپا و آفریقا، منتقل و از حوزه‌های میدانی کسب اطلاعات، دور کردند.

وی با اشاره به اذعان امریکایی‌ها به این شکست اطلاعاتی در رسانه‌های غربی اظهار داشت: یاهونیوز سال گذشته در آستانه انتخابات کنگره امریکا در مصاحبه با شماری از افسران ارشد «CIA » با آسیب شناسی این ضربه سنگین ضد جاسوسی از جانب ایران، آن را بزرگترین شکست اطلاعاتی پس از حادثه ۱۱ سپتامبر توصیف و علل و نحوه نابودی این شبکه جهانی و از دست دادن جاسوسان شان را روایت کردند که محتوای اعترافات تلخ سازمان «CIA » قابل دسترس همگان است.

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات همچنین با اشاره به تلاش امریکایی‌ها برای ترمیم و بازیابی این شبکه اطلاعاتی گفت: پس از کشف و انهدام این شبکه جاسوسی، امریکایی‌ها به جلب و استخدام اعضای جدیدی برای شبکه‌ای مشابه اقدام کردند که آنان نیز اخیراً در فرایند عملیات نفوذ به شبکه جاسوسی و افسران سازمان «CIA » از جانب سربازان گمنام امام زمان (عج) مورد ضربه قرار گرفتند و اعضای بازداشت شده به مراجع قضایی تحویل شدند که جزئیات این عملیات نیز پس از طی شدن مراحل قضایی به اطلاع مردم شریف ایران می‌رسد.

وی از تهیه مستندات دقیق عملیاتی در فرایند کنترل افسران سیا و اعضای این شبکه جاسوسی درخارج از کشور و همچنین جزئیات فعالیت‌ها و اهدافشان خبر داد و وعده کرد: اخبار تکمیلی از جزئیات عملیات جدید وزارت اطلاعات در شناسایی و انهدام حلقه بازسازی شده شبکه جاسوسی حرفه‌ای امریکا در آینده نزدیک منتشر می‌شود.

شکست سهمگین و بی سابقه امریکا در نابودی گسترده‌ترین شبکه جاسوسی شان در فضای سایبری به حدی است که ۱۱ نفر از افسران ارشد «CIA » در مصاحبه با یاهونیوز، این شکست را فاجعه ای در سوختن سیستم ارتباطات پنهانشان در اینترنت توصیف و اذعان کردند: با این ضربه سنگین ضدجاسوسی، در شرایطی باورنکردنی، صدها میلیارد دلار خسارت به سرویس جاسوسی امریکا وارد شد. » و «شکست باور نکردنی‌» برخی از عباراتی است که افسران و مقامات اطلاعاتی آمریکا در اعترافاتشان از عمق ضربه به شبکه اطلاعاتی شان در ایران و جهان توصیف کردند.

موضوع مهم و عبرت آموز از وسوسه گری و خدعه امریکایی‌ها در جلب و جذب جاسوسان شان در این شبکه اطلاعاتی در ایران به این نحو است که «CIA » وب سایت‌هایی برای شرکت‌های جعلی ایجاد کردند تا از طریق وعده اشتغال، روادید و تحصیل در خارج از کشور، نیروهایشان را استخدام کنند و ایرانیانی که در ابتدا تصور می‌کردند در حال پاسخ دادن به فرصتی قانونی هستند در نهایت خود را در جلسه دیدار با افسران سیا در دوبی یا استانبول می‌یافتند و برای تامین پیشنهادهای وسوسه کننده به استخدام آنان در می‌آمدند.

جان بولتون مشاور امنیت ملی امریکا اخیراً اذعان کرد؛ «ما مشغول حملات سایبری هستیم تا به روسیه و دیگر کشورها نشان دهیم که آنان بهای مداخله در امور داخلی امریکا را پرداخت خواهند کرد!؛ ” ما در این مسیر هزینه‌هایی را بر شما تحمیل می‌کنیم تا این نکته را دریابید که چنین اقداماتی علیه ما ارزشی ندارد.»

امریکا در حالی به حملات سایبری اش افتخار می‌کند که بر اساس استراتژی امنیت ملی این کشور، حملات سایبری از نظر امریکا معادل اقدام نظامی تلقی و واکنش به آن نیز در این چارچوب انجام می‌شود.

اظهارت بولتون نشان می‌دهد که تاکید جمهوری اسلامی در زمینه تقویت توان دفاعی و سایبری خود بر اساس اصل دفاع مشروع، بسیار هوشمندانه است و باید با جدیت پیگیری شود.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «Central Intelligence Agency» ملقب به «CIA» از مدتی پیش متوجه انهدام شبکه جاسوس های خود در کشورهای مختلف اروپایی، آفریقایی آسیایی و عربی شد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران یک ضربه ویران کننده به شبکه جهانی سایبری جاسو‌س‌های آمریکا و خبرچین‌های آنان در کشورهای متعدد زد. سربازان گمنان امام زمان (عج) با همراهی متحدین اطلاعاتی خود در سرتاسر جهان توانستند برای اولین بار در تاریخ اطلاعاتی جهان تعداد زیادی از جواسیس آمریکایی که در بستر شبکه جهانی اینترنت فعالیت می‌کردند و از بهترین و با ارزش ترین فعالان کسب خبر بودند را شناسایی و منهدم شدند.

به گزارش فارس، معاونت ضد جاسوسی کشورمان توانست با در میان گذاشتن یافته‌های اطلاعاتی خود با متحدینش این شبکه را شناسایی و اقدامات و عملیات‌های آنان را پیش بینی و خنثی کند.

این شبکه جاسوسان آمریکایی فعال در بستر سایبری، که قرار بود با استفاده از فضای امن، اطلاعات مهمی را در اختیار «CIA» قرار دهند یکی پس از دیگری از حرکت ایستادند. برای اولین بار در گستره جهانی بود که توانسته شد در این سطح به اطلاعات آمریکایی ها نفوذ و با مدیریت سربازان گمنام امام زمان(عج) اشراف اطلاعاتی نسبت به عملکرد آمریکایی‌ها ایجاد شود.

شناسایی این شبکه امن و پوششی تنها مربوط به کشورمان نبود، و هرچند افرادی نیز در داخل کشور در تور اطلاعاتی شناسایی و دستگیر شدند. بسیاری از این افراد آگاهانه در داخل علیه کشورمان فعالیت می‌کردند که رصد، دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند و برخی نیز به عنوان فرصت از آن ها استفاده شده است.

وسعت و عمق اقدامات این جواسیس در حدی بود که پس از دستگیری در کشورهای مختلف جهان اعدام شدند. در همین راستا بود که آمریکایی ها احساس خطر کردند و به خاطر همین هم تصمیم گرفتند که یک فراخوان جهانی برای خنثی‌سازی این فضاحت اطلاعاتی انجام دهند، لذا از ورژن جدیدی استفاده کردند تا عناصر آن ها بطور کامل از بین نروند و در اسرع وقت جاسوس های خود را به کشورهای دیگر فراخواندند و از سرزمین‌های محل فعالیت و میدان جاسوسی دور کردند.

بنا بر اطلاعات، آمریکایی‌ها از این شکست اطلاعاتی در رنج هستند و هنوز در سردرگمی پس از آن قرار دارند و راه حل مناسبی برای فرار از این موضوع پیدا نکردند. بنا بر گفته یکی از مقامات ارشد CIA این یک ایراد جزئی در سیستم نیست و به گفته همکار دیگر وی این یک فضاحت اطلاعاتی است. گزارش ها در این سازمان اطلاعاتی نشان دهنده اختلاف شدید مدیران سیا برای چگونگی فرار از این رسوایی عظیم است.

«جینا هاسپل» مدیر سیا در یکی از سخنرانی‌های خود در سپتامبر سال گذشته در دانشگاه دانشگاه لوییویل کنتاکی به این شکست تاریخی اعتراف کرد و دلیل سکوت رسانه ها را درباره این موضوع را این چنین توجیه کرد و گفت که ماموران و جاسوسان کشته شدند اما جهت حفاظت از کار و منزلت عوامل دیگر ما بر سر مشکلات پیش آمده سرکوب گذاشتیم.

یاهو نیوز در گزارشی که بطور محرمانه از ۱۱ مقام و جاسوس ارشد آمریکایی گرفته بود آورد که شکست‌های متوالی و همزمان برای این سیستم ارتباطی، سبب ایجاد مشکلات سیستماتیک برای آژانس شد و از اولین رخنه‌ها، «آبشاری از اثرات که به بیرون جاری می‌شد» به وجود آمد. بخشی از مشکلات تلاش برای فهمیدن مرتبه‌ها (لایه های) دوم و سوم اثرات مذکور بود.

ترمیم این رخنه باید با ظرافت خارق‌العاده‌ای صورت می‌پذیرفت چرا که اقدامات جبرانی می توانستند منابع را بسوزانند. در این صورت ایران یا چین قادر بودند این منابع «CIA» را هدف قرار داده یا باعث چرخش آنها شوند، همچنین ممکن بود آنها از اطلاعات مربوط به این منابع به عنوان وسیله چانه‌زنی و معامله با سایر سرویس‌ها اطلاعاتی بهره ببرند.

در گزارش یاهو نیوز آمده که در همین زمان مقامات اطلاعاتی ایران شروع به تعرض و تهاجم به افسران «CIA» نمودند تا منابع دوبل آنها بشوند به این معنی که آنها به نوعی کارکنان آژانس را مورد شناسایی قرار داده بودند و بنابر اظهار یکی از مقامات اطلاعاتی دلیل این امر می‌توانسته به صورت بالقوه لو رفتن اطلاعات در مقایس وسیع‌تر (کشف ارتباطات فراتر از مرزهای ایران) باشد.

اختلال جدی در فعالیت شبکه مویرگی آمریکایی ها در سطح جهان پایان کار نبود. سربازان گمنان امام زمان(عج) در معاونت ضد جاسوسی با رها نکردن باندهای مخوف جاسوسی آمریکایی‌ها و نفوذ در شبکه های جاسوسی و اشراف بر افسران آمریکایی روشهای جدید جاسوسی سازمان «CIA» را شناسایی و تحت تعقیب و اشراف قرار دادند. در این راستا سرنخ های تازه ای کشف شد که بزودی اطلاعات تکمیلی از جزئیات آن اعلام خواهد شد.

مرجع خبر : نت استاک


نظرات کاربران
ارسال نظر
چت با کارشناسان در واتس آپ